Krimkurs med Tom Egeland (øyeblikkelig tilgang)

Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

Fra Kr 9.400,00 kroner Bestill Kurset
Foto: Kjetil Andersen/Capitana

SLIK SKRIVER EN BESTSELGERFORFATTER SINE BØKER

Hvordan skriver Tom Egeland sine bestselgende spenningsromaner? Vinteren 2019 inviterte vi Tom som gjestelærer på vårt store krimkurs, og nå har du også mulighet til å få med deg hans forelesninger og Forfatterskolens store krimkurs.

Gjennom ti webinaropptak får du innsikt i forfatterens skriveprosess. Tom deler sine tanker om det å skrive og viser eksempler fra egen produksjon og krimlitteraturen.

Kurset har et særlig fokus på krim-og spenningslitteratur, men er like relevant for elever som ønsker å skrive handlingsdrevet skjønnlitteratur. 

Tema Tom Egeland kommer inn på:

  • Skal man planlegge handlingen eller skrive på intuisjon?
  • Veien fra idé til plott til tekst
  • Hvordan finner forfatteren frem til sin egen stemme og et godt språk?
  • Hvordan skape troverdige litterære karakterer?
  • Research: Hvordan finner man ut ting?
  • Dialog: Hvordan snakker egentlig folk i bøker?
  • Hva skiller krim fra annen skjønnlitteratur?
  • Manusformater og det første møtet med norske forlag

Tom deler også sine tanker om forfatterrollen og hvordan man kan gå fra å drømme om å bli forfatter til faktisk å bli forfatter.

Tom Egeland har skrevet tjue bøker som er solgt i millionopplag i 25 land. Han har vunnet en rekke litterære priser – som Rivertonprisen og Riksmålsprisen  – og holdt en lang rekke skrivekurs for Forfatterskolen, Aschehoug forlag, Capitana forlag og InspiraTour. Egeland er bokanmelder i VG og har vært president i Rivertonklubben siden 2015. Han satt åtte år i styret i Den norske Forfatterforening.

For Forfatterskolen har Egeland holdt en rekke webinarer og han har også undervist skolens elever på et eget kurs i Spania.

I tillegg til Toms forelesninger får du tilgang på Forfatterskolens store krimkurs!

I de skriftlige leksjonene får du alle verktøy du trenger for å fullføre den krimromanen du drømmer om å skrive. Kurset passer både for nybegynnere og erfarne skribenter. Du kan begynne på et nytt manus ved kursstart eller jobbe videre på et manus du er i gang med. Kurset består også av praktiske maler, nyttige tips og øvelser og tilbakemeldinger fraprofesjonelle redaktører. I hver eneste modul får du også en video der rektor Kristine forteller om sin metode. Og du får selvsagt oppfølging og veiledning i Forfatterskolens store Facebook-forum. 


"Dette er virkelig et utrolig godt kurs! Oversiktlig, forståelig og godt strukturert. Jeg lærer mye mer enn jeg forventet, og merker hvordan jeg etter hvert klarer å ta det i bruk når jeg skriver. Kjempegøy!"
       Tidligere elev

En ny modul slippes hver mandag de ti første ukene, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.

Ekstra bonus! Som elev på krimkurset får du også tilgang til Forfatterskolens populære felleswebinarer, som gir deg ukentlige møter med kjente forfattere og redaktører – i et helt år! 

Les mer om kurset under fanen Kursplan.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en reprise på gruppekurset Forfatterskolen holdt vinteren 2019, og at det derfor ikke er noen live kurswebinarer inkludert. Du vil derimot få opptak av vinterens webinarer.Husk! Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart – uten diskusjon – så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

 

Krimkurs med Tom Egeland (øyeblikkelig tilgang)


course-image Fra Kr 9.400,00 kroner

Krimkurs

Kr 9.400,00

Bestill
Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
Skriftlig tilbakemelding på idéen din (kjernekonflikten i historien)
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
10 egne kurswebinarer med Tom Egeland (repriser)
1 redigeringswebinar med rektor Kristine (reprise)
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum
Tilgang til alt kursmaterialet i ett år
Tilgang til Forfatterskolens Fellesswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år

