Årskurs 2024 - Oppstart 26.08.2024

Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

Fra Kr 40.000,00 kroner Bestill Kurset

26

August

Årskurs 2024 - Skriv boken din med Forfatterskolen! 

 • Er du lei av å gå med den store ideen i bakhodet og aldri få skrevet den ut?
 • Står du fast, og kommer ikke videre med manuset? 
 • Sliter du med å strukturere tiden og disiplinere deg til å skrive?
 • Trenger du profesjonell veiledning for å vite hva som fungerer og hva du kan forbedre med manuset?
 • Vil du ha noen som pusher deg hele veien inn mot mål?
 • Ønsker du at 2024 skal være året der du endelig får skrevet bok?

Vi vet, etter mange års samarbeid av elever, hvilke utfordringer du sliter med og hva du trenger for å komme i mål med et helstøpt manus.

Nå får du mulighet til å skrive boken din, en gang for alle, med profesjonell veiledning, personlig skrivetrener og en entusiastisk heiagjeng!

Din egen redaktør
Undersøkelser viser at dette er det viktigste for å utvikle seg som forfatter – profesjonell tilbakemelding på tekst. Du trenger kyndig tilbakemelding på manus, for å vite hva som fungerer og hva som kan utvikles videre, eller hjelp til å komme videre fra idé til produktiv skriving. 

Forfatterskolen har et knippe av profesjonelle redaktører som står parate til å hjelpe deg med ditt skriveprosjekt. Du får en redaktør som følger deg hele året, helt til du er i mål med prosjektet. Det spiller ingen rolle om du skriver dikt, barnebok, roman, sakprosa, krim, fantasy, noveller eller noe helt annet – vi har redaktører som til sammen dekker alle sjangre.

Personlig skrivetrener
For å lykkes trenger du også en god dose skrivedisiplin, og jevnlig påfyll av inspirasjon og motivasjon. Vi hjelper deg med begge deler!

Kristine S. Henningsen, rektor på Forfatterskolen, fungerer som en personlig skrivetrener under hele årskurset, fra start til slutt. En vennlig skrivepisk som driver deg frem mot mål, trekker deg med på samskrivingsøkter og heier på deg fra sidelinjen.


Unikt skrivemiljø
Du blir en del av skolens inspirerende og støttende skrivemiljø, med en stor gjeng som følger deg i gode og onde skrivedager.

 
Mange oppgir dette som en direkte grunn til at de klarte å realisere forfatterdrømmen.
 
Best av alt? Du blir en del av oss på livstid, når du melder deg på kurset!


Dette får du på ÅRSKURSET 2024

Her er alt du får på årskurset:

 • Flere tilbakemeldinger fra erfaren redaktør (70 000 ord, fordelt på 4 innleveringer). Den samme redaktøren følger deg gjennom hele kurset.
 • Live coaching med din personlige redaktør (30 min samtale), i starten og slutten av året. 
 • Tilgang på alle Forfatterskolens gruppekurs for 2024 – romankurs, barnebokkurs og novellekurs*
 • Grundig innføring i skrivehåndverket:
  • En stor database med faglig innhold, som du har tilgang til hele året.
  • Tilgang til våre live skrivekurs – romankurset, novellekurset og barnebokkurset.
  • Faste, ukentlige treff på skjermen med personlig skrivetrener (samskrivingswebinarer) og Forfatterskolens redaktører (faglige webinarer).
 • Inspirerende skrivefellesskap i eget Facebook-forum.
 • To  treff, for deg som vil, der vi møtes fysisk i Oslo, til en prat om skriving!
 • Etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et helt år til, for kun kroner 1490,. Du får også mulighet til å ta et påbyggingsår, dersom du ønsker det,
 • Opptak av alt som blir gjort, hele året, så du ikke går glipp av noe.
 • Ferske nett-treff med kjente forfattere hver mandag ("Mentormøter") + tilgang til arkivet med hundrevis av forfattertreff. Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland!

Årskurset starter 26. august 2024, og har en totalpris på kroner 44 000,-
 

Dette er hva noe av forrige deltakere har sagt om kurset:

"Jeg kom til årskurset med to tomme roman-hender, proppfull av vilje, skriveglede og dedikasjon. Da Forfatterskolen ga meg verktøy og rammer skjedde det noe magisk, og ti måneder senere landet jeg førsteutkastet til min første roman. Episk følelse! Anbefaler årskurset på det varmeste".

