facebook image

Sansekurs i gruppe med Ingelin Røssland

Fra Kr 6.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!
02

MAY


Skriv med sansane! 7 ukers kurs om å bruke sansene til å gjøre teksten din mer levende!


"Det høyrest kanskje litt rart ut? Men det å vera påkopla sansane når me skriv, gir levande skildringar som løftar tekstane våre. Skildringar er krydderet, det som gir teksten karakter og som får fram di unike stemme. Det er med skildringar som med krydder i mat. Det er lett å ta i for mykje eller å gjera som mor mi alltid gjorde, nøya seg med litt salt. For at det skal bli rett, så må me smaka oss fram. Øva og våga å gjera feil. Eit enkelt og godt triks er å gå nærmare. Skriv eg/jeg og i notid. Det gjer at du set deg sjølv midt i teksten og ikkje utanfor teksten.


I kurset Skriv med sansane, får du bli med meg på ei lita reise gjennom dei ulike sansane våre. Du lærer korleis du brukar syn, hørsel, lukt, smak og det me kan føla med fingertuppane og resten av huda til å henta opp minner, assosiasjonar og språklege bilete. Vidare får du læra korleis du brukar dette i skrivinga di, om du no ønskjer å skriva litterært eller berre skulle ønska at du hadde litt meir futt i e-postane dine eller i tekstmeldingar. Sjølv har eg stor glede av å teksta med folk som skriv godt. Eg elskar å få meldingar som får meg til å le høgt. 


Viss du kjenner at du har lyst til å få litt meir krutt i det du skriv, bli med på kurset Skriv med sansane!"


– Ingelin


Ingelin Røssland debuterte som 22-åring på Det Norske Samlaget med romanen Viss du vil i 1998. Hun er utdanna skuespiller, journalist og dokumentarfilmregissør, og har jobbet i flere lokalaviser og i NRK.


Ingelin har gitt ut over 20 bøker i ulike sjangre, både for barn, ungdom og vaksne. For desse bøkene har eg vunne fleire prisar, mellom andre Uprisen for romanen Handgranateple, ei bok som også blei omsett til tysk. Andre språk eg er omsett til er tysk, fransk, engelsk, dansk, færøysk, serbisk og sørsamisk. Det lengste orda mine har reist er til Kina, der barn kan lesa godnatthistoriar eg har skrive.


Dette er inkludert i Basic-pakken • 7 moduler 

 • 7 webinarer med Ingelin Røssland

 • En heiagjeng med flere hundre andre elever, der mange av dem har lykkes med å bli utgitt eller er godt på vei (du får livslangt medlemskap i gruppen)

 • Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører i et helt år

 • Medlemskap i lukket gruppe under hele kursperioden, der du får tilgang på de andre kursdeltakerne – og oss, selvsagt. 


NB! Du har tilgang til kurset i et helt år, med mulighet for forlengelse, og du vil alltid få opptak av det du ikke kan delta på


I ditt eget tempo
Selve gruppekurset varer i 7 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.


Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på! Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?


   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Fra Kr 6.900,00 kroner

Sansekurs- Kr 6.900,00

7 kursmoduler – med tekst, videoer og oppgaver

7 live webinarer med Ingelin Røssland (torsdager fra 20 00-21 00)

Inspirerende øvelser og oppgaver underveis!

Medlemskap i lukket Facebook-gruppe med Ingelin og andre kursdeltakere, der vi samhandler og gjør stimulerende oppgaver.

Premiumtilgang til skriveprogrammet Easywrite/Pilotleser, der du også kan finne egnede pilotlesere.

Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører – i et helt år!

Tilgang til vårt rike webinararkiv, med hundrevis av nettmøter (opptak) med forfattere og redaktører.

Inkluderer
Mentormøter (Abonnement 1 år)
Bestill

Sansekurs med  – gruppekurs med oppstart 02.05.2022

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og til å dele vår kunnskap og våre beste tips med deg!