Krimkurs Standard

Kr 11.900,00

Bestill
Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
Skriftlig tilbakemelding på idéen din (kjernekonflikten i historien)
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
10 egne kurswebinarer med Tom Egeland (repriser)
1 redigeringswebinar med rektor Kristine (reprise)
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum
Tilgang til alt kursmaterialet i ett år
Tilgang til Forfatterskolens Fellesswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
1 stk manusutvikling 1 (17 500 ord, ca. 50 sider)

Krimkurs Pro

Kr 14.400,00

Bestill
Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
Skriftlig tilbakemelding på idéen din (kjernekonflikten i historien)
Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
10 egne kurswebinarer med Tom Egeland (repriser)
1 redigeringswebinar med rektor Kristine (reprise)
Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum
Tilgang til alt kursmaterialet i ett år
Tilgang til Forfatterskolens Fellesswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
1 stk manusutvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)

Det store krimkurset med gjesteforeleser Tom Egeland 

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie!

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og beste tips med deg!

Målet med det store krimkurset er at du skal sitte igjen med alle verktøy du trenger for å fullføre den krimboken du har drømt om å skrive. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Som deltaker på det store krimkurset blir du inkludert i vår litterære familie og det gode, aktive miljøet i vårt lukkede forum på Facebook, Forfatterskolens skriveforum.  I denne gruppen støtter, tipser og hjelper hverandre vi frem. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du alltid vil ha i ryggen.

Er idéen din god nok?
I første modul lærer du hvordan du skal spisse idéen din og sjekke om den er sterk nok til å bære en hel historie. Du får et skjema som hjelper deg å finne den røde tråden og sikre at du har en solid hovedkonflikt. I løpet av kursåret kan du sende inn skjemaet og få prosjektet ditt vurdert av en profesjonell redaktør, som vil gi deg innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra start. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner!

Tilbakemelding på teksten din
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre boken din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klar for innsending til forlag. Du kan sende inn en valgfri tekst på inntil 1000 ord og få den vurdert av en profesjonell redaktør.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene! Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

Standardpakke:
- Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
Propakke:
- Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, ca. 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

I kursmodulene går vi gjennom sjangerkrav, hvordan du spisser idéen din og skriver synopsis, hvordan du strukturerer historien for å skape størst mulig spenning og fremdrift, hvordan du skaper tredimensjonale, fascinerende karakterer, og hvordan du bruker språket og litterære virkemidler for å formidle historien på best mulig måte. Du får lære om forteller og synsvinkel, frempek, spor og villspor, krimsjangerens rollegalleri og mye mer.

Hver modul inneholder også inspirerende videoer med rektor Kristine.

Opptak av kurswebinarer
På gruppekurset vi gjennomførte vinteren 2019, holdt Tom Egeland ti webinarer for krimkursets elever. Du vil få tilgang på opptak av disse webinarene. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er inkludert noen live kurswebinarer på ditt krimkurs. Som bonus får du også opptak av et webinar der rektor Kristine redigerer korte krimtekster.

Felleswebinarene
Hver mandag kl 20.00 i semesteret holder skolen sine populære felleswebinarer. Som elev på krimkurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger ca. 70 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde, Ingar Johnsrud og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og felleswebinaret, samt være litt aktiv i Facebook-forumet, må du regne med å sette av ca. 4–6 timer hver uke, i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i en periode. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å delta aktivt i Facebook-gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer? Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team hjelper deg med dine skriveutfordringer i vårt lukkede Facebook-forum. Der vil du også få gode tips og innspill fra dine medelever. Sammen sitter vi på mye kunnskap! 

Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme!

Spørsmål?

For opplysninger og spørsmål om kurset eller gennerelle spørsmål om skolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Du har selvsagt tilgang til alt materialet og alle reprisene på webinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det.

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.Her er din kursplan!

 

UKE 1

Bli kjent med sjangeren og planlegg historien

Dato Tema BESKRIVELSE

 

Skriftlig modul 1

Du lærer om sjangerkrav, hva en historie egentlig består av og hvordan du kan spisse idéen din slik at den kan bære en hel roman.

 

Webinaropptak

Tom Egeland om krimsjangeren.

