Henrik H. Langeland

Henrik H. Langeland (f. 1972) fikk sitt gjennombrudd som forfatter med romanen Wonderboy i 2003. Han har skrevet flere romaner og sakprosabøker.

  • Hva gjør en god fortelling god?
  • Hvorfor er det slik at vi synes noen historier er kjedelige, mens vi lar oss begeistre av andre?
  • Og hvilke grep er det forfattere bruker for å skape fortellinger vi blir oppslukt av?

Å skrive en fortelling er noe alle synes er vanskelig. Så er det da heller ingen enkel kunst.

Hvordan skape bedre fortellinger?

Henrik Langeland skrivekurs retter seg mot dem som vil lære seg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. Siden 2008 har over tusen mennesker deltatt på seminarene hans - ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Kurset er nyttig for enhver som har en historie de vil formidle på best mulig måte, enten man er i startfasen, ønsker å komme videre i prosessen eller allerede har publisert tekster.

Tre virtuelle kursdager

Dette kurset er et opptak av livekurset som Henrik holdt i Cappelen Damms lokaler i 2019. Gjennom tre intensive økter går Langeland gjennom de grunnleggende bestanddelene i fortellekunsten. Temaer som forholdet mellom språk og handling, interessevekkere, tidsperspektiver, spenningsstrukturer, faktaformidling, verdivendinger, kapitteloppbygging, karakterutvikling og synsvinkelbruk blir presentert slik at deltakerne forstår hvordan disse elementene sammen virker i å skape en levende og interessant fortelling - en fortelling man kan bli fengslet av.

I kurset tar også Langeland opp de rent praktiske delene ved skriveprosessen, slik som stoffinnsamling, arbeidsrutiner og forlagsrelasjoner.

Det inneholder dessuten en egen del om å skrive manus for film og tv-serier.

Kursdeltakerne skal ikke levere inn egne tekster, men Henrik vil gi en oppgave på tampen av hver kurskveld. Oppgaven er ment for din egen del.

Ut og stjæle hester og Fortellekunst

Mange ev eksemplene vil bli hentet fra Per Pettersons Ut og stjæle hester, så det er en fordel a ha lest den romanen i forkant. Seminaret er basert på Langelands Fortellekunst. En håndbok i litterære teknikker, men inneholder også et utvidet materiale. I tillegg har Langeland invitert en special guest, Erlend Loe, for å samtale om det praktiske arbeidet i å skape gode fortellinger.

En av våre ledende samtidsforfattere

Kursleder Henrik H. Langeland er en av våre ledende samtidsforfattere og har utgitt en rekke bøker, blant annet romanene Wonderboy, Francis Meyers lidenskap, Fyrsten og Verdensmestrene. Han har doktorgraden i litteraturvitenskap på en avhandling om Marcel Proust, vært redaktør for tidsskriftet Vinduet og har hatt en rekke engasjementer i norsk nærings- og samfunnsliv.

Et legendarisk skrivekurs

Kurset er åpent for alle, og opp gjennom årene har svært mange deltakere har hatt stort utbytte av å delta på Langelands fortellekunst-seminar. Her er noen tilbakemeldinger:

Praktiske opplysninger

Hvor: Alt foregår online. Du trenger kun en PC, pad eller mobil + en brukbar internettlinje.

Hvordan: Kurset vil skje over tre påfølgende dager, der du hver kursdag vil få tilgang til én modul. Du kan se opptaket når som helst i løpet av dagen. Fra klokken 20-21 er det Q & A (live) med Henrik, der du kan stille spørsmål som er knyttet til kurset (eller skriverelatert, på en eller annen måte). Opptaket er tilgjengelig i to uker etter at kurset er avsluttet.

Pris: Kroner 1490,- og kroner 990,- for elever ved Forfatterskolen (med aktivt webinarabonnement)

Alle spørsmål kan rettes til: post@forfatterskolen.no

Kursdatoer 2020

Kurset går over tre påfølgende dager, 24. 25 og 26 mai. Det blir sluppet én kursmodul (videoopptak) hver dag – og fra 20-21 kan du snakket med Henrik direkte (via webinar).

Påmelding

Send bindende påmelding via lenken under (dersom du får problemer med bestillingen, ta kontakt med support@forfatterskolen.no)

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!