Den gode historien – roman gruppekurs 19.04.2021

Fra Kr 10.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

19

APR


For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen
 • Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fortelling?

 • Får du stadig nye ideer mens du skriver og lurer på om du skal forfølge dem?

 • Sliter du med å finne den røde tråden?

 • Blir du for kritisk mens du skriver og er hele tiden på nippet til å skrinlegge prosjektet?

 • Er du usikker på hvordan du begynner, bygger opp og avslutter fortellingen?


Vi kan hjelpe deg! Akkurat som vi har hjulpet mange av våre elever med å bli antatt av de store forlagene. For å lykkes trenger du kinderegget: Riktig verktøy, profesjonell veiledning og en entusiastisk heiagjeng. 


 


Hos oss får du det du trenger for å skrive og fullføre en roman, i det tempoet du vil: • 10 moduler om skrivehåndverket (tilsvarer en hel lærebok – utviklet av Forfatterskolen selv)

 • 10 webinarer med Forfatterskolen, der vi går gjennom stoffet, modul for modul, og du får mulighet til å stille spørsmål og snakke med oss, live og direkte

 • Tilbakemelding på kjernekonflikten i fortellingen din – har du egentlig en historie?

 • Tilbakemelding på din personlige tekst, gitt av profesjonell og erfaren redaktør

 • En heiagjeng med flere hundre andre elever, der mange av dem har lykkes med å bli utgitt eller er godt på vei (du får livslangt medlemskap i gruppen)

 • Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører i et helt år

 • Medlemskap i lukket gruppe under hele kursperioden, der du får tilgang på de andre kursdeltakerne – og oss, selvsagt. 


NB! Du har tilgang til kurset i et helt år, med mulighet for forlengelse, og du vil alltid få opptak av det du ikke kan delta på.


Skriveverktøyet du trenger


Vi går gjennom alt du trenger å vite for å bygge en solid fortelling med fascinerende karakterer og et tema som treffer leseren.


I ditt eget tempo
Selve gruppekurset varer i 10 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.


Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på! Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?


   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Fra Kr 1.900,00 kroner

Romankurs gruppe- Kr 10.900,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på rød tråd
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens Fellesswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Mentormøter (Abonnement 1 år)
Bestill

Romankurs gruppe - standard- Kr 13.900,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- Skriftlig tilbakemelding på starten av boken (7500 ord) (NYTT AV ÅRET) (Innlevering 25 august)
- Manusutvikling 1 på 17500 ord (kan oppgraderes)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens Fellesswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Mentormøter (Abonnement 1 år)
Bestill

Romankurs gruppe – Pro Kurs- Kr 17.900,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på rød tråd
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- Skriftlig tilbakemelding på starten av boken (7500 ord) (NYTT AV ÅRET) (Innlevering 25 august)
- 1 stk manustvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)
- 1 time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til Forfatterskolens Felleswebinarer i ett år
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
Mentormøter (Abonnement 1 år)
1 hr coaching session
Bestill

Den gode historien – gruppekurs med oppstart 19.04.2021

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og våre beste tips med deg!

Målet med vårt store romankurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive en knallgod roman. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket kursgruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vi gir deg svar på alt du lurer på – og en dytt eller en oppmuntring om du trenger det. Send en medlemsforespørsel til Forfatterskolens romankursforum vår 2021 

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover.

Er idéen din god nok?
For å skrive en god roman, må du vite hva historien din handler om. I løpet av de første ukene får du anledning til å sende inn en beskrivelse av hovedkonflikten og få tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på hva som fungerer og hva som bør videreutvikles. Du får innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra starten. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner.  

Tilbakemelding på tekst – lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre romanen din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klart for innsending til forlag. I kursets siste uker har vi fokus på redigering og på å gi og motta kritikk. Du vil da få mulighet til å lese og vurdere andres tekst, og selv motta tilbakemelding på egen tekst. Dere leser anonymt for hverandre i grupper på tre (det er frivillig å delta). En profesjonell redaktør vil også gi tilbakemelding på teksten. Du kan sende inn et utdrag av manus på inntil 1000 ord.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

* Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, cirka 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

* Propakke: Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, cirka 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
                  En time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør.

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny modul hver uke. I de skriftlige modulene går vi gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også en videoleksjon i hver modul.