 

Innleveringer (frivillig)

Denne uken får du et skjema som hjelper deg å finne den røde tråden og sikre at du har en solid hovedkonflikt. Du får mulighet til å sende inn skjemaet og få kjernekonflikten vurdert av en profesjonell redaktør. Du kan sende inn når som helst i løpet av kursåret.

Du kan også sende inn en valgfri skjønnlitterær tekst på inntil 1000 ord i løpet av året og få en grundig tilbakemelding fra redaktør. Mer informasjon om dette finner du i modul 1. 

UKE 2

Skap et persongalleri 


 

Skriftlig modul 2

Du lærer å skape fascinerende karakterer som driver historien fremover og som leseren ikke får nok av. 

 

Webinaropptak

Tom Egeland om krimromanens persongalleri.

UKE 3

Lag et solid plott og strukturer historien din

 

Skriftlig modul 3

En god historie trenger et solid skjelett. Du lærer hvordan du kan bygge opp historien din på en måte som skaper størst mulig fremdrift og spenning. 

 

Webinaropptak

Tom Egeland om plott og struktur, spor og villspor.

UKE 4

Tid, forteller, synsvinkel og dialog

 

Skriftlig modul 4

Hvem skal fortelle historien din, og hvordan? Valg av tid, forteller og synsvinkel påvirker leseopplevelsen. Lær hvordan du kan gjøre de beste valgene for din historie og skrive dialoger som virkelig svinger. 

 

Webinaropptak

Tom Egeland om synsvinkel og dialog.

UKE 5

Lag spennende scener og en fengende start

 

Skriftlig modul 5

Du lærer hvordan du kan dele historien din inn i scener og kapitler, og hva hver eneste scene MÅ ha for å fungere. En roman er som et puslespill, brikkene må legges riktig for at helheten skal bli perfekt. En god krim trenger også sideplott, og ikke minst en knallstart som hekter leseren.

 

 Webinaropptak

Tom Egeland om å skrive gode scener.

UKE 6

Språk og litterære virkemidler

 

Skriftlig modul 6

Du lærer hvordan du kan bruke språket og litterære virkemidler for å skape spenning, innlevelse og engasjement hos leseren. 

 

Webinaropptak

Tom Egeland om hvordan han jobber med språket.

UKE 7

Rewriting (webinar) og skap spenning (tekst)

 

Skriftlig modul 7

Hvordan legge ut spor og villspor, lage frempek og bruke språket effektivt til å skape spenning og emosjonelt engasjement.

 

Webinaropptak

Tom Egeland om hvordan han bearbeider originalteksten. Om å ta et skritt tilbake, finpuss, utvikling på setningsnivå.

UKE 8

Gjør research

 

Skriftlig modul 8

Troverdighet er alfa og omega. Når skal du gjøre research, og hvordan? Hvem kan du kontakte? 

 

Webinaropptak

Tom Egeland om hvordan han jobber med research.

UKE 9

Toms skrivehverdag (webinar) + Redigering (tekst)

 

Skriftlig modul 9

Ikke bli skuffet om førsteutkastet ditt er så langt fra den boken du ønsker å skrive som det går an å komme. Det er bare råmateriale! Vi går gjennom hvordan du legger opp redigeringsarbeidet. Hva bør du ta tak i først? Du får skjemaer som hjelper deg videre og råd om hvordan du jobber med pilotlesere.

 

Webinaropptak

Hvordan går Tom Egeland frem når han skriver sine bøker? Tom tar oss med inn skrivehverdagen og sine metoder.

UKE 10

Slik øker du sjansen hos forlagene!

 

Skriftlig modul 10

Du lærer hvordan du skriver følgebrev og sender manuset til forlag. Hvordan takle refusjoner og motgang? Du får også innsikt i enkel formatering, forlagsbransjen, forfatterøkonomi og selvpublisering.

 

Webinaropptak

Tom Egeland om å jobbe med redaktør og forlag.
 

Bonuswebinar! (opptak)

Rektor Kristine stuntredigerer elevtekster! 

 

 

Hva nå?

 

Du jobber videre med manuset ditt, og vii skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst. Nå er du en del av vår litterære familie, og vi håper du vil fortsette å være aktiv i vårt inspirerende skriveforum!

*Programmet er med forbehold om endringer.

Se tilsvarende kurs