Hvem tror du at du er?
I dette kurset lærer du hvordan du kan finne det ut. Et konkret og inspirerende kurs for deg som vil skrive din slektshistorie, eller historien om ditt liv.
Kjersti Wold er en usedvanlig kunnskapsrik, varm og inspirerende skrivelærer. Det er både alvorlig og morsomt å delta på hennes skrivekurs. Hun hjelper oss å lokke frem viktige minner i livet, forstå oss selv bedre og få minnene festet til papiret på en lesverdig måte. Jeg har deltatt på mange av Kjerstis skrivekurs, de har gitt meg større selvinnsikt og hjulpet meg til å ta vare på min historie. Jeg anbefaler hennes kurs på det varmeste.
Karen
Kurset inneholder alle verktøy du behøver for å skrive biografisk, enten du vil gi det bort til barn eller barnebarn, eller du skriver for å bli mer kjent med deg selv. Du lærer også litt om hvordan du kan skrive skjønnlitteratur basert på din egen historie.
Jeg vil på det varmeste anbefale Kjersti sine kurs. Kjersti har stor fagkunnskap, men også en innsikt i mennesket, som gjør kursene hennes unike. Hun har en egen evne til tilstedeværelse, og til å se hver enkelt kursdeltaker og deres behov i skriveprosessen.Hun evner å skape et trygt rom, hvor man har mulighet til å finne sin egen stemme i skrivearbeidet. Med varme, innsikt og humor deler hun sin kunnskap og inspirerer skrivelyst og fantasi.Cecilie
Kursholder er Kjersti Wold. Kjersti er en mentor innen skriving av livsfortellinger og har holdt på med dette i over 20 år. Hun har skrevet 20 bøker innenfor skjønnlitteratur og sakprosa, og har gitt ut flere bøker om skriving, holdt flere hundre skrivekurs og er en av de mest etterspurte kurslederne i landet. Skriv ditt liv-boken – som dette kurset baserer seg på – er den eneste innføringen i biografisk skriving som finnes på norsk
Jeg har deltatt på flere skrivekurs med Kjersti Wold, og engasjementet hennes inspirerer meg like mye hver gang. Det er en stor glede og fryd å høre på når Kjersti deler sin kunnskap om og lidenskap for litteratur og forfattere. Jeg lærer alltid noe nytt og en av skriveteknikkene jeg har brukt mest, er «morning pages». En perle for alle skrivelystne! Det siste året har jeg skrevet mye om barndommen og livet mitt og jeg bruker boka "Skriv ditt liv" når jeg står fast eller trenger idéer.
Heidi
Dette får du:
- 6 ukers intensivkurs
- 5 moduler med skriftlig materiale og videoer, der du lærer alt om å skrive selvbiografisk – sanke minner, skrive fengende, strukturere og redigere stoffet
- 1 bonusmodul
- 5 webinaropptak med Kjersti Wold der hun går gjennom kursmaterialet
- 1 bonusopptak med rektor Kristine, der hun redigerer elevtekster
- Inspirerende og konkrete skriveoppgaver, som du kan bruke for å vekke minner og skrive din historie
- Medlemskap i lukket Facebook-gruppe
- Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på synopsis/den røde tråden i historien din, samt en valgfri tekst på inntil 1000 ord
Kjersti er en fantastisk flink skribent og har en utrolig hukommelse. Hun kan alt av teknikker for hvordan man skal gå fram når en vil vekke til live gamle minner og skrive dem ned. Det kan være alt fra lukter til fotografier til å intervjue bestemor. Det er mange måter å gjøre det på, og Kjersti har mye å lære bort.
Bjørn
Ekstra bonus! Som elev på Skriv ditt liv-kurset får du også tilgang til Forfatterskolens populære felleswebinarer, som gir deg ukentlige møter med kjente forfattere og redaktører – i et helt år!
Kjersti har den sjeldne kombinasjonen av fagkunnskap og det å kunne møte den enkelte i sin personlige vekst. Fritekst-øktene har gitt meg viktige verktøy for å kunne se meg sjøl og andre utenfra, og dermed få bedre innsikt og forståelse. Ikke minst: Aksept for livet som helhet! Jeg anbefaler skrivekurs med Kjersti Wold på det varmeste!
Gunn
--> Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på!
Skriv ditt liv
Kr 6.900,00
BestillIntensivkurs med 5 moduler + 1 bonusmodul, der du lærer alt om å skrive selvbiografisk – sanke minner, skrive fengende, strukturere og redigere stoffet
5 webinaropptak med Kjersti Wold, knyttet til hver modul, der vi går gjennom kursmaterialet
Inspirerende og konkrete skriveoppgaver, som du kan bruke for å vekke minner og skrive din historie
Bonussteg om å gjøre din historie skjønnlitterær
Tilbakemelding fra redaktør på den røde tråden, og en tekst på inntil 1000 ord
Abonnement på Forfatterskolens Felleswebinarer i et helt år
NB! Det er 14 dagers angrefrist på kurset, med alle pengene tilbakegaranti.
