Barnebokkurs med Gro Dahle
Drømmer du om å skrive den barneboken som blir lest i filler og aldri glemt? Forfatterskolens barnebokkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fengende for barn og ungdom!
Dette kurset reprise av barnebokkurset som ble holdt høsten 2021.
På barnebokkurset er den prisbelønnede barne- og ungdomsbokforfatteren Gro Dahle gjesteforelser!
Hva inneholder kurset?
- 10 inspirerende moduler som går i dybden– med skriftlig materiale og videoer. Du lærer å skape uforglemmelige karakterer og en historie som fenger. Vi går grundig gjennom skrivehåndverket, hvordan du skriver for ulike aldersgrupper, hvilke feller du bør unngå, hva redaktørene ser etter m.m.
- Medlemskap i lukket Facebookforum med alle Forfatterskolens elever.
- To innleveringer med tilbakemelding fra en profesjonell redaktør
- Første innlevering: De to første sidene av manuset ditt. Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på de to første sidene av manuset ditt
- Andre innlevering: 1000 valgfrie ord.
- 9 webinaropptak med Gro Dahle + 1 webinaropptak med Marit Reiersgård.
- Mentormøter, Forfatterkolens ettertraktede felleswebinarer som holdes hver mandag kl. 20.00 med kjente forfattere og redaktører i et helt år
Dette er hva noen av tidligere elevene har sagt om kurset:
"Dette er de best anvendte pengene jeg noen gang har brukt, vanvittig bra! Webinarene er gull verdt. Som jeg kommer til å savne disse kursmånedene!"
"TUSEN takk for et fantastisk kurs. Det har vært utrolig lærerikt. Har lært mye mer enn forventet."
"Føler jeg har åpnet en ny dør til resten av mitt liv. Takk til Forfatterskolen!"
"Etter dette kurset har jeg rett og slett blitt lykkeligere. Skriving var moro fra før, men enda gøyere når jeg har lært meg mer om skriveverktøyene, og jeg har fått masse informasjon å velte meg i."
Les mer om kurset under fanen Kursplan.
Husk! Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart – uten diskusjon – så du løper ingen risiko ved å melde deg på!
Barnebokkurs med Gro Dahle - Basic
Kr 10.400,00
BestillSkriftlig tilbakemelding på de to første sidene av ditt manus
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
9 egne kursopptak med Gro Dahle
1 webinaropptak med Marit Reiersgård
Tilgang til Forfatterskolens lukkede forum på Facebook
Tilgang til kurset alt kursmateriell i et helt år
Tilgang til Mentormøter, Forfatterskolens populære mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
Barnebokkurs med Gro Dahle - Standard
Kr 13.600,00
BestillSkriftlig tilbakemelding på de to første sidene av ditt manus
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
9 egne kursopptak med Gro Dahle
1 webinaropptak med Marit Reiersgård
Tilgang til Forfatterskolens lukkede forum på Facebook
Tilgang til kurset alt kursmateriell i et helt år
Tilgang til Mentormøter, Forfatterskolens populære mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
Manusutvikling 1
Skriftlig tilbakemelding på de 20 første sidene av ditt manus
Barnebokkurs med Gro Dahle - Pro
Kr 18.100,00
BestillSkriftlig tilbakemelding på de to første sidene av ditt manus
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
9 egne kursopptak med Gro Dahle
1 webinaropptak med Marit Reiersgård
Tilgang til Forfatterskolens lukkede forum på Facebook
Tilgang til kurset alt kursmateriell i et helt år
Tilgang til Mentormøter, Forfatterskolens populære mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
Manusutvikling 4
1 time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
Skriftlig tilbakemelding på de 20 første sidene av ditt manus
Reprise av Det store barnebokkurset med Gro Dahle fra høsten 2021
Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie!
Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og beste tips med deg!
Målet med det store barnebokkurset er at du skal sitte igjen med alle verktøy du trenger for å fullføre den barne- eller ungdomsboken du har drømt om å skrive. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?
Det gode miljøet
Som deltaker på det store barnebokkurset blir du inkludert i vår litterære familie og det gode, aktive miljøet i vårt lukkede forum på Facebook. I denne gruppen støtter, tipser og hjelper hverandre vi frem. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du alltid vil ha i ryggen.
