Er du usikker på om ideen og utkastet ditt kan bli en god fortelling? Står du fast med manuset, og lurer på hva som funker og ikke funker? Eller trenger du en tilbakemelding, og kvalitetssikring, før du sender inn til forlag?
Forfatterskolen tilbyr profesjonell tilbakemelding på ditt manus. En erfaren redaktør vil gi deg en grundig og detaljert tilbakemelding – med kommentarer i margen – på tekstens svake og sterke sider. Du får vite hva som er bra, og hvorfor det er bra, hva som kan utvikles videre og hvordan det kan gjøres.
Vi har hjulpet mange elever på vei mot utgivelse, og bistår gjerne flere. Er du den neste? Ikke nøl med å sende oss manuset ditt, det er slik du kommer videre!
NB! Dersom du ikke er elev, er denne tjenesten momsbelagt.Skriftlig tilbakemelding + kommentarer i manus i margen(maks 5000 ord (ca. 15 sider)
Skriftlig tilbakemelding + kommentarer i manus i margen (maks 17 500 ord (ca. 50 sider) + synopsis)
Skriftlig tilbakemelding + kommentarer i manus i margen (maks 35 000 ord (ca.100 sider) + synopsis)
Skriftlig tilbakemelding + kommentarer i manus i margen (maks 52 500 ord (ca. 150 sider) + synopsis)
Skriftlig tilbakemelding + kommentarer i manus i margen(maks 70 000 ord (ca. 200 sider) + synopsis)
Skriftlig tilbakemelding + kommentarer i manus i margen (maks 105 000 ord (ca. 300 sider) + synopsis)
Espen Selmer-Torgersen har vært redaktør og konsulent for flere sakprosabøker, ungdomsbøker, barnebøker, krim- og spenningslitteratur. Han har også lang fartstid fra uke- og fagpresse, både som redaksjonell leder og journalist. Espen er opptatt av den gode historien, og regner serieromaner som sitt spesialfelt.
Monika N. Yndestad er utdannet journalist og har videreutdanning i veiledning. Monika har 25 års bakgrunn fra pressen, blant annet som krimjournalist, nestleder av nyhetsavdelingen i BA og som utgavesjef i magasinet Vi over 60. I BA var Monika bokanmelder i fjorten år. Monika debuterte som forfatter med romanen Overdose I 2003. I 2013 vant hun Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod for krimdebuten Jentene fra balletten. Hun har utgitt seks bøker, samt en romanserie. Monikas spesialitet er krim og spenning.
Camilla S. Clausen har doktorgrad i fransk språkvitenskap i tillegg til kunstfaglig bakgrunn. Hun har undervisnings- og forskningskompetanse fra Universitetet i Bergen, og har jobbet som språkkonsulent og som oversetter i fransk og engelsk siden 2003. Her har hun erfaring fra diverse fagområder, særlig innen sakprosa. Camilla er også kursholder i fransk politikk, kultur og samfunn for BroAschehoug. Redaktørerfaring har hun bl.a. etter 14 år som medredaktør i et vitenskapelig tidsskrift ved Universitetet i Bergen. Camilla er opptatt av godt språk og god formidling, uavhengig sjanger, men særlig for barn. Hennes spesialfelt er manus til fagbøker, faktabøker og lærebøker.
Ann-Sofi S. Emilsen har utdannelse innen idehistorie, medievitenskap og kulturjournalistikk fra UIO og HIO. Hun har bakgrunn fra media som journalist, og har siden 2008 virket innen forlagsbransjen som manuskonsulent, oversetter og tekstforfatter. Ann-Sofi er også lyrikkredaktør samt fagansvarlig i Store norske leksikon. Fellesnevneren for alt hun gjør, er jakten på det gode språket. Å gå inn i en tekst, dekonstruere den og eksaminere alle bestanddelene, er noe av det beste hun vet. Har skjønnlitteratur og lyrikk for voksne samt sakprosa som spesialfelt, og Olav H. Hauge og John Cheever som litterære helter.
Elin S. Rotevatn er litteraturviter og Forfatterskolens kurs- og fagansvarlig. Hun har tidligere erfaring bl.a. som lærer i italiensk, og jobber nå som redaktør, kursutvikler og skrivelærer. Elin er spesielt opptatt av struktur og karakterutvikling, og fokuserer på pedagogiske tilbakemeldinger som gir forfatteren gode verktøy til å jobbe videre. Som redaktør og manuskonsulent har hun erfaring fra de fleste skjønnlitterære sjangre. Barne- og ungdomsbøker er den store lidenskapen, men Elin er også svak for fantasy, historiske romaner, og den gode fortellingen.
Camilla Helene Sandmo går for tiden på forfatterutdanningen på Norsk Barnebokinstitutt, i tillegg til å jobbe som redaktør. Hun har gitt ut «Kan vi bare late som» på Vigmostad & Bjørke — en ungdomsroman om kunstløp, hockey og kjærlighet, som er nominert til både Uprisen og Trollkrittet. Camilla har erfaring med de fleste typer skjønnlitteratur, men er spesielt interessert i barne og ungdomsbøker i alle sjangre.
Helene Hovden Hareide held på med ein mastergrad i allmenn litteraturvitskap, ved Universitetet i Bergen. Som tidlegare redaktør for studenttidsskriftet Prosopopeia, har ho god erfaring med – og stort engasjement for! – å arbeide kritisk og konstruktivt med andre sine tekstar. Gjennom årsstudiet på Skrivekunstakademiet i Hordaland har ho fordjupa seg ytterlegare i slik tekstlesing. Helene har arbeidd som journalist, kommunikasjonskonsulent og manuskonsulent. Ho set stor pris på alle former for skjønnlitteratur, men er spesielt glad i lyrikk.
Ine Sunde Lavik er litteraturviter av utdanning og litteraturelsker av lynne. Hun har gått årsstudiet og påbyggingsstudiet på Skrivekunstakademiet i Hordaland, og arbeider som bokanmelder og tekstkonsulent. Ine er opptatt av å finne den særegne stemmen i hver tekst, og synes det er spennende å hjelpe skribenter med å utvikle tekstene sine over tid. Hun jobber gjerne med alt fra akademiske artikler til novellesamlinger, men har en forkjærlighet for skjønnlitterære tekster som strekker og bryter sjangergrensene. Selv leser hun helst lyrikk og lyrisk prosa, men klarer seg heller ikke uten en god roman på nattbordet.
Inger Størseth Haarr har gått på årsstudiet på Skrivekunstakademiet, og går no på påbyggingskurset. Ho har ein mastergrad i allmenn litteraturvitskap, og har jobba som kommunikasjons- og nettrådgjevar i ulike statlege verksemder. Ho jobbar med eit mindreverdigheitskompleks når det gjeld poesi, og kjenner seg derfor (førebels!) mest heime i prosaen.
Rektor sine 66 beste tips