Skriv ditt liv - med manusutvikling 1
Kr 9.100,00
BestillIntensivkurs med 5 moduler + 1 bonusmodul, der du lærer alt om å skrive selvbiografisk – sanke minner, skrive fengende, strukturere og redigere stoffet
5 webinaropptak med Kjersti Wold
Inspirerende og konkrete skriveoppgaver, som du kan bruke for å vekke minner og skrive din historie
Bonussteg om å gjøre din historie skjønnlitterær
Medlemskap i lukket Facebookgruppe, med andre kursdeltakere
Tilbakemelding fra redaktør på en tekst på inntil 1000 ord
Abonnement på Forfatterskolens felleswebinarer i et helt år
Manusutvikling 1 (17500 ord)
Tilgang i ett år til kurset
NB! Det er 14 dagers angrefrist på kurset, med alle pengene tilbakegaranti.
Skriv ditt liv med Kjersti Wold
Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie!
Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og beste tips med deg!
Målet med kurset Skriv ditt liv er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive livsfortellinger. Gjennom øvelser og teknikker hjelper Kjersti Wold deg med å hente frem gamle minner, sortere stoffet og komme i mål med prosjektet ditt. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?
Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i Forfatterskolens skriveforum på Facebook. I denne gruppen kan du finne støtte, tips og hjelpe fra andre elever - både erfarne og utgitte, og uerfarne og ikke-publiserte elever. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du alltid vil ha i ryggen.
Profesjonell tilbakemelding på tekst
I løpet av kurset får du mulighet til å sende inn en valgfri tekst på inntil 1000 ord, og få tilbakemelding fra en av våre redaktører. Dette er en fin måte å bli oppmerksom på dine styrker og svakheter som skribent på, og du vil få konkrete råd om hvordan du kan løfte teksten din.
Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:
* Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
* Propakke: Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, ca. 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
En time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
Slik er kurset lagt opp
Du får tilgang til en ny online modul hver uke. I de skriftlige modulene går Kjersti gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også minst en videoleksjon i hver modul.
Kurswebinarene
Høsten 2019 holdt Kjersti fem live webinarer for elevene. Du vil få tilgang til opptak av disse webinarene. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er inkludert noen live kurswebinarer på kurset ditt. Den siste uken holdt rektor Kristine et live redigeringswebinar, hvor hun stuntredigerte tilfeldig utvalgte elevtekster på direkten, som du også får opptak av.
Felleswebinarene
Hver mandag klokken 20.00 holder skolen sine populære felleswebinarer. Som elev på Skriv ditt liv-kurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!
Egeninnsats
Samtidig som du får innsikt i kunsten å skrive livsfortellinger, skal du selv skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinarer og felleswebinarer, samt være litt aktiv i forumet, må du regne med å sette av litt tid hver uke til skrivingen. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du for eksempel må reise bort i en periode, eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å delta aktivt i Facebook-gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer? Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone.
Personlig veiledning
Forfatterskolens team hjelper deg med dine skriveutfordringer i vårt lukkede Facebook-forum. Der vil du også få gode tips og innspill fra dine medelever. Sammen sitter vi på mye kunnskap! Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme!
Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no
Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.
Du har selvsagt tilgang til felleswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det.
Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.
Her er din kursplan!