– Nina Renée Sandnes

"Årskurset ga meg mot til å starte opp med skriving igjen. Fristene med innlevering har vært bra, så skrivingen ikke har stoppet opp. Tilbakemelding på teksten fra samme redaktør har vært spesielt nyttig og lærerikt". 

– Anne Karin Fjelleng

"Aller mest nyttig er samarbeidet med redaktør. Konstruktive tilbakemeldinger gjør at jeg holder motet oppe og våger å tro på mitt eget prosjekt. Kurswebinarene er lærerike og inspirerende, og det er veldig fint at man kan se reprisen når man selv ønsker". 

– Elisabeth Søyland

"Jeg er veldig fornøyd med årskurset. Oppmuntring fra de andre i gruppa og kursholderne har gitt meg tilbake troen på meg selv. Og for en heiagjeng det er i gruppen!  For dere som tviler, så håper jeg dere tar sjansen.  For meg har det betydd veldig mye". 

– Wenche Marie Svendsen

"Gjennom Forfatterskolen får vi kyndig veiledning og vi hjelper hverandre. Kurset har utviklet meg som forfatter. Nå samarbeider jeg med Forfatterskolen om utgivelse!  Tro meg, det er så godt å spille ball med noen. Man får flott veiledning gjennom hele prosessen – hele veien fra uferdig manus til man sitter med boken i hånden".

– Rita Helmi Toivosdatter Laakso

 "På årskurset får man tildelt en fast redaktør som følger tekstarbeidet over et år og gir tilbakemeldinger. Slik kvalifisert hjelp i prosessen er av uvurderlig verdi. Kurset har også dyktige og engasjerte forelesere. Jeg er imponert, ikke bare over den faglige kompetansen ved Forfatterskolen, men også over entusiasmen og omsorgen de møter elevene sine med".

– Marianne Larsen Munthe

Jeg har lært mye på årskurset og fått større selvtillit på det å skrive. Det i seg selv har vært verdt hele kurset. Livet mitt har på en måte utvidet seg, som om jeg har erobret noe. Jeg har fått en voksende bevissthet på livet rundt meg og alle historiene som finnes i mine nærmeste omgivelser. Blandingen av å delta på webinarer og ha sin egen redaktør har vært svært nyttig og inspirerende.

– Lise Nitter

Dyktige forfattermentorer har gjort meg bedre til å lese og forstå en tekst, og jeg har tilegnet meg nyttige skriveverktøy. Samholdet i gruppen har også vært bra, og det har vært spennende å lese hverandre tekster. Årsurset har helt klart gjort meg i stand til å skrive en lesverdig historie, og jeg vil anbefale Forfatterskolen på det varmeste.

– Anita Strømkvist

 
Påmelding nå!
Vi starter en ny runde av årskurset 29. januar 2024.

Du trenger ingen forkunnskaper for å være med, og det spiller ingen rolle om du kun er på idéstadiet eller har kommet lengre i prosessen. Vi hjelper deg der du er.
 
Viktig! Det er et begrenset antall plasser på kurset, ettersom alle skal ha egen redaktør og personlig oppfølging. Så vær rask, hvis du vil sikre deg en plass.
 

Rentefri nedbetaling
Du trenger ikke en krone for å melde deg på årskurset i dag. Du kan trykke på "bestill kurset nå, betal senere". De får du første faktura to uker etter kursdag – og denne kan deles opp i 24 måneder, helt rentefritt.

Det er også to ukers angrefrist fra første kursdag. Det er med andre ord ingen risiko for å melde seg på årskurset i dag.
 
Du har alt å vinne, og ingenting å tape.

Vi håper vi får hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen i 2024!

