Serieromankurs med Ida og Kaja (øyeblikkelig tilgang)

Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

Fra Kr 10.900,00 kroner Bestill Kurset
Foto: Trygve Skjelbakken og Baard Lunde

Velkommen til Forfatterskolens serieromankurs – med Ida S. Skjelbakken og Kaja Nylund!

Drømmer du om å skrive en suksesserie, men vet ikke hvordan du skal starte eller hva som skal til? Forfatterskolen har invitert to av våre kjente serieromanforfattere til å lage et splitter nytt kurs nettopp for deg. Gjennom 10 inspirerende moduler tar Ida og Kaja deg steg for steg gjennom prosessen og lærer deg håndverket og gir deg alle bransjetipsene du trenger for å slå gjennom. Bøkene må du skrive selv, men vi skal følge deg hele veien!

Serieromanen er en høyt elsket sjanger der leseren virkelig blir kjent med karakterene og miljøet, og venter i åndeløs spenning på fortsettelsen. Som serieromanforfatter må du kunne skrive i høyt tempo og levere flere manus i året, ofte annenhver måned. Da trenger du god teknikk og en god plan.

Den klassiske serieromanen er satt til et interessant miljø i fortiden og følger en sterk, ung heltinne gjennom gleder og sorger – og selvsagt kjærlighet.

Ida Skjelbakken har skrevet romanserien Krøniken om Ylva Alm, som ble på 25 bøker og også er oversatt til svensk, og skriver nå på romanserien Nattergalen. Ellers har hun skrevet den selvbiografiske boken Fangen på celle nr. 17, og utallige kortromaner og noveller for ukepressen: krim, romantikk og erotikk. Ved siden av å skrive, er Ida også illustratør. Hun er bosatt i Italia med mann, barn og papegøye, og har levd av å være forfatter på heltid i 10 år.   

Jeg VET at hvis jeg kan, så kan DU! 
         
Ida Skjelbakken

Kaja Nylund er født og oppvokst i en liten bygd i Lofoten, men bor for tiden i
Frankrike sammen med ektemannen, motefotografen Baard Lunde. Hun debuterte med romanserien Rebekka i 2013, med handling lagt til sin egen hjembygd. I 2015 fulgte hun opp med romanserien Perlemor, som skrives parallelt med Rebekka. Ida er også forfatter på heltid. Musikk er hennes andre store lidenskap og en viktig inspirasjonskilde i arbeidet.

Ingenting er umulig. Det umulige tar bare litt lenger tid!
          Kaja Nylund

 

Dette får du:

  • 10 ukers serieromankurs – og et helt år på å fullføre! 
  • 10 inspirerende moduler som virkelig går i dybden på serieromansjangeren – med skriftlig materiale, øvelser og videoer 
  • Medlemskap i lukket Forfatterskolens skriveforum
  • Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på rød tråd
  • Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på en tekst på inntil 1000 ord (ca. tre sider)
  • 10 webinarrepriser med Ida S. Skjelbakken og Kaja Nylund

Ekstra bonus! Som elev på serieromankurset får du også tilgang til Forfatterskolens populære felleswebinarer, som gir deg ukentlige møter med kjente forfattere og redaktører – i et helt år! 


 Mer info om kurset finner du under fanen Kursplan.

Husk! Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart – uten diskusjon – så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

Serieromankurs med Ida og Kaja (øyeblikkelig tilgang)


course-image Fra Kr 10.900,00 kroner

Serieromankurs Basic

Kr 10.900,00

Bestill
Forfatterskolens online serieromankurs (10 kursmoduler)
Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på rød tråd
Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på en tekst på inntil 1000 ord (ca. tre sider)
10 webinarrepriser med Ida S. Skjelbakken og Kaja Nylund
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
Tilgang til Forfatterskolens Felleswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år