Det gode miljøet
Som deltaker på kurset får du være med i en lukket kursgruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vi gir deg svar på alt du lurer på – og en dytt eller en oppmuntring om du trenger det. S

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover.

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 7 første ukene, hvor Ingelin går gjennom de ulike temaene og holder live webinarer hver torsdag. 

Felleswebinarene
Hver mandag klokken 20:00 holder skolen sine populære felleswebinarer, også kalt Mentormøter. Som elev på romankurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du for eksempel må reise bort i en periode, eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å følge kurswebinarene og delta aktivt i gruppen. Det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder.  Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige i hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede gruppen, på webinarene, og i Forfatterskolens skriveforum etter de 7 første ukene. Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme. 

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standardpakke eller Propakke, har du én manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom teksten din og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. 

Noen av tilbakemeldingene fra tidligere elever på manusutviklingene


"Jeg kommer til å kjøpe redaktørtjenester fra dere igjen og anbefaler det til alle skriveglade jeg kjenner. Først når man får en slik grundig og profesjonell tilbakemelding på eget manus, skjønner man om man har klart å anvende teorien fra kursene eller ikke."


"Dette var utrolig nyttig og vel verdt investeringen. Følte at vurderingen traff mitt behov. Fikk svar på mye av det jeg har gått og lurt på, og ser hva jeg må jobbe videre med. Veldig fint å følge den umiddelbare responsen i manuset underveis også, og finne ut hvordan ordene mine lander hos andre. Så igjen, tusen takk! Dette kan jeg anbefale til andre."Spørsmål?

- For opplysninger om Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.

Alt som blir sendt på e-post, blir mellom oss.

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 17. juni. Men du har selvsagt tilgang til felleswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer kl. 20:00:

 

 • 5. mai 
 • 12. mai 
 • 18. mai 
 • 26. mai 
 • 2. juni 
 • 9. juni 
 • 16. juni

 

Her er din kursplan! 

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1 KOM I GANG!

Mandag
2. mai

Skriftlig modul 1 Velkommen til kurset. Forventninger.
Torsdag
5. mai
Webinar kl. 20.00

Intro til kurset

 

Foreleser: Ingelin Røssland

UKE 2 SYN
Mandag
9. mai
Skriftlig modul 2 Syn
Torsdag
12. mai
Webinar kl. 20.00

Syn

Foreleser: Ingelin Røssland

UKE 3 HØRSEL
Mandag
16. mai
Skriftlig modul 3 Hørsel

Onsdag 
18. mai

Webinar kl. 20.00

Hørsel

Foreleser: Ingelin Røssland

UKE 4 LUKT
Mandag
23. mai
Skriftlig modul 4 Lukt
Torsdag
26. mai
Webinar kl. 20.00

Lukt

Foreleser: Ingelin Røssland

UKE 5 Smak
Mandag 
30. mai
Skriftlig modul 5 Smak
Torsdag
2. juni
Webinar kl. 20.00

Hørsel

Foreleser: Ingelin Røssland

UKE 6 Føle
Mandag 
6. juni
Skriftlig modul 6 Føle
Torsdag
9. juni
Webinar kl. 20.00

Hørsel

Foreleser: Ingelin Røssland

UKE 7 OPPSUMMERING
Mandag 
13. juni
Skriftlig modul 7  
Torsdag
16. juni
Webinar kl. 20.00

Oppsummering / Hvordan skrive sanselig i praksis

Foreleser: Ingelin Røssland

Fredag 
17. juni

Slutt på gruppedelen av kurset

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

3 måneder etter kursets slutt - Brev om kreativitet

6 måneder etter kursets slutt - Brev: Husk å fullfør kurset ditt eller repeter! 


*Programmet er med forbehold om endringer.

** Gjelder kun standard og pro-pakken

Se Tilsvarende Kurs
Vil du ha profesjonell tilbakemelding på manuset ditt? Vi gir deg gratis tilbakemelding på et tekstutdrag.
Ja, dette vil jeg ha!