Kurswebinarene
Hver onsdag klokken 20:00 i kursperioden holder Kristine S. Henningsen og våre fantastiske ekstralærere live webinar for elevene. På webinarene kan du spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta live, er det ingen krise. Du har tilgang til alle reprisene hele året, og spørsmål kan stilles i forkant eller etterpå i forumet.


Felleswebinarene
Hver mandag klokken 20:00 holder skolen sine populære felleswebinarer. Som elev på romankurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og felleswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av cirka 4–6 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du for eksempel må reise bort i en periode, eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å følge kurswebinarene og delta aktivt i gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer. Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede gruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme. 

Spørsmål?

- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: marte@forfatterskolen.no

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 27.juni. Men du har selvsagt tilgang til felleswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer klokken 20:00

 • 21.04.2021
 • 28.04.2021
 • 05.05.2021
 • 12.05.2021
 • 19.05.2021
 • 26.05.2021
 • 02.06.2021
 • 09.06.2021
 • 16.06.2021
 • 22.06.2021 (Merk at dette webinaret blir på tirsdag)

 

 


Her er din kursplan! 

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1

PLANLEGG HISTORIEN OG TEST IDÉEN DIN

 

Mandag 19. april

Skriftlig modul 1

Du lærer om ulike sjangre, hva en historie egentlig består av og hvordan du kan spisse idéen din slik at den kan bære en hel roman.

Onsdag 21. april

Webinar kl. 20.00

Vi går gjennom kursplanen og diskuterer hva en fortelling egentlig består av. (Nei, alle historier blir ikke like selv om vi bruker de samme teoriene!) Vi snakker om hvordan du kan spisse idéen din og hva du kan levere inn til redaktør. Du kan selvsagt stille spørsmål på alle webinarene.
Foreleser: Gro Dahle

UKE 2

LAG ET SOLID PLOTT OG STRUKTURER HISTORIEN DIN

 

Mandag 26. april

Skriftlig modul 2

En god historie trenger et solid skjelett. Du lærer hvordan du kan bygge opp historien din slik at leseren ikke klarer å legge den fra seg.

Onsdag 28. april

Webinar kl. 20.00

Vi går gjennom plotting, dramaturgi og spenningskurver og forteller deg hvordan du kan strukturere historien din slik at leseren bare MÅ lese videre.
Foreleser: Gro Dahle

Torsdag 29. april

Innlevering av den røde tråden

Innlevering av den røde tråden, så du allerede nå kan se hva du bør tenke på videre. Oppgaven lastes opp under oppgaver på min side, innen klokken 23.59.

UKE 3

SKAP UFORGLEMMELIGE KARAKTERER

 

Mandag
3. mai

Skriftlig modul 3

Du lærer å skape fascinerende karakterer som driver historien fremover og som leseren ikke får nok av. Vi går gjennom hva du MÅ gi karakterene dine for at historien skal fenge.

Onsdag 5. mai

Webinar kl. 20.00

 

Vi dykker ned i det spennende temaet karakterer. Hvordan utvikle et fascinerende persongalleri, en troverdig hovedperson, og skape karakterutvikling.
Foreleser: Helene Uri

UKE 4

TID, FORTELLER OG SYNSVINKEL

 

Mandag
10 mai

Skriftlig modul 4

Hvem skal fortelle historien din, og hvordan? Valg av tid, forteller og synsvinkel påvirker leseopplevelsen. Lær hvordan du kan gjøre de beste valgene for din historie.

Onsdag 12 mai

Webinar kl. 20.00

 

Vi går gjennom stoffet i modulen og diskuterer hva du bør tenke på når du skal velge forteller, tid og synsvinkel.
Foreleser: Helene Uri

Fredag
14. mai

Tilbakemelding på den røde tråden.

Du får tilbakemelding fra redaktør på den røde tråden, og innspill på det som fungerer og det du kanskje bør jobbe litt mer med. Du finner tilbakemeldingen under oppgaver på min side. 

UKE 5

DEN GODE STARTEN OG SOLIDE SCENER

 

Mandag 
17. mai

Skriftlig modul 5

Du lærer hvordan du hekter leseren på første side og aldri slipper taket, hvordan du kan dele historien din inn i scener og kapitler, og hva hver eneste scene bør inneholde for å fungere. En roman er som et puslespill, brikkene må legges riktig for at helheten skal bli perfekt. 