I forumet kan du dele tekstsnutter, stille spørsmål og bli kjent med de andre på kurset .
Vi gjør alt vi kan for at det skal være et trygt og inspirerende miljø. Dersom det er noe ved kurset eller skolen du ikke er fornøyd med, ønsker vi derfor at du tar det direkte med oss på mail. Vi er alltid takknemlige for konstruktiv kritikk, ettersom dette kan gjøre skolen enda bedre.
Er ideen din god nok?
I første modul lærer du hvordan du skal spisse ideen din og sjekke om den er sterk nok til å bære en hel historie. Du får et skjema som hjelper deg å finne den røde tråden og sikre at du har en solid hovedkonflikt.
Tilbakemelding på teksten din
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre boken din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klar for innsending til forlag. Du kan sende inn de 2 første sidene av manuset ditt og en valgfri tekst på inntil 1000 ord og få dem vurdert av en profesjonell redaktør
Nytt! Flere av dere har etterlyst en større oppgave, litt senere i kurset, når dere er i god flyt med skrivingen. Derfor har vi lagt inn en 20-siders oppgave, som skal omfatte "den viktige starten" i standard og pro-pakkene.
Profesjonell manusutvikling - Standard og pro!
Hvis du har kjøpt Standardpakke eller Propakke, er én manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:
Dette er ekstrainnhodet i Standard og Pro-pakkene:
- Standardpakke:
- Innlevering: De 20 første sidene (7500 ord).
- Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
- Propakke:
- Innlevering: De 20 første sidene (7500 ord).
- Manusutvikling 4 (70000 ord, ca. 200 sider). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
- 1 time coaching med redaktør. Coachingen gjennomføres enten som en samtale eller skriftlig. Her får du en unik sjanse til å diskutere manuset ditt med en redaktør.
Slik er kurset lagt opp
Du får tilgang til en ny online modul hver uke de ti første ukene. I de skriftlige modulene går vi gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, skjemaer, eksempler og tips. Forfatterskolen har valgt å tilby et mer omfattende skriftlig materiale enn det som er vanlig på andre kurs, slik at du får solid innsikt i skrivehåndverket.
I kursmodulene går vi gjennom hva du bør tenke på når du skriver for de ulike aldersgruppene, hvordan du spisser idéen din og skriver synopsis, hvordan du strukturerer historien for å skape størst mulig spenning og fremdrift, hvordan du skaper tredimensjonale, fascinerende karakterer, og hvordan du bruker språket og litterære virkemidler for å formidle historien på best mulig måte. Du får lære om forteller og synsvinkel, frempek, gode dialoger og mye mer.
Opptak av kurswebinarer
Høsten 2021 holdt Gro Dahle 9 live webinar for novellekursets elever. Gjesteforeleser Marit Reiersgård holds 1 webinar. Du vil få tilgang til opptak av disse webinarene. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er inkludert noen live kurswebinarer på kurset ditt.
Mentormøter
Hver mandag klokken 20:00 i semesteret holder skolen sine populære felleswebinarer. Som elev på barnebokkurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger mange timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!
Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og felleswebinaret, samt være litt aktiv i Facebook-forumet, må du regne med å sette av ca. 4–6 timer hver uke, i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i en periode. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å delta aktivt i Facebook-gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer? Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone.
Personlig veiledning
Forfatterskolens team hjelper deg med dine skriveutfordringer i vårt lukkede Facebook-forum. Der vil du også få gode tips og innspill fra dine medelever. Sammen sitter vi på mye kunnskap!
Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme!
Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no
Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.
Du har selvsagt tilgang til alt materialet og alle reprisene på webinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det.
Velkommen til din litterære familie!
