facebook image

Årskurs 2023

Fra Kr 39.000,00 kroner
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!
13

FEB


Årskurs 2023 - Skriv boken din med Forfatterskolen!  • Ønsker du en egen redaktør som følger deg hele veien fra idé til ferdig manusutkast

 • Er du lei av å gå med den store ideen i bakhodet og aldri få skrevet den ut?

 • Står du fast, og kommer ikke videre med historien? 

 • Sliter du med å strukturere tiden og disiplinere deg til å skrive?

 • Trenger du profesjonell veiledning for å vite hva som er bra og hva du kan forbedre med manuset?

 • Trenger du et skriveprogram som kan hjelpe deg med å bygge opp historien og holde styr på manuset?

 • Vil du ha en gjeng som pusher deg hele veien inn til mål?


Tilpasset deg og ditt nivå!


Da er du klar for årskurs hos Forfatterskolen! Vi vet nemlig, etter mange år med kursing av elever (flere av dem utgitte), hvilke utfordringer du sliter med og hva du trenger for å komme i mål med et helstøpt manus. Vi vet også hvor viktig det er med realistiske mål, å holde motivasjon oppe og prioritere skriving i en hektisk hverdag, derfor får du hver uke påfyll av både motivasjon, inspirasjon, kunnskap, teori og ikke minst; en hel gjeng å dele alle oppturer og nedturer med! 


Din egen redaktør


Det står et knippe av profesjonelle redaktører parate til å hjelpe deg – og du vil få en som bare er din, hele året, frem til ferdig manusutkast. Fantastisk, ikke sant? Dette var det jeg selv drømte om før jeg ble utgitt, og det kunne trolig spart meg for flere refusjoner og tonnevis med usikkerhet og frustrasjon. For det er ensomt og krevende å skrive alene – og gull med en redaktør som følger deg opp når usikkerheten kommer: Blir dette bra nok? Er jeg på rett vei? Eller kan skriveprosessen lett føles som å navigere i blinde. Ikke minst er det vanskelig å holde skrivemotoren i gang, enten du er travel (vanskelig å presse inn skriving) eller hverdagen er for stille (vanskelig å sette seg selv i gir).  


Struktur og skrivefest


Selv har jeg, rektor, skrevet 30 bøker siden jeg ble forfatter, og nå produserer jeg omtrent en bok i året. Ved siden av full jobb, tre barn og et normalt hverdagsliv (med bord som ikke støvsuger seg selv eller personlig kokk). Jeg er ikke noe overmenneske, og har ikke fått utdelt flere timer i døgnet av skrivegudene. Det handler om struktur, prioritering og disiplin (kjedelig ord, men jeg lover, du vil bli glad i det). Først og fremst skal vi ha det gøy – vi skal ut på en festlig skriveferd sammen, og vi stopper ikke før manuset ditt er i mål. Alt vi krever er at du er engasjert, positiv og målrettet – i det minste klar for å være målrettet. Så skal vi hjelpe deg så godt jeg kan med alt det andre.


Dette får du på Årskurset 2023


Her er alt du får på årskurset: • Flere tilbakemeldinger fra erfaren redaktør (70 000 ord, fordelt på 6 innleveringer). Den samme redaktøren følger deg gjennom hele kurset.

 • Live coaching med din personlige redaktør (30 min samtale), i starten og slutten av året. 

 • Tilgang på alle Forfatterskolens gruppekurs for 2023 – blant annet romankurs og barnebokkurs*

 • Grundig innføring i skrivehåndverket:

  • En stor database med faglig innhold, som du har tilgang til hele året.

  • Tilgang til våre live skrivekurs – blant annet romankurset og barnebokkurset.

  • Faste, ukentlige treff på skjermen med personlig skrivetrener (samskrivingswebinarer) og Forfatterskolens redaktører (faglige webinarer). • Inspirerende skrivefellesskap i eget Facebook-forum.

 • To  treff, for deg som vil, der vi møtes live og fysisk og har en fagdag sammen.

 • Etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et helt år til, for kun kroner 1490,. Du får også mulighet til å ta et påbyggingsår, dersom du ønsker det,

 • Opptak av alt som blir gjort, hele året, så du ikke går glipp av noe.

 • Ferske nett-treff med kjente forfattere hver mandag ("Mentormøter") + tilgang til arkivet med hundrevis av forfattertreff. Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland.

 • Du blir utgitt i en antologi sammen med dine medelever – et springbrett rett inn i bransjen!


Årskurset starter 13. februar 2023, og har en totalpris på kroner 39 000,- 


Du må kontakte oss manuelt for å bestille dette kurset, enten per e-post eller telefon.


*Med forbehold om endringer.


