Skriv for film og tv – med Kjersti Steinsbø (øyeblikkelig tilgang)

Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

Fra Kr 10.900,00 kroner Bestill Kurset
Foto: Njål Arne Lambrechts

Er du nysgjerrig på hvordan du skriver manus for film eller serie? Har du en fantastisk idé og lurer på hvordan du skal skrive det om til manus? Eller har du allerede begynt på et manus, men står fast?

Hva er en spennende karakter? En god idé? Hvordan bygger du opp en historie? Hva er en god arbeidsprosess? Kjersti vil ta for seg de grunnleggende elementene for hvordan du skriver et manus for dette spennende formatet. Kurset passer både for deg som aldri har skrivet et manus før, eller du som allerede har det.

Kjersti G. Steinsbø (født i 1976 i Bergen oppvokst på Stord) er en norsk filmregissør og manusforfatter. Hun har sin utdannelse innen litteratur, teatervitenskap og film- og fjernsynsproduksjon ved Universitetet i Bergen og filmutdannelse fra Praha.
Hun har laget kortfilmer, spillefilmer og TV-serier og jobber for tiden med utvikling av en rekke TV-serier og spillefilmer. Hun er ansatt som universitetslektor ved Universitetet i Bergen der hun underviser på masterstudiet i manusutvikling for TV-serier.

Forfatterskolen og Steinsbø har gått sammen om å hjelpe deg med manusdrømmen. Vi vet at for å lykkes trenger du følgende kinderegg: Riktig verktøy, profesjonell veiledning og en entusiastisk heiagjeng. 

Hos oss får du det du trenger for å skrive og fullføre et manus for film/tv, i det tempoet du vil:

  • 10 moduler om manushåndverket, med skriftlig materiale, videoer og nyttige oppgaver 
  • 10 webinarer med Kjersti, der hun går gjennom stoffet, modul for modul, og svarer på ´ spørsmål (kopi fra fra gruppekurset).
  • Tilbakemelding på kjernekonflikten fra en profesjonell redaktør på  ideen din – har du egentlig en historie?
  • Profesjonell tilbakemelding fra redktør på 1000 valgfrie ord fra manuset ditt
  • En heiagjeng med flere hundre andre elever, der mange av dem har lykkes med å bli utgitt eller er godt på vei (du får livslangt medlemskap i gruppen)
  • Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører i et helt år
  • Livslangs medlemsskap i vårt store skriveforum på Facebook

NB! Du har tilgang til kurset i et helt år, med mulighet for forlengelse, og du vil alltid få opptak av det du ikke kan delta på.

Skriveverktøyet du trenger

Vi går gjennom alt du trenger å vite for å bygge en solid fortelling med fascinerende karakterer og et tema som treffer leseren.

I ditt eget tempo

Selve kurset går over 10 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.

Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på! Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?

   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Skriv for film og tv – med Kjersti Steinsbø (øyeblikkelig tilgang)


course-image Fra Kr 10.900,00 kroner

Skriv for film og tv

Kr 10.900,00

Bestill
Forfatterskolens skriv for film og tv gruppekurs (10 kursmoduler)
Skriftlig tilbakemelding på pitch
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
10 egne kurswebinarer (opptak)
Tilgang på Forfatterskolens felleswebinarer i ett år
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum
Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Skriv for film og tv - standard

Kr 13.400,00

Bestill
Forfatterskolens online Skriv for film og tv gruppekurs (10 kursmoduler)
Skriftlig tilbakemelding på pitch
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
Manusutvikling 1 på 17500 ord (kan oppgraderes)
10 kurswebinarer (opptak)
Tilgang på Forfatterskolens felleswebinarer i ett år
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum
Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Skriv for film og tv - Pro Kurs

Kr 17.900,00

Bestill
Forfatterskolens online skriv for film og tv gruppekurs (10 kursmoduler)
Skriftlig tilbakemelding på pitch
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
1 stk manustvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)
1 time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
10 kurswebinarer (opptak)
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum
Tilgang til Forfatterskolens felleswebinarer i ett år
Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Skrive for film og tv 

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og våre beste tips med deg!

Målet med vårt store manuskurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive et manus for film og tv. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen? I disse "skjermtider" er behovet for gode manusskribenter større enn noen gang!

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i det store skriveforumet vårt Forfatterskolens skriveforum. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vi gir deg svar på alt du lurer på – og en dytt eller en oppmuntring om du trenger det. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover.

Er idéen din god nok?
For å skrive et godt manus, må du vite hva historien din handler om. Kurset gir deg anledning til å sende inn en beskrivelse av hovedkonflikten og få tilbakemelding fra en profesjonell manusredaktør på hva som fungerer og hva som bør videreutvikles. Du får innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra starten. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner. Denne kan sendes inn når som helst innen 365 dager, men det anbefales at du gjør det tidlig i prosessen.