Årskurs 2024 - Oppstart 26.08.2024


course-image Fra Kr 44.000,00 kroner

Årskurs – STANDARD

Kr 40.000,00 Kr 44.000,00

Bestill
Her er alt du får på årskurset:

Flere tilbakemeldinger fra erfaren redaktør (70 000 ord, fordelt på 6 innleveringer). Den samme redaktøren følger deg gjennom hele kurset.
Live coaching med din personlige redaktør (30 min samtale), i starten og slutten av året. 
Tilgang på alle Forfatterskolens gruppekurs for 2023 – blant annet romankurs og barnebokkurs*
Grundig innføring i skrivehåndverket:
En stor database med faglig innhold, som du har tilgang til hele året.
Tilgang til våre live skrivekurs – blant annet romankurset og barnebokkurset.
Faste, ukentlige treff på skjermen med personlig skrivetrener (samskrivingswebinarer) og Forfatterskolens redaktører (faglige webinarer).
Inspirerende skrivefellesskap i eget Facebookforum.
To  treff, for deg som vil, der vi møtes live og fysisk og har en fagdag sammen.
Etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et helt år til, for kun kroner 1490,. Du får også mulighet til å søke deg inn til et påbyggingsår, dersom du ønsker det.
Opptak av alt som blir gjort, hele året, så du ikke går glipp av noe.
Ferske netttreff med kjente forfattere hver mandag ("Mentormøter") + tilgang til arkivet med hundrevis av forfattertreff. Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland.

I løpet av kursåret skal du fullføre et førsteutkast av manuset ditt, i samarbeid med redaktør. Du får en halvtime coaching med din redaktør, i starten og slutten av året, og leverer et stigende antall ord til fastsatte datoer. Undervisningen i kuset følger skriveprosessen din, fra idémyldring til redigering av egen tekst. Du får innføring i sentrale temaer innenfor kreativ skriving, og vi jobber kontnuerlig med å utvikle deg som forfatter.

Du får også være med på samskrivingsøkter, som setter fyr på skrivemotoren, fysiske treff med oss og de andre elevene, og inspirerende forfattersamtaler på skjermen.

Du trenger ingen forkunnskaper for å være med på kurset. Det spiller ingen rolle om du er på idéstadiet, eller har kommet lenger i prosessen. Vi hjelper deg der du er. Du bestemmer hvilken sjanger du vil skrive i – vi har et knippe av redaktører som til sammen dekker alle sjangre.


Som elev på årskurset får du:  

 • 70 000 ord til rådighet, delt opp i fire innleveringer (stigende ordmengde)
 • faglig introduksjon til skrivehåndverket
 • 30 min samtale med redaktør, ved to anledninger, i starten og slutten av året
 • tilgang til en fyldig database med faglig innhold
 • faste ukentlige webinarer der vi blant annet skriver sammen og redigerer tekst 
 • ukentlige mentormøter (nettreff med kjente forfattere)
 • inspirerende skrivefellesskap i eget Facebook-forum
 • etter gjennomført årskurs har du muligheten til å ta et påbyggingsår (må søkes)
 • etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et år til, for kun 1490,-,
 • vi tilbyr også manusutvikling og coaching separat, dersom du skulle ønske dette i etterkant av kurset. Du kan velge å fortsette med redaktøren din fra årskurset, eller søke om en annen redaktør 


Samarbeid med redaktør

Du leverer opp til 70 000 ord i løpet av året, delt opp i fire innleveringer til redaktør (stigende antall ord). Det er satt faste frister for innlevering, så gjennomføring av kurset blir enklest mulig. Ved to anledninger har du en halvtimes coaching med din redaktør, enten over video eller telefon. Det er satt av egne uker for coaching. 

 

Webinarer

Webinarene holdes hver tirsdag og annenhver torsdag:

 • Tirsdag 12.00-13.30: Redigering og samskriving med rektor og forfatter Kristine S. Henningsen.
 • Torsdag 17.30-19.00: Fagwebinar med redaktørene våre. Innholdet vil variere (undervisning, redigering, oppgaver osv.). Webinarene følger gangen i kurset. Det blir gjort opptak av alle webinarene, så du har mulighet til å se det i reprise, dersom tidspunktet ikke passer.

Du får tilgang til vår database av faglig innhold, med repriser fra tidligere kurs og mentormøter. 


Det opprettes et eget Facebook-forum for kursholdere og deltakere på årskurset. Etter endt kurs kan du bli med i et større skriveforum, med flere hundre andre elever på skolen.

 

Elevtreff

Vi gjennomfører to elevtreff i løpet av året (ett treff per semester). Elever som har mulighet, møter rektor Kristine i Oslo. Treffet vil bestå av samtaler rundt kurs og skriving generelt, samt være litt hyggelig sosialisering. Kanskje finner du en god pilotleser eller er med å danne en liten skrivegruppe? 

 

Timeplan

 

Informasjon kommer.

Se tilsvarende kurs