Onsdag 
19. mai

Webinar kl. 20.00

 

 

Vi diskuterer hva som gjør de første sidene av boken fengende og hvordan du finner den beste rekkefølgen på scenene dine.
Foreleser: Trude Marstein

UKE 6

SHOW DON'T TELL

 

Mandag 
24 mai

Skriftlig modul 6

Hva betyr egentlig show, don't tell, og hvordan bruker vi det i praksis? Å balansere hva du skal vise og hva du skal fortelle er en av de største utfordringene forfatterspirer har. Lær å beherske dette viktige grepet en gang for alle!

Onsdag
26 mai

 

Webinar kl. 20.00

 

Vi går i dybden på begrepet "show, don't tell" slik at du lærer å kjenne igjen forskjellen på å vise og å fortelle, og diskuterer når vi bør bruke det ene og når det er bedre å velge det andre.
Foreleser: Pedro Carmona

UKE 7

SPRÅK OG LITTERÆRE VIRKEMIDLER 

 

Mandag 
31 mai

Skriftlig modul 7

Du lærer hvordan du kan bruke rytme, språk og litterære virkemidler bevisst for å gi leseren akkurat den opplevelsen du ønsker.

Onsdag
2 juni

Webinar kl. 20.00

Vi stiller det store spørsmålet: Hva er litterær kvalitet? Hva er det lille ekstra som skiller et godt manus fra et annet i redaktørens bunker? Kan en bok være god uten å ha litterær kvalitet?
Foreleser: Trude Marstein

UKE 8

DIALOG OG INDRE DIALOG

 

Mandag 
7 juni

Skriftlig modul 8

Du lærer hva en god dialog bør inneholde og hva du bør stryke. Vi går også gjennom hvordan du kan bruke indre dialog (tanker og refleksjoner) effektivt. I denne modulen får også eksempler på hvordan du kan formatere manuset ditt, ikke minst dialoger.

Onsdag
9 juni

Webinar kl. 20.00

 

Vi snakker om hvordan du kan jobbe frem din egen stemme og viser eksempler på god dialog og sterke karakterstemmer.
Foreleser:  Linde Hagrup

Torsdag 10 juni

Innlevering av valgfri tekst (inntil 1000 ord) 

Alle elevene får tilbud om å lese hverandres tekster og gi tilbakemelding i grupper på 3. Du får utlevert en mal for hvordan du kan gi konstruktiv tilbakemelding på en litterær tekst. Dette er svært lærerikt og viktig for din utvikling som forfatter. Tekstene blir også vurdert av en profesjonell redaktør. Tekstene lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

UKE 9

REDIGER MANUSET

 

Mandag 
14 juni

Skriftlig modul 9

Ikke bli skuffet om førsteutkastet ditt er så langt fra den boken du ønsker å skrive som det går an å komme. Det er bare råmateriale! Vi går gjennom hvordan du legger opp redigeringsarbeidet steg for steg. Hva bør du ta tak i først? Du får skjema som hjelper deg videre og råd om hvordan du jobber med pilotlesere.

     

Onsdag 16 juni

Webinar kl. 20.00

Om å redigere manuset
Foreleser: Under planlegging

Torsdag 17. juni

Innlevering av dine tilbakemeldinger

Du skal nå levere gruppevurderingene dine, de to elevtekstene du har vurdert. Dokumentet lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

UKE 10

SLIK ØKER DU SJANSEN HOS FORLAGENE!

 

Mandag 
21 juni

Skriftlig modul 10

Du lærer hvordan du skriver følgebrev og sender manuset til forlag. Hvordan takle refusjoner og motgang? Du får også innsikt i forlagsbransjen, forfatterøkonomi og selvpublisering.

Tirsdag 22. juni

Utlevering av tilbakemeldinger

Du får tilbakemelding fra elevene i gruppen din og en profesjonell redaktør.

Tirsdag  
22 juni

Webinar kl. 20.00

Oppsummering og avslutning. Benytt sjansen til å stille spørsmålene du brenner inne med!
Foreleser: Under planlegging

Fredag 27. juni

SLUTT PÅ GRUPPEDELEN AV KURSET

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

Onsdag 25.august Innlevering av de første 20 sidene av ditt manus ** Du skal nå levere de første 20 sidene av ditt manus. Maks 7500 ord.

*Programmet er med forbehold om endringer.

** Gjelder kun standard og pro pakken

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!