Dette er hva noe av forrige kurs elever har sagt om kurset:


 «Alt dere har servert har hatt høy kvalitet, og dette året har gitt meg dypere innsikt i skrivekunsten. Tilbakemeldingene har vært relevante og pedagogiske. Studiet er det mest krevende, men også det mest givende jeg noen gang har tatt. Jeg har tenkt å omskrive manuset enda en gang neste år. Å gjøre det i samarbeid med Forfatterskolen er en gave.»


Eva


 «Jeg har hatt god nytte av årskurset. Det viktigste har vært å ha noen som holder tak i meg, slik at skrivinga ikke ble glemt. I tillegg har jeg lært utrolig mye av webinarene og ikke minst tilbakemeldinger fra redaktør. Det har fått meg til å endre manus flere ganger, og jeg begynner nå å skjønne hva som skal til for å få en ferdig bok. Tusen takk!»


Marit


Slik søker du

 

For å søke på kurset vil vi at du leverer en selvskrevet tekst på cirka 500 ord (hva du vil sende er helt valgfritt), og noen setninger om hvorfor du vil være med på årskurset. Opptaket blir basert på dette, og motivasjonssetningene veier tyngst.

Send søknaden til post@forfatterskolen.no innen 1. februar 2023. Merk søknaden din med Årskurs 2023 i emnefeltet. 

Viktig! Det er helt uforpliktende å legge inn en søknad – og hvem som helst kan søke! Opptak skjer løpende.

Har du ikke mulighet til å ta plassen, vennligst gi beskjed. Dette kurset kjøres kun en gang i året, og det er stor pågang av søkere!

 

Begrensede plasser

Kurset er beregnet på deg som ønsker å satse, som er villig til å gi alt og enda litt til. Jo mer positiv du er, og jo mer du gir, jo større er sjansen for at du klarer dette. Eller: For at vi klarer dette sammen. Er du med? Det er nå det gjelder!

Vi starter opp med brask og bram 13. februar  – da heller vi bensin på skrivebålet, sabler av flaskekorken og fyrer av startpistolen.

 

Skriveverktøyet du trenger


Vi går gjennom alt du trenger å vite for å bygge en solid fortelling med fascinerende karakterer og et tema som treffer leseren. Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?

   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Fra Kr 39.000,00 kroner

Årskurs – STANDARD- Kr 39.000,00

Her er alt du får på årskurset:

- Flere tilbakemeldinger fra erfaren redaktør (70 000 ord, fordelt på 6 innleveringer). Den samme redaktøren følger deg gjennom hele kurset.
- Live coaching med din personlige redaktør (30 min samtale), i starten og slutten av året. 
- Tilgang på alle Forfatterskolens gruppekurs for 2023 – blant annet romankurs og barnebokkurs*
- Grundig innføring i skrivehåndverket:
En stor database med faglig innhold, som du har tilgang til hele året.
Tilgang til våre live skrivekurs – blant annet romankurset og barnebokkurset.
- Faste, ukentlige treff på skjermen med personlig skrivetrener (samskrivingswebinarer) og Forfatterskolens redaktører (faglige webinarer).
Inspirerende skrivefellesskap i eget Facebook-forum.
- To  treff, for deg som vil, der vi møtes live og fysisk og har en fagdag sammen.
- Etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et helt år til, for kun kroner 1490,-. Du får også mulighet til å ta et påbyggingsår, dersom du ønsker det.
- Opptak av alt som blir gjort, hele året, så du ikke går glipp av noe.
- Ferske nett-treff med kjente forfattere hver mandag ("Mentormøter") + tilgang til arkivet med hundrevis av forfattertreff. Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland.
- Du blir utgitt i en antologi sammen med dine medelever – et springbrett rett inn i bransjen!

Inkluderer
Mentormøter (Abonnement 1 år)
Bestill

 

Informasjon om kurset:

Skriv boken din på ett år! I en stor elevgruppe fullfører du et førsteutkast av verket ditt, i samarbeid med din egen profesjonelle redaktør. Du leverer stigende antall ord i løpet av seks (6) innleveringer til fastsatte datoer. Du får en halvtime coaching med din redaktør, i starten og slutten av året. Undervisningen følger prosessen; fra idemyldring til redigering. Du får innføring i sentrale tema innenfor kreativ skriving, og vi jobber med å etablere og utvikle skrivehåndverket. Du trenger ingen forkunnskaper for å ta kurset.