*Kursplan med forbehold om endringer
UKE 1
Kom i gang med å skrive ditt liv
Dato | Tema | BESKRIVELSE |
|
Modul 1 |
Fra idé til handling, å starte en skriveprosess. Å få tak i skrivegleden. Å skape kontakt med minner og å samle stoff. De tre kategoriene for skrivemotivasjon. Hvordan gjøre teksten livfull og lesverdig? Skriveoppgave knyttet til teknikken «Show it, don`t tell it.» Å unngå oppramsing og referat. |
|
Webinar |
Live webinar med Kjersti Wold. - Om å sanke minner - Om Joe Brainards hukommelsesteknikk - Om forskjellen mellom å være selvutleverende og å by på seg selv - Om bluferdighet og eksponeringstrang - Å skrive visuelt - Om å skrive privat og om å skrive personlig - Å la seg inspirere av selvbiografisk litteratur - Å lære seg friskrift - Å fange sitt aller første minne - Om fiktiv fargelegging og erindringens feilbarlighet |
|
Innlevering av tekst |
I løpet av kurset får du mulighet til å sende inn en valgfri tekst på inntil 1000 ord, og få tilbakemelding fra en av våre redaktører. |
UKE 2
Tidskoloritt, miljøtegning og sanseopplevelser
|
Modul 2 |
Å bruke forfatterknep for å gjøre teksten interessevekkende. Å lage miljøtegninger. Skriveoppgave knyttet til smaksopplevelser. Å la seg inspirere av forfattertriks og litterære selvbiografier. Skriveoppgave om et (kjæle)dyr som betydde mye for deg i oppvekst. Hvordan aktivisere erindringen? Ulike forslag til minnetrim. Å lage en kronologisk tidslinje. |
|
Webinar |
Live webinar med Kjersti Wold. - Om å bruke ulike synsvinkler og andre forfattergrep - Om å skildre og beskrive - Om språkpalettene, adjektiv og adverb - «Alt om mitt hår»-oppgaven, hvordan ganske store temaer kan kondenseres ned i hverdagslige tematikker - Om person-situasjon og reaksjon, en måte å levendegjøre episoder på - Å eksemplifisere, beskrive en person gjennom eksempel på situasjoner som underbygger - Om å drive research - Om å intervjue familiemedlemmer dersom man ønsker å skrive slektshistorie |
UKE 3
Samle stoff og finne struktur
|
Modul 3 |
Hvordan få en tydelig retning på prosjektet? Å komme inn i valgfasen i forhold til manuset. De ulike struktureringsalternativene. Forskjellige tematiske innfallsvinkler til gjengivelsen av levd liv. Skriveoppgave knyttet til arbeidslivserfaringer. Å beskrive de nære omgivelser og hjemstedet ditt. |
|
Webinar |
Live webinar med Kjersti Wold. - Om strukturering av stoffet - Om å unngå gjentakelser og oppramsing - Om å tilrettelegge stoffet hvis man ønsker å skrive for barn - Om bruk av fotografier og annet bildestoff - Å finne temaer som man ønsker å fordype seg i - Om å lære av livserfaringer - Skriveoppgave knyttet til viktige eksistensielle valg man har gjort - Om selvbilder, verdier og hva man eventuelt ønsker å gi videre til etterslekten |
UKE 4
Foreta valg og være etisk
|
Modul 4 |
Å foreta valg og være etisk. Samt litt om slektshistorie Etiske vurderinger, hvordan omtale andre? Hva gjør man med de problematiske relasjonene? Skriveoppgave knyttet til etiske utfordringer. Om tekstens tempo og språkets smidighet. Om å dvele og å trekke de lange linjene. Om å invitere andre familiemedlemmer inn i prosjektet. Ulike samarbeidsmuligheter. Om å blande fiksjon og fakta. Om å skrive slektshistorie. |
|
Webinar |
Live webinar med Kjersti Wold. - Om å ta hensyn – eller ikke ta hensyn til andre når en skriver - Virkelighetslitteratur – om omkostninger og berikelser - Å skrive usensurert i første omgang, for siden å filtrere stoffet - Om å levendegjøre døde mennesker - Mer om research hvis en vil skrive slektshistorie - Om omleggingen fra fakta til fiksjon - Om å invitere andre inn i skriveprosessen |
UKE 5
Avrunde prosjektet og skape et konkret resultat
|
Modul 5 |
Å avrunde prosjektet og å skape et ferdig resultat Bearbeidelse og foredling av teksten. Om test-lesere og verdien av å få et utenfra-blikk på det du har skrevet. Om sensur og ærlighet, hvor mye skal du by på av deg selv? Hva slags bilde ønsker du å gi av livet ditt? Skriveoppgave som utforsker de mer krevende sidene av tilværelsen. Om verdien av selvinnsikt gjennom å skrive. Litt om helsefremmende skriving. Om å føre skriveprosessen frem til et ferdig resultat. Ulike alternativer for publisering. |
|
Webinar |
Live webinar med Kjersti Wold. - Hvordan bearbeide en tekst? Ulike innfallsvinkler til å gjøre teksten bedre - Hva gjør man med opplysninger og påstander som ikke kan underbygges, hvis man skriver i grenselandet mellom fiksjon og historiske fakta? - Å skape et konkret resultat - Å verdsette sin egen prosess - Å feire at man har kommet i mål med skriveprosjektet |
UKE 6
Slik gjør du fakta til fiksjon
|
Bonusmodul |
Hvordan kan man bruke det samme materialet på ulike måter? For eksempel i artikkelform, som inspirasjon til skjønnlitterær skriving eller som et skrivearbeid for å forstå seg selv bedre. |
|
Webinar |
Redigeringswebinar med rektor Kristine: Rektor redigerer elevtekster på direkten. |
Jeg vil på det varmeste anbefale Kjersti sine kurs. Kjersti har stor fagkunnskap, men også en innsikt i mennesket, som gjør kursene hennes unike. Hun har en egen evne til tilstedeværelse, og til å se hver enkelt kursdeltaker og deres behov i skriveprosessen. Hun evner å skape et trygt rom, hvor man har mulighet til å finne sin egen stemme i skrivearbeidet. Med varme, innsikt og humor deler hun sin kunnskap og inspirerer skrivelyst og fantasi.