Tilbakemelding på tekst – lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre manuset ditt, også hvordan du pitcher inn inn ideen din og søker støtte. I kursets siste uker har vi fokus på redigering og på å gi og motta kritikk. Du vil da få mulighet til å motta tilbakemelding på eget manus fra en profesjonell redaktør. Du kan sende inn et utdrag av manus på inntil 1000 ord. Denne kan sendes inn når som helst innen 365 dager.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en manusredaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, cirka 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

Propakke: Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, cirka 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
                  En time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør.

Slik er kurset lagt opp
Selve kurset kan gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny modul hver uke. I de skriftlige modulene går Kjersti gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også en videoleksjon i hver modul.

Kurswebinarene

Du har tilgang til opptak av alle webinarene som Kjersti har holdt på (live) gruppekurset. Her går hun gjennom stoffet til de ulike modulene, og svarer på spørsmål fra elevene.

Obs! Det er ingen live webinarer på dette kurset!

Felleswebinarene
Hver mandag kl 20.00 holder skolen sine populære webinarer. Som elev på manuskurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og felleswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av cirka 4–6 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du for eksempel må reise bort i en periode, eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å se alle kurswebinarene og delta aktivt i skriveforumet, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer. Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i Forfatterskolens skriveforum, og svarer på mail og/eller telefon. Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme. 

Hjelp?
- For opplysninger eller spørsmål om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Du har tilgang til kurswebinarene, og alt materialet, i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Her er din kursplan! 

 

UKE 1

Intro: Hva skiller dette manusformatet fra andre? 

- Om de ulike komponentene i et manus. 

Dato Tema BESKRIVELSE
  Skriftlig modul 1 Å skrive manus for første gong. Kva er komponentene? Kva er lov og ikkje? Kva er ulikt mellom skjønnlitteratur og filmmanus? Korleis er eit manus satt opp? Kva skiljer eit godt frå eit dårlig manus? 
  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 2

Hva bør en tenke på før en setter i gang med å skrive?

  Skriftlig modul 2

Kor byrjer eg? Kva er ein god idé? (say something true!) 

Kva format er det? Er det ein kortfilm? Ein spelefilm, ein serie? 

  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 3

Karakterer

  Skriftlig modul 3

"Plot is no more than footprints left in the snow after your characters have run by on their way to incredible destinations."

Kva er ein god karakter? Karakterens reise. Want, need, flaw. Eksempler på intro av karakter.

  Innlevering av pitch

Innlevering av den røde tråden, så du allerede nå kan se hva du bør tenke på videre. Oppgaven lastes opp under oppgaver på min side. 

Denne kan sendes inn når som helst innen 365 dager, men det anbefales at du gjør det tidlig i prosessen.

  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 4

STRUKTUR DEL 1: 

Om akt 1. Eksposisjon, sette opp karakterer, universet, konfliktlinjene.

  Skriftlig modul 4

Kva er ein god førsteakt og kva bør den innehalde? 

Snakke om: Set-up, eksposisjon. Inciting incident, katalysator, første vendepunkt. Tone, tema, univers, sjanger, kontrakt med publikum. 

  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 5

STRUKTUR DEL 2: 

Om akt 2 og akt 3. 

  Skriftlig modul 5

Kvifor er akt 2 den mest vanskelige og skrive? 

Snakke om: Oppbygging av konflikt, midtpunkt, karakterens reise. Hindringer. 

Snakke om: resolusjon. Ein overraskande twist. Show-down. Siste klimaks. 

  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 6

  Skriftlig modul 6 Hvordan skape en scene?
  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø
  Innlevering av valgfri tekst (inntil 1000 ord) 

Teksten din blir vurdert av en profesjonell redaktør. Teksten lastes opp under oppgaver på min side.

Denne kan sendes inn når som helst innen 365 dager, men det anbefales at du gjør det på omtrent dette tidspunktet i prosessen.

UKE 7

OM DIALOG

  Skriftlig modul 7 Dialoger – dos and donts
  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 8

OM ARBEIDSPROSESSER OG DE ULIKE STEGENE I EN MANUSPROSESS

  Skriftlig modul 8

Dei ulike stega. Pitch, synopsis, treatment, manus. Stepoutline. Begrepsforvirring.

Opp på veggen! Rewrite. Arbeidsmetoder. 

  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 9

OM BRANSJEN, PITCHING OG ANDRE PRAKTISKE NØDVENDIGHETER

  Skriftlig modul 9 Søknadsprosess, produsenter, selskap. Kva sender eg og til kven? 
  Webinar (opptak) Kjersti Steinsbø

UKE 10

OPPSUMMERING OG AVRUNDING

  Skriftlig modul 10  
  Webinar (opptak)

Kjersti Steinsbø

Oppsummering og avslutning. 

  SLUTT PÅ KURSET, MEN ... Du er fremdeles i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

*Programmet er med forbehold om endringer.

Se tilsvarende kurs