Mentormøter

Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

Nå kan du møte noen av landets største forfattere og dyktige redaktører – live og direkte – i stuen din. Mentormøtene gir deg alt du trenger for å få hjelp og fart på egen skriveprosess:

  • Tips og inspirasjon
  • Svar på alt du lurer på
  • Igangsettende skriveoppgaver
  • Live treff – og rikt arkiv
  • Mulighet til å få din egen tekst vurdert på direkten
  • Evig medlemskap i skiveforumet til Forfatterskolen, der du kan finne andre skriveglade og være med på samskrivingsøkter 
  • Premiumtilgang til skriveprogrammet Easywrite, som hjelper deg med å holde styr på manuset og finne egnede pilotlesere.

Alt du trenger for å være med på mentormøtene er en PC/mac/pad/mobil. Du går inn via en lenke, enkelt og greit, og mentorene popper opp på skjermen din. Du får høre om ulike skriveprosesser, verdifull innsideinformasjon om forlagsbransjen og mulighet til å stille spørsmål om alt du måtte lure på.

Mentormøtene våren 2024 på Forfatterskolen

Våren starter som den pleier, med skriveboost og velkomsthilsen fra rektor Kristine og webinarvert Marit.

Omtrent annenhver mandag vil Kristine S. Henningsen holde sine populære redigeringswebinarer, hvor du får mulighet til å sende inn tekster som stuntredigeres på direkten. Og denne sesongen vil det bli enda flere mandager med redigering, noe som betyr at det er større sannsynlighet for at nettopp din tekst blir plukket ut! Men uansett om det er din tekst, eller andres, er dette supernyttig for å lære seg bearbeiding av eget manus, uavhengig av sjanger. 

Vi lover et variert program. Her får du noen smakebiter, men det kommer også noen spennende overraskelser.

Kunne du for eksempel tenke deg å høre om hvordan du kan bruke litteratur som våpen? Signe Prøis er manuskonsulent, bokhandler, forlegger og oversetter. Hun vil snakke om hvordan bruke litteraturen for å drive fram samfunnsendringer. 

Eller vil du spørre Hans Olav Lahlum om hvordan du kan skrive sakprosa for voksne? Vil du vite hvordan han jobber? Du kan møte ham live og riste ut hans beste skrivetips.

Vil du møte Sarah Roxana Herlofsen og høre henne snakke om å skrive sakprosa for barn? Sarah er tidligere elev på forfatterskolen og vil også fortelle deg hvordan du kan nå ut til leserne dine, hvordan velge aktuelle temaer og målgrupper, lete etter samarbeidspartner og søke støtte til ditt prosjekt.  

Har du lyst til å lære mer om å bygge karakterer? Annette Munch har vunnet den prestisjefulle Brageprisen og har bred erfaring som forfatter, journalist og redaktør. Nå deler sine beste tips. 

Hvordan redigere egen tekst? Rektor viser deg hvordan på sin entusiastiske og alltid oppmuntrende måte. 

Og så var det krim og spenning! Jan-Robert Henriksen har en lang karriere i politiet der han bl.a. har jobbet med spaning og etterforskning. Han er også komiker, buktaler og forfatter. En ekspert som vil vise deg hvordan du kan skrive "ekte" politikrim.

Det blir påfyll av kreativitet og masse inspirasjon, det skal også handle om å gå indie og mye, mye mer! 

Og ikke nok med det, vi får besøk av Trude Marstein med foredraget "Hjernen er alene - om framstilling av bevissthet i romaner". Dette vil du ikke gå glipp av!

"Mentormøter" inneholder også et rikt webinararkiv – 100 timer med opptak – med blant annet Herbjørg Wassmo, Maja Lunde, Ingvar Ambjørnsen, Tove Nilsen, Ingar Johnsrud, Zeshan Shakar, Arne Svingen, Gunnar Staalesen, Gro Dahle, Heidi Linde, Henrik Langeland, Simon Stranger m.fl – og et 4 timers skrivekurs med Tom Egeland.

Disse mentormøtene (repriser) kan du se i fred og ro når du har tid. Du har tilgang et helt år, med mulighet for fornyelse.

Du vil alltid få opptak av webinarer du ikke har mulighet til å delta på.

For mer informasjon, klikk på fanene over ("skrivepakke detaljer")

*Program med forbehold om endringer.

Mentormøter


course-image

Abonnement 1 år

Kr 1.990,00

Bestill
Ved kjøp av denne pakken med Mentormøter dukker b.la disse eminente forfatterne og redaktørene opp på skjermen din:

Forfatter Gro Dahle
Forlagssjef Anne Gaathaug
Forfatter Sunniva Vagstad
Forfatter Kjersti Annesdatter Skomvold
Forfatter og oversetter Kari Sverdrup
Sakprosaforfatter Per Ivar Engevold
Novelleforfatter Rolf Enger
Bokhandler Åshild Fossdal
Skuespiller og forfatter Ingelin Røssland
Krimforfatter Morten Harry Olsen
Journalist og forfatter Trude Teige


Med jevne mellomrom holder rektor Kristine S. Henningsen sine populære redigeringswebinarer, hvor du får mulighet til å sende inn tekster som stuntredigeres på direkten.

I tillegg får du tilgang på webinararkivet vårt, hvor det ligger over 60 repriser. En skattkiste! Her finner du bl.a et firetimers skrivekurs med Tom Egeland, og webinarer med Gunnar Staalesen, Kjersti Wold, Linda Skomakerstuen, Anne Øfsti, Mari Kjetun, Marit Reiersgård, Monica Yndestad, Ingvar Ambjørnsen m.fl.

Abonnementet varer i ett år fra kjøpsdato.

Mentormøtene sendes hver mandag kl. 20.00 i vår og høstsemesteret. Du vil alltid få opptak av mentormøter du ikke har mulighet til å delta på.

Under nettmøtet kan du skrive inn spørsmål og få svar og gode råd fra erfarne forfattere, redaktører og andre bransjefolk. For flere detaljer om tema osv., klikk på fanen "Planlagte webinarer".

Program med forbehold om endringer.
Se tilsvarende kurs