Hva er ditt skrivemål for 2020?

Jeg gjetter at du har som mål å skrive en bok i løpet av året? Da er det store spørsmålet: Hva skal til for at du lykkes? 

Ikke legg lista for høyt

Noen har som mål å skrive hver dag, om så bare er en setning. Jeg vil tro at du må skrive litt mer enn det for å fullføre et helt manus. Samtidig er det viktig å ikke legge lista for høyt. Du må sette et mål som er oppnåelig – ellers risikerer du å bli sliten, motløs og frustrert.

Hva vil du oppnå?

Her er noen spørsmål du bør reflektere over før du setter det endelige målet:

Fokus og kondis

Et årsmål bør deles opp i mindre biter – så du har månedsmål, ukesmål og dagsmål. Da vil det føles mer overkommelig, samtidig som du har det store bildet: Skrive et manus i løpet av 2020. Dette vil kreve fokus og kondis, akkurat som et maratonløp, så vær forberedt på dette. Du vil bli sliten og lei underveis – og det vil føles berusende å komme i mål.  

Husk at det tar tid å skape en ny vane, Å skrive gjennom et helt år gir deg ikke bare gode resultater, det lærer deg også å jobbe som en profesjonell forfatter.  

Sett ditt mål for 2020

Først bør du spørre deg selv:

1. Hvorfor skriver du? Hva er din motivasjon (ditt store hvorfor)? Hva vil du fortelle? Skriv det ned på en lapp og heng den opp på veggen. Da har du et begeistringsnotat som motiverer deg underveis – og minner deg på hvorfor du gjør dette.

Deretter lager du en liste:

Mine topp 3 prioriterte skriveprosjekter er ...

1.

2.

3.

Grunnen til at akkurat disse prosjektene er viktige for meg:

 

 

Så mange timer skal jeg skrive hver uke: 

Vil du høre om mine mål?

Jeg har selvsagt også laget meg noen mål. Her deler jeg målene (så jeg forplikter meg enda mer – nå har jeg jo sagt det høyt): 

Januar

Februar:

Målene vil bli oppdatert og tilpasset underveis, så det alltid passer inn i livet mitt. Hele tiden vil jeg strekke meg, samtidig som jeg ikke brenner meg ut. Smart, ikke sant?

Sett deg mål, du også – og fortell meg gjerne om dem. Hva vil du oppnå med skrivingen i 2020? Del i kommentarfeltet, da vel! Og masse lykke til :-)

Skriveglad hilsen fra Heidi

Forfatterskolen

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!