facebook image

Mentormøter

Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

Nå kan du møte noen av landets største forfattere og dyktige redaktører – live og direkte – i stuen din. Mentormøtene gir deg alt du trenger for å få hjelp og fart på egen skriveprosess:

  • Tips og inspirasjon
  • Svar på alt du lurer på
  • Igangsettende skriveoppgaver
  • Live treff – og rikt arkiv
  • Mulighet til å få din egen tekst vurdert på direkten
  • Evig medlemskap i skiveforumet til Forfatterskolen, der du kan finne andre skriveglade og være med på samskrivingsøkter 
  • Premiumtilgang til skriveprogrammet Easywrite, som hjelper deg med å holde styr på manuset og finne egnede pilotlesere.

Alt du trenger for å være med på mentormøtene er en PC/mac/pad/mobil. Du går inn via en lenke, enkelt og greit, og mentorene popper opp på skjermen din. Du får høre om ulike skriveprosesser, verdifull innsideinformasjon om forlagsbransjen og mulighet til å stille spørsmål om alt du måtte lure på.

Mentormøtene høsten 2023 på Forfatterskolen

Høsten starter som den pleier, med skriveboost og velkomsthilsen fra rektor Kristine og webinarvert Marit.

Utover høsten vil Kristine S. Henningsen holde flere av sine populære redigeringswebinarer, hvor du får mulighet til å sende inn tekster som stuntredigeres på direkten. Og denne sesongen vil det bli enda flere mandager med redigering, noe som betyr at det er større sannsynlighet for at nettopp din tekst blir plukket ut! Men uansett om det er din tekst, eller andres, er dette supernyttig for å lære seg bearbeiding av eget manus, uavhengig av sjanger. 

Vi lover et variert program. Her får du noen smakebiter, men det kommer også noen spennende overraskelser.

Kunne du for eksempel tenke deg å høre Bjarte Breiteig fortelle om hvordan skriving blir et uttrykk for livet, og hvordan erfaringer påvirker måten du skriver på? 

Eller vil du spørre Tom Egeland om hvordan du kan lage et godt plott? Vil du vite hvordan han skaper sine romankarakterer? Du kan møte ham live og riste ut hans beste skrivetips.

Vil du møte Hilde Hagerup og høre om hennes skriveprosess? Hilde er mest kjent for å skrive barnebøker og hun er professor i skrivekunst. I høst er hun aktuell med en ny roman for voksne som hun vil bruke som utgangspunkt for sitt foredrag. 

Har du lyst til å bli med på workshop? Lise Forfang Grimnes er klar for et mentormøte-eksperiment og ber deg stille med penn, papir og et åpent sinn. Lise vil komme med inspirerende innspill underveis og sørge for at du får fart på skrivemusklene.

Hvordan redigere egen tekst? Rektor viser deg hvordan på sin entusiastiske og alltid oppmuntrende måte. 

Og så var det sakprosa og hvordan du kan formidle fakta og sanne historier for barn, ungdom og voksne. Anders Totland viser deg hvordan.

Det blir påfyll av kreativitet og masse inspirasjon, det skal også handle om om å skrive for barn og mye, mye mer! 

Og ikke nok med det, vi får besøk av Rune Christiansen som er kunsterisk leder for Forfatterstudiet i Bø ved Høgskolen i Telemark. Han vil 
ta for seg 4 kvinner fra kriminalromanens gullalder der han forteller om kvinnenes rolle i  sjangeren.

"Mentormøter" inneholder også et rikt webinararkiv – 100 timer med opptak – med blant annet Herbjørg Wassmo, Maja Lunde, Ingvar Ambjørnsen, Tove Nilsen, Ingar Johnsrud, Zeshan Shakar, Arne Svingen, Gunnar Staalesen, Gro Dahle, Heidi Linde, Henrik Langeland, Simon Stranger m.fl – og et 4 timers skrivekurs med Tom Egeland.

Disse mentormøtene (repriser) kan du se i fred og ro når du har tid. Du har tilgang et helt år, med mulighet for fornyelse.

Du vil alltid få opptak av webinarer du ikke har mulighet til å delta på.

For mer informasjon, klikk på fanene over ("skrivepakke detaljer")

*Program med forbehold om endringer.

Mentormøter


course-image

Abonnement 1 år

Kr 1.990,00

Bestill
Ved kjøp av denne pakken med Mentormøter dukker b.la disse eminente forfatterne og redaktørene opp på skjermen din:

Forfatter Gro Dahle
Forlagssjef Anne Gaathaug
Forfatter Sunniva Vagstad
Forfatter Kjersti Annesdatter Skomvold
Forfatter og oversetter Kari Sverdrup
Sakprosaforfatter Per Ivar Engevold
Novelleforfatter Rolf Enger
Bokhandler Åshild Fossdal
Skuespiller og forfatter Ingelin Røssland
Krimforfatter Morten Harry Olsen
Journalist og forfatter Trude Teige


Med jevne mellomrom holder rektor Kristine S. Henningsen sine populære redigeringswebinarer, hvor du får mulighet til å sende inn tekster som stuntredigeres på direkten.

I tillegg får du tilgang på webinararkivet vårt, hvor det ligger over 60 repriser. En skattkiste! Her finner du bl.a et firetimers skrivekurs med Tom Egeland, og webinarer med Gunnar Staalesen, Kjersti Wold, Linda Skomakerstuen, Anne Øfsti, Mari Kjetun, Marit Reiersgård, Monica Yndestad, Ingvar Ambjørnsen m.fl.

Abonnementet varer i ett år fra kjøpsdato.

Mentormøtene sendes hver mandag kl. 20.00 i vår og høstsemesteret. Du vil alltid få opptak av mentormøter du ikke har mulighet til å delta på.

Under nettmøtet kan du skrive inn spørsmål og få svar og gode råd fra erfarne forfattere, redaktører og andre bransjefolk. For flere detaljer om tema osv., klikk på fanen "Planlagte webinarer".

Program med forbehold om endringer.
Se tilsvarende kurs