Serieromankurs Standard

Kr 12.100,00

Bestill
Forfatterskolens online serieromankurs (10 kursmoduler)
Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på rød tråd
Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på en tekst på inntil 1000 ord (ca. tre sider)
10 webinarrepriser med Ida S. Skjelbakken og Kaja Nylund
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
Tilgang til Forfatterskolens Felleswebinarer
med kjente forfattere og redaktører i et helt år
Manusutvikling 1 (17500 ord)

Serieromankurs Pro

Kr 14.900,00

Bestill
Forfatterskolens online serieromankurs (10 kursmoduler)
Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på rød tråd
Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på en tekst på inntil 1000 ord (ca. tre sider)
10 webinarrepriser med Ida S. Skjelbakken og Kaja Nylund
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
Tilgang til Forfatterskolens Fellesswebinarer
med kjente forfattere og redaktører i et helt år
Manusutvikling 3 (52500 ord)
30 minutter coaching

Serieromankurs med Ida S. Skjelbakken og Kaja Nylund 

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og beste tips med deg!

Målet med vårt store serieromankurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive en knallgod serieroman. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Som elev får du tilgang til Forfatterskolens skriveforum - en lukket gruppe på Facebook, eksklusivt for Forfatterskolens elever. I denne gruppen vil du kunne finne støtte, tips og hjelp når du trenger det. Her vil du finne elever som har tatt serieromankurs, men også elever fra de andre kursene. 
Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover. Ikke minst er det sosialt. Her vet alle hva det vil si å være i en skriveprosess, de vet hva du snakker om og hva det betyr.

Er idéen din god nok?
For å skrive en god serieroman, må du vite hva historien din handler om. I løpet av kursåret får du anledning til å sende inn den røde tråden - en kort beskrivelse av hovedpersonene, hovedkonflikten og miljøet og få tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på hva som fungerer og hva som bør videreutvikles. Du får innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra start. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner! 
 

Tilbakemelding på teksten din
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre romanen din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klart for innsending til forlag. Du kan sende inn et utdrag av manus på inntil 1000 ord og få den vurdert av en profesjonell redaktør. 

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene! Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

* Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

* Propakke: Manusutvikling 3 (maks 52500 ord, ca. 150 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
                  Inkluerer også en halv time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør.

Slik er kurset lagt opp
Du får tilgang til en ny online modul hver uke de ti første ukene. I de skriftlige modulene går Ida og Kaja gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også videoleksjoner i modulene.

Opptak av kurswebinarer
På gruppekurset vi hadde for elevene høsten 2019, holdt Ida og Kaja webinarer annen hver uke. Du vil få tilgang på opptak av disse webinarene. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er inkludert noen live kurswebinarer på ditt serieromankurs.

Felleswebinarene
Hver mandag kl 20.00 i semesteret holder skolen sine populære felleswebinarer. Som elev på serieromankurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde, Salmund Kyvik, May Grethe Lerum og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og felleswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av ca. 3–5 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i en periode eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å delta aktivt i Facebook-forumet, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer! Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i Forfatterskolens skriveforum - Der vil du også kunne få innspill fra andre elever. Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme! 

Hjelp?

- For opplysninger eller spørsmål om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.



Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

 

Her er din kursplan! 

*Kursplan med forbehold om endringer


Dato Tema BESKRIVELSE

 

Innleveringer Denne uken får du et skjema som hjelper deg å finne den røde tråden og sikre at du har en solid hovedkonflikt. Du får mulighet til å sende inn skjemaet og få kjernekonflikten vurdert av en profesjonell redaktør. Du kan sende inn når som helst i løpet av kursåret.

Du kan også sende inn en valgfri skjønnlitterær tekst på inntil 1000 ord og få en grundig tilbakemelding fra redaktør. Mer informasjon om dette finner du i modul 1.

