Årskurs: Skriv boken din på ett år – med Forfatterskolen

Fra Kr 49.000,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

01

FEB


 • Er du lei av å gå med den store ideen i bakhodet og aldri få skrevet den ut?

 • Står du fast, og kommer ikke videre med historien? 

 • Sliter du med å strukturere tiden og disiplinere deg til å skrive?

 • Trenger du profesjonell veiledning for å vite hva som er bra og hva du kan forbedre med manuset?

 • Ønsker du en egen redaktør som følger deg hele veien fra idé til ferdig manusutkast?

 • Trenger du et skriveprogram som kan hjelpe deg med å bygge opp historien og holde styr på manuset?

 • Vil du ha en gjeng som pusher deg hele veien inn til mål?


Ferdig manus på ett år!


Da er du klar for årskurs hos Forfatterskolen. Vi vet nemlig, etter mange år med kursing av elever (flere av dem utgitte), hvilke utfordringer du sliter med og hva du trenger for å komme i mål med et helstøpt manus. Vi vet også hvor viktig det er med et realistisk mål, og ett år på å skrive et manus er absolutt overkommelig. Det er som med en leilighet: Det er ikke arealet som er viktigst, men hvordan du utnytter plassen. Det samme gjelder for skriving: Det er ikke tiden du har som er viktigst, men hvordan du disponerer den. 

 

Struktur og skrivefest


Selv har jeg, rektor, skrevet 30 bøker siden jeg ble forfatter, og nå produserer jeg omtrent en bok i året. Ved siden av full jobb, tre barn og et normalt hverdagsliv (med bord som ikke støvsuger seg selv eller personlig kokk). Jeg er ikke noe overmenneske, og har ikke fått utdelt flere timer i døgnet av skrivegudene. Det handler om struktur, prioritering og disiplin (kjedelig ord, men jeg lover, du vil bli glad i det). Først og fremst skal vi ha det gøy – vi skal ut på en festlig skriveferd sammen, og vi stopper ikke før manuset ditt er i mål. Alt vi krever er at du er engasjert, positiv og målrettet – i det minste klar for å være målrettet. Så skal vi hjelpe deg så godt jeg kan med alt det andre.

 

Din egen redaktør


Det står et knippe av profesjonelle redaktører parate til å hjelpe deg – og du vil få en som bare er din, hele året, frem til ferdig manusutkast. Fantastisk, ikke sant? Dette var det jeg selv drømte om før jeg ble utgitt, og det kunne trolig spart meg for flere refusjoner og tonnevis med usikkerhet og frustrasjon. For det er ensomt og krevende å skrive alene – og gull med en redaktør som følger deg opp når usikkerheten kommer: Blir dette bra nok? Er jeg på rett vei? Eller kan skriveprosessen lett føles som å navigere i blinde. Ikke minst er det vanskelig å holde skrivemotoren i gang, enten du er travel (vanskelig å presse inn skriving) eller hverdagen er for stille (vanskelig å sette seg selv i gir).  

 

Heiagjeng!


Nå vil jeg at alt dette skal være en saga blott! Med årskurset er vi med deg hele veien – som din personlige skrivetrener – og du får oppmuntrende meldinger underveis ("Har du husket å skrive?" "Hva skal til for at du skriver tre sider i dag?" "Klar for samskriving? Møt meg klokken 21!") Vi skal også være aktive i et forum, som bare er for oss. Hensikten er at du skal ha skrevet ferdig et manusutkast i løpet av ett år.

 

Dette er alt du får på årskurset:
 1. 4 manusutviklinger a 17 500 ord med profesjonell redaktør – og den samme vil følge deg hele veien (dette kan oppgraderes, dersom du ønsker større manusutkast vurdert).

 2. Webinarer med Forfatterskolens redaktører to ganger i uken, der de inspirerer, svarer på spørsmål, gjennomgår tekster, setter i gang samskrivingsøkter ...

 3. Mandagswebinarer med inspirerende forfattere og redaktører.

 4. Tilgang til det splitter nye systemet vår, Easywrite, der du blant annet får hjelp til å holde styr på manus og finne egnede pilotlesere.

 5. Medlemskap i lukket skrivegruppe – som kun er for oss på årskurset.

 6. Tilgang på alle Forfatterskolens gruppekurs for 2021*: • Markedsføringskurs med Anne Gaathaug (vår)

 • Romankurs med Helene Uri, Trude Marstein m.fl.

 • Skriv ditt liv-kurs med Kjersti Wold (høst)

 • Novellekurs med Rolf Enger (høst)

 • Barnebokkurs med Gro Dahle (høst)


*Du får redaktørsvar på alle kursoppgaver og kan være med på live webinarer (med opptak av alt, så du ikke går glipp av noe).

 

Dette er hva noe av forrige kurs elever har sagt om kurset:


 

Alt dere har servert har hatt høy kvalitet, og dette året har gitt meg dypere innsikt i skrivekunsten. Tilbakemeldingene har vært relevante og pedagogiske. Studiet er det mest krevende, men også det mest givende jeg noen gang har tatt. Jeg har tenkt å omskrive manuset enda en gang neste år. Å gjøre det i samarbeid med Forfatterskolen er en gave.

Eva

 

Jeg har hatt god nytte av årskurset. Det viktigste har vært å ha noen som holder tak i meg, slik at skrivinga ikke ble glemt. I tillegg har jeg lært utrolig mye av webinarene og ikke minst tilbakemeldinger fra redaktør. Det har fått meg til å endre manus flere ganger, og jeg begynner nå å skjønne hva som skal til for å få en ferdig bok. Tusen takk!

Marit


Slik søker du ...