Her er din kursplan:
UKE 1
Introduksjon. Kom i gang og finn historien din
Dato | Tema | BESKRIVELSE |
|
Modul 1 |
|
|
Webinaropptak |
Velkommen! Vi går gjennom kursplanen og du får mulighet til å stille spørsmål Foreleser: Gro Dahle |
UKE 2
Plott, struktur og scener
|
Modul 2 |
I dette steget går vi i dybden på plott og struktur, og gir deg en metode for å lage en velkomponert historie med gode spenningskurver. Du lærer hvordan du kan sørge for at historien fenger fra start til slutt, at plottet henger sammen og at den ytre og indre fortellingen styrker hverandre. Vi forteller deg hva du må ha med i hver eneste scene for at boken skal gjøre inntrykk på leseren. |
|
Webinaropptak |
Om plott og struktur Forelser: Gro Dahle |
UKE 3
Skap uforglemmelige og troverdige karakterer
Modul 3 |
|
|
Webinaropptak |
Om karakterer Gro Dahle snakker om å bruke seg selv: minner, levende modell, projeksjon. Å skape en person ut fra en ting, et navn eller en farge, å tenke synsvinkel, ståsted, perspektiv, og å bruke symbolfigurer, ikoner og arketyper. Foreleser: Gro Dahle
|
UKE 4
Stemme, språk og litterære virkemidler
Modul 4 |
Språklige virkemidler. Hva betyr «show, don’t tell» og hvordan bruker vi det i praksis? Kan man tillate seg å bruke klisjeer? Vi går gjennom bruk av språklige bilder, undertekst, forteller og synsvinkel, stemme, rytme og hvordan du bruker språket til å kontrollere tempo og spenning. |
|
Webinaropptak |
Ulikt språk skaper ulik stemning og stemme: temperament, temperatur, tempo. Hvordan skape variasjon, intensitet, avstand, nærhet. Hva gir og hva koster humor og alvor? Sammenligning, konkretisering, metafor og symbol. Foreleser: Gro Dahle |
UKE 5
Lettlestbøker og høytlesningsbøker
Modul 5 |
Målgruppe 6–9 år. Å skrive gode historier for de yngste leserne er vanskeligere enn de fleste tror. Vi viser deg hvordan du kan unngå de vanligste fellene og skape historier som engasjerer, både innholdsmessig og språklig. |
|
Webinaropptak |
Om bøker for aldersgruppen 6-9 år. Forelser: Marit Reiersgård |
UKE 6
Slukealderen og ungdomsbøker
Modul 6 |
For barn på mellomtrinnet og ungdom kan vi skrive mer komplekse romaner. Hva er forskjellen på en ungdomsbok, en voksenbok og en bok for mellomtrinnet? Hvordan finne en stemme som treffer målgruppen og komponere en historie som blir slukt under dynen lenge etter leggetid? Finnes det tabu i barnelitteraturen? Vi snakker om humor og spenning, sjangre, tema og serier. Hvilke sjangre er mest ettertraktet? |
|
Webinaropptak |
Slukealderen og ungdomsbøker Forelser: Gro Dahle |
UKE 7
Redigering
Modul 7 |
Fra gråstein til gull: hvordan legge opp redigeringsarbeidet. Ikke bli skuffet om førsteutkastet ditt er så langt fra den boken du ønsker å skrive som det går an å komme. Det er bare råmateriale! Nå skal du lære hvordan du former materialet slik at det blir bestselgermateriale. Du får nyttige skjema og tips for hvordan du kan forbedre manuset.
|
|
Webinaropptak |
Hvordan redigere manus Forelser: Gro Dahle
|
UKE 8
Bildebøker I
Modul 8 |
Bildebøker. Hva er viktig å tenke på når du skal skrive en bildebok? Hvor lang bør den være? Hvordan jobber man med en illustratør, og hvor finner man en? I denne og neste modul går vi gjennom språklige virkemidler, målgrupper og alt du trenger å vite for å skape en god bildebok. |
|
Webinaropptak |
Bildebøker del 1 Foreleser: Gro Dahle |
UKE 9
Bildebøker II
Modul 9 |
Bildebøker. Hva er viktig å tenke på når du skal skrive en bildebok? Hvor lang bør den være? Hvordan jobber man med en illustratør, og hvor finner man en? Vi går gjennom språklige virkemidler, målgrupper og alt du trenger å vite for å skape en god bildebok. |
|
Webinaropptak |
Bildebøker del 2 Foreleser: Gro Dahle |
UKE 10
Barnedikt + forlagsbransjen
Modul 10 |
Du lærer hvordan du skriver følgebrev og sender manuset til forlag. Hvordan takle refusjoner og motgang? Du får også innsikt i forlagsbransjen, forfatterøkonomi og selvpublisering.
|
|
Webinaropptak |
Hvordan sende manus inn til forlag og selge den inn |
*Programmet er med forbehold om endringer.