UKE 1 - 
Romanseriens oppbygging – å skape et univers


 

Skriftlig modul 1

Hvordan komme i gang som serieromanforfatter? Hva er forlagene ute etter i dag? Hva skal en serieroman inneholde og hva skal den helst ikke ha? Hvor lang skal hver bok være, hvor mange kapitler, valg av hovedperson, viktigheten av synsvinkler for å komme under huden på hovedpersonen ... Vi går inn på de viktige elementene. Finn din røde tråd. Ikke vær redd for at alt har blitt skrevet før. “Show, don’t tell”. Tenk på førsteutkastet som en steinblokk du skal hugge den ferdige historien ut fra. Det du tar vekk er ikke bortkastet. Førsteutkastet skal ikke være perfekt.

UKE 2 - 
Personutvikling: protagonist vs. antagonist – å skape konflikter


 

Skriftlig modul 2

Hvem skal heltinnen og helten din være, og hvem er den eller de onde som skaper konflikt? For at det skal kunne bli en god, levende historie må det skapes et troverdig univers av ulike mennesker. Lag en oversikt over personene dine med navn, fødselsår, utseende, familie, gode og dårlige egenskaper.

UKE 3
Dialog og bikarakterer

  Skriftlig modul 3

Lær deg å bygge de ulike karakterene. Lag deg et karakterkartotek, etc. Vær bevisst på alle karakterenes funksjon i historien. 

Både dialogene og bikarakterene er verktøy du kommer til å bruke hver dag du setter deg foran tastaturet og skriver videre på romanserieuniverset ditt.

UKE 4

Dramaturgi –handling + den røde tråden

  Skriftlig modul 4

For å bygge en serieroman kreves det at du er bevisst på hva du vil fortelle. Den røde tråden og underemner. Hva skal du formidle? Og hvordan bygge opp historien med plot.
Her vil det også bli innføring i synsvinkler og kryssklipping av scener.

UKE 5

Ideer og inspirasjon – overvinn prestasjonsangst og skrivetørke

  Skriftlig modul 5

Hvordan klare å fortsette når det butter imot. Hvordan tekst på papir er det eneste som kan få historien til å begynne å leve på egen hånd = flyt.

Hvordan holde på leserne (overrask – og få dermed et friskt pust inn i en historie som har gått i stå).

UKE 6

Språk: hvordan bygge opp interessante scener og holde på spenningen

  Skriftlig modul 6

Her skapes miljø og scener, og scenene må ha en mening, en handling som leder frem til en konflikt eller konsekvens. 

UKE 7

Erotikk, finn din stemme, og hva er romanseriens særegne språk

  Skriftlig modul 7

Hva er din forfatterstemme og hvordan bør tonen i en romanserie være – hva er romanseriens språk? Hvordan det å beskrive detaljer i omgivelser, klær, etc. skaper et univers og viser tiden man skriver om. Forskjellen på detaljrik tekst og ornamentert tekst (med for mange adjektiver). Erotikk i romanserier – ikke for mye, ikke for lite.

UKE 8

Den vanskelige førsteboken – anslaget

  Skriftlig modul 8

Hvordan komme i gang og hvordan er prosessen underveis? Alle forfattere har ulike erfaringer, men felles for alle er at den første boken er krevende, da den skal pirre nysgjerrigheten til leseren for en hel serie. F.eks. å gå rett inn i en dialog og skape engasjement på første side.

UKE 9

Hvordan avslutte en serie og hvordan er hverdagen som forfatter på heltid

  Skriftlig modul 9

Å få en serie antatt, er litt som å bli foreldre for første gang: en berg-og-dal-bane! Vær forberedt på at du som forfatter aldri har fri. Du lever med historien din også når du ikke skriver. Hvordan det er å leve av et kreativt yrke.

Tips om hvor manus kan sendes.

UKE 10

Generelle sjangerkrav - manusmessig og teknisk

  Skriftlig modul 10

Hva kreves av deg som forfatter: oppsummering og hvilke verktøy du trenger for å skrive, og hva forlaget vil ha fra deg. Litt om skriveprosess og karriere.

 

Se tilsvarende kurs