For å søke på kurset vil vi at du leverer en selvskrevet tekst på cirka 500 ord (hva du vil sende er helt valgfritt), og noen setninger om hvorfor du vil være med på årskurset. Opptaket blir basert på dette, og motivasjonssetningene veier tyngst. Du kan sende søknaden til kristine@forfatterskolen.no.


Viktig! Det er helt uforpliktende å legge inn en søknad – og hvem som helst kan søke. 

 

Du som får en plass på kurset vil få en mail i god tid innen kursstart. Har du ikke mulighet til å ta plassen, vennligst gi beskjed. Dette kurset kjøres kun en gang i året, og det er stor pågang av søkere.

 


Begrensede plasser


Viktig! Dette kurset er ikke for deg som lurer på om "du skal orke å skrive en bok eller ikke", og som ikke engasjerer deg i kurset. Jo mer positiv du er, og jo mer du gir, jo større er sjansen for at du klarer dette. Eller: For at vi klarer dette sammen. Er du med? Det er nå det gjelder! Vi starter opp med brask og bram 1. februar  – da heller vi bensin på skrivebålet, sabler av flaskekorken og fyrer av startpistolen.

 

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!


Fra Kr 49.000,00 kroner

Årskurs- Kr 49.000,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis/rød tråd
- Skriftlig tilbakemelding på 4 manusutviklinger a 17 500,- ord
- Egne, ukentlige kurswebinarer (minus ferier)
- Tilgang på Forfatterskolens felleswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Mentormøter (Abonnement 1 år)
Bestill

Skriv boken din på ett år – gruppekurs med oppstart 01.02.2021

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Målet med vårt store årskurs er at du skal sitte igjen med et ferdig manusutkast når året er omme, og vi skriver februar 2022. 

Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av forfatterdrømmen?

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen, profesjonelle tilbakemeldinger på teksten din, inspirerende foredrag, nye venner og et støttende miljø som vil heie på deg og følge deg hele veien frem mot mål. 

Alt dette vil gi deg en kvadruppel sjanse til å endelig komme i mål med manuset!

Sammen mot målet
Alle deltakerne får være med i en lukket kursgruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vi gir deg svar på alt du lurer på – og en dytt eller en oppmuntring om du trenger det. Vi skal også samskrive. Disse øktene vil være fast to ganger i uka: Tirsdager klokken 10-12  og torsdager klokken 18-20 blir det webinar og samskriving (med unntak av ferier, selvsagt). Det blir cirka én time per økt.

Forfatterskolens redaktører, og rektor selv, vil rullere på å holde webinarer og samskrivingsøkter. Vi gjennomgår tekster i fellesskap og redaktørene/rektor vil svare på skriverelaterte spørsmål. I tillegg er vi i det felles forumet vårt og råder, heier og støtter.

Din egen redaktør
For å skrive en god roman, må du vite hva historien din handler om. I løpet av de første ukene får du anledning til å sende inn en beskrivelse av hovedkonflikten og få tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på hva som fungerer og hva som bør videreutvikles. Du får innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra starten. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner.  

I løpet av kursperioden vil du få 4 manusutviklinger a 17 500 ord med profesjonell redaktør – den samme vil følge deg hele veien. Redaktøren går grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med for å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel når du skal jobbe videre med teksten – og etter hvert i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene. 

Personlig skrivetrener
Forfatterskolen vil fungere som en personlig skrivetrener hele veien. Du vil få meldinger av oss underveis ("har du husket å skrive i dag"), så vi fungerer som en vennlig skrivepisk + vi vil være godt synlige i forumet. 
 
Unikt skriveprogram
Du får tilgang til det unike programmet vårt, Pilotskriver + Pilotleser, som er spesialutviklet for deg som skriver. Der kan du blant annet registrere hvor mye du skriver hver dag, lagre ulike versjoner av manuset, enkelt skrive synopsis, lage karakterkort etc. Det vil være et enkelt og hendig verktøy i skrivingen – enklere enn Scrivener og mer forfattervennlig enn Word.

Tilgang på ALLE Forfatterskolens skrivekurs
Du får tilgang på ALLE skrivekursene våre, så du kan velge kurs innenfor sjangeren du skriver i. Kurswebinarene kan du bruke som inspirasjon, og du kommer i dialog med de ulike lærerne våre. Det skriftlige materialet kan du bruke som en pensumbok/oppslagsverk underveis  – gå inn og lese om hvordan du utvikler karakterer, praktiserer "show, not tell" og så videre).

Her er kursene du får tilgang på:

 • Markedsføringskurs med Anne Gaathaug (vår)
 • Romankurs med Helene Uri, Trude Marstein, Linde Hagerup – og flere (vår)
 • Skriv ditt liv-kurs med Kjersti Wold (vår)
 • Novellekurs med Rolf Enger (høst)
 • Barnebokkurs med Gro Dahle (høst)

Inspirerende mandagswebinarer
Hver mandag kl 20.00 holder skolen sine populære felleswebinarer. Som elev på årskurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen i 2021 :-)

Slik søker du ...

For å søke på kurset vil vi at du leverer en selvskrevet tekst på cirka 500 ord (hva du vil sende er helt valgfritt), og noen setninger om hvorfor du vil være med på årskurset. Opptaket blir basert på dette, og motivasjonssetningene veier tyngst. Du kan sende søknaden til kristine@forfatterskolen.no.
 
Viktig! Det er helt uforpliktende å legge inn en søknad – og hvem som helst kan søke. 
 
Du som får en plass på kurset vil få en mail i god tid innen kursstart. Har du ikke mulighet til å ta plassen, vennligst gi beskjed. Dette kurset kjøres kun en gang i året, og det er stor pågang av søkere.

Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!