Som elev på årskurs får du:

 

 • 70 000 ord til rådighet, delt opp i 6 innleveringer i stigende ordmengde
 • faglig introduksjon til skrivehåndverket
 • tett oppfølging av redaktør
 • coaching med redaktør (30 min samtale, to anledninger, i starten og slutten av året)
 • en stor database med faglig innhold, som du har tilgang til når som helst hele året
 • faste ukentlige webinarer, mentormøter, samskriving- og redigeringswebinarer
 • et inspirerende skrivefellesskap i eget Facebook forum
 • du utgis i en antologi sammen med dine medelever – et springbrett inn i bransjen!
 • etter gjennomført årskurs har du muligheten til å ta vårt påbyggingsår
 • etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et år til, for kun 1490,-, dersom du skulle ønske det. Vi tilbyr også manusutvikling og coaching separat, om du skulle ønske det i etterkant av kurs. Her kan du enten jobbe med redaktøren din fra årskurset, eller en annen redaktør hos oss

 

Praktisk gjennomføring:

Du leverer 70 000 ord i løpet av året, delt inn i seks (6) innleveringer til redaktør på stigende antall ord. Det er satt faste frister for innlevering, som må etterfølges for at gjennomføring av året blir best mulig. Ved to (2) anledninger har du en halvtime coaching med din redaktør, enten over video eller telefon. Det er satt opp egne uker for coaching.

Webinarer holdes to ganger i uka;

 • Tirsdag 10.00-12.00: Redigering og samskriving med rektor Kristine.
 • Torsdag 18.00-20.00: webinar holdes av redaktørene våre, og innholdet varierer (undervisning, redigeringswebinarer, oppgavewebinar osv.). Webinarene følger kursets utvikling. Det vil bli gjort opptak av alle webinarene, så du har mulighet til å se repriser.

Alle elever får tilgang til vår database av innhold, med repriser fra alle kurs på skolen, og alle mentormøter. Du kan følge mentormøtene direkte, hver mandag. Her møter du aktuelle forfattere og andre i bransjen, og lærer om forskjellige relevante tema.

Det opprettes et eget Facebook forum, hvor elevene kan diskutere fritt i løpet av året. Etter endt kurs kan du bli med i et større skriveforum.

 

Timeplan:

13.02: oppstart kurs

01.03: innlevering prosjektbeskrivelse og brev

17.03: elevene får utdelt redaktør og svar

25.03: elevtreff med Kristine

20.03-31.03: coaching

(påskeferie 01.04-10.04)

21.04: første innlevering (5000 ord)

10.05: utlevert tilbakemelding

02.06: andre innlevering (7000)

16.06: utlevert tilbakemelding

(sommerferie 1.juli-1.august)

01.08: oppstart andre semester

15.08: tredje innlevering (10500)

31.08: utlevert tilbakemelding

10.09: elevtreff med Kristine

25.09: fjerde innlevering (12500)

13.10: utlevert tilbakemelding

08.11: femte innlevering (15000)

24.11: utlevert tilbakemelding

31.12: sjette og siste innlevering (20000)

(juleferie ---)

19.01: utlevert tilbakemelding

29.01-09.02: coaching

13.02: avsluttet kurs.

Antologi lansering i etterkant.

 

Elevtreff:

Vi gjennomfører to elevtreff i løpet av året; ett treff per semester. Elever som har mulighet, møter Kristine i Oslo. Treffet vil bestå av samtaler rundt kurs og skriving generelt, samt være en sosial møteplass. Kanskje finner du pilotlesere og/eller en skrivegruppe? Treffene ledes av Kristine.

 

Kursplan:

I månedsskifte får dere kursplan for den kommende måneden – med overordnet tema for webinarene, viktige datoer og eventuelle frister. Hver mandag får dere et ukebrev med informasjon om webinarene for uka; nøyaktig tema og eventuelle oppgaver, muligheter for innsendinger av tekst eller annen forberedelse til torsdagswebinar. Du deltar i den grad du ønsker, og alt kan ses i reprise i databasen.

 

 Elevantologien:

Som elev får du muligheten til publisering i vår elevantologi. Vi vil gi deg et springbrett til bransjen, samt innsikt i publiseringsprosessen. I elevantologien vår ‘SUS’, får du et antall ord til rådighet. Du leverer det du ønsker fra prosjektet ditt. Redaktør for antologien er sjefredaktør Marte Normann. Antologien utgis i etterkant av kurset, og det arrangeres en lanseringsfest. Skolen sender antologien til aktuelle forlag og andre i bransjen. Som bidragsyter mottar du et antall utgaver av boken. Antologien er en profesjonell utgivelse, med fokus på litterær kvalitet – en mulighet til å vise frem seg og prosjektet sitt til aktuelle forlag.

Se Tilsvarende Kurs
Vil du ha profesjonell tilbakemelding på manuset ditt? Vi gir deg gratis tilbakemelding på et tekstutdrag.
Ja, dette vil jeg ha!