Fantasykurs med oppstart 31.08.2020

Fra Kr 1.500,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

31

AUG


For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen
 • Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fantasy-fortelling?

 • Får du stadig nye ideer mens du skriver og lurer på om du skal forfølge dem?

 • Blir du for kritisk mens du skriver og er hele tiden på nippet til å skrinlegge prosjektet?

 • Er du usikker på hvordan du begynner, bygger opp og avslutter en fantasy-historie?


Vi kan hjelpe deg! Akkurat som vi har hjulpet mange av våre elever med å bli antatt av de store forlagene. For å lykkes trenger du kinderegget: Riktig verktøy, profesjonell veiledning og en entusiastisk heiagjeng. 


Hos oss får du det du trenger for å skrive og fullføre en fantasy-roman, i det tempoet du vil: • 10 moduler om skrivehåndverket/fantasy-verktøyet (tilsvarer en hel lærebok – utviklet av Forfatterskolen selv)

 • 10 webinarer med landets beste forfattere innenfor Fantasy-sjangeren (se kursplan), der de går gjennom stoffet, modul for modul, og du får mulighet til å stille spørsmål og snakke med forfatterne, live og direkte. Eksempler på temaer: Hvordan bygge fantastiske verdener, bruke troper og arketyper, skrive god science fiction, skrive med "det fantastiske språket", bruke magikoder smart. 

 • Tilbakemelding på din personlige tekst, gitt av profesjonell og erfaren redaktør (som kjenner fantasy-sjangeren)

 • En heiagjeng med flere hundre andre elever, der mange av dem har lykkes med å bli utgitt eller er godt på vei (du får livslangt medlemskap i gruppen)

 • Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører i et helt år

 • Medlemskap i lukket gruppe under hele kursperioden, der du får tilgang på de andre kursdeltakerne – og oss, selvsagt


NB! Du har tilgang til kurset i et helt år, med mulighet for forlengelse, og du vil alltid få opptak av det du ikke kan delta på.


Skriveverktøyet du trenger


Vi går gjennom alt du trenger å vite for å bygge en solid fantasy-fortelling med fascinerende karakterer og et tema som treffer leseren.


I ditt eget tempo
Selve gruppekurset varer i 10 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.


Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på! Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?


   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Fra Kr 1.500,00 kroner

Fantasykursgruppe m/oppgaver- Kr 1.500,00

Årskurselever får webinarer og oppgaver

Bestill

Fantasykurs gruppe - Årskurs- Kr 1.900,00

Årskurs med webinarer

Bestill

Fantasykursgruppe- Kr 10.900,00

Forfatterskolens online fantasykurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på den første siden
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Fantasykurs gruppe - standard- Kr 13.400,00

Forfatterskolens online fantasykurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på den første siden
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- Manusutvikling 1 på 17500 ord (kan oppgraderes)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Fantasykurs gruppe – Pro Kurs- Kr 17.900,00

Forfatterskolens onlinefantasykurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på den første siden
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 1 stk manustvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)
- 1 time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
1 hr coaching session
Bestill

Fantasykurs – gruppekurs med oppstart 31.08.2020

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og våre beste tips med deg!

Målet med vårt store fantasykurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive en knallgod fantasyroman. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket kursgruppe. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vi gir deg svar på alt du lurer på – og en dytt eller en oppmuntring om du trenger det.

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover.

Tilbakemelding på tekst – lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre fantasy-romanen din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klart for innsending til forlag.

Det er to innleveringer på kurset. Den første innleveringen er innlevering av den første siden, hvor du vil få tilbakemelding på hvordan fenge leserne helt fra starten. 

I kursets siste uker har vi fokus på redigering og på å gi og motta kritikk. Du vil da få mulighet til å lese og vurdere andres tekst, og selv motta tilbakemelding på egen tekst. Dere leser anonymt for hverandre i grupper på tre (det er frivillig å delta). En profesjonell redaktør vil også gi tilbakemelding på teksten. Du kan sende inn et utdrag av manus på inntil 1000 ord.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

* Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, cirka 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

* Propakke: Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, cirka 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
                  En time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør.

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny modul hver uke. I de skriftlige modulene går vi gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også en videoleksjon i hver modul.

Kurswebinarene
Hver tirsdag klokken 20:00 i kursperioden holder våre fantastiske lærere (Kristine Tofte, Lise Frofang Grimnes, Alexander Løken, Sigbjørn Mostue, Tonje Tornes, Torbjørn Øverland Amundsen m.fl) live webinar for elevene. På webinarene kan du spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta live, er det ingen krise. Du har tilgang til alle reprisene hele året, og spørsmål kan stilles i forkant eller etterpå i forumet.


Felleswebinarene
Hver mandag klokken 20:00 holder skolen sine populære felleswebinarer. Som elev på romankurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og felleswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av cirka 4–6 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du for eksempel må reise bort i en periode, eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å følge kurswebinarene og delta aktivt i gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer. Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede gruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme. 

Spørsmål?
- For spørsmål om fantasykurset og innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no
- For opplysninger om andre kurs eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 08. november. Men du har selvsagt tilgang til felleswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer klokken 20:00

 • 01.09.2020
 • 08.09.2020
 • 15.09.2020
 • 22.09.2020
 • 29.09.2020
 • 06.10.2020
 • 13.10.2020
 • 20.10.2020
 • 27.10.2020
 • 03.11.2020

 

 


Her er din kursplan! 

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1

Sjangerinnføring, ideer og den første siden

 

Mandag 31. august

Skriftlig modul 1

Introduksjon. Bli kjent med fantasy som sjanger. Hvor viktig er egentlig en idé? Denne uken går vi gjennom ulike fantasysjangre, idemyldring og hvordan fenge leserne fra første side.

Tirsdag 
01. september

Webinar kl. 20.00

v/Lise Forfang Grimnes

UKE 2

Hvordan skape gode karakterer

 

Mandag 7. september

Skriftlig modul 2

Å skape en hovedperson leserne har lyst til å følge i en hel historie er grunnleggende for å lykkes med hvilken som helst historie. Denne uken går vi gjennom hva som er viktig for å skape gode og engasjerende karakterer.

Tirsdag 8 september

Webinar kl. 20.00

v/Sigbjørn Mostue

Fredag 11.september

Innlevering av første oppgave

Oppgaven lastes opp under oppgaver på min side, innen klokken 23.59.

UKE 3

Plott del en – Introduksjon til plott

 

Mandag
14. september

Skriftlig modul 3

Denne uken går vi gjennom hva et plott egentlig er og noen kjente plottstrukturer.

Tirsdag 15. september

Webinar kl. 20.00

v/Lise Forfang Grimnes

UKE 4

Plott del to – Ulike metoder for planlegging

 

Mandag
21. september

Skriftlig modul 4

Hvordan planlegger man egentlig en historie? Denne uken vil du lære fire forskjellige måter å gjøre nettopp det!

Tirsdag 22. september

Webinar kl. 20.00

v/Kristine Tofte

UKE 5

Bygg en ny verden

 

Mandag 
28. september

Skriftlig modul 5

Mange fantasyhistorier er satt i verdenen forfatteren skaper, men hva skal egentlig til for å skape en troverdig verden?   

Tirsdag
29. september

Webinar kl. 20.00

v/ Alexander Løken

UKE 6

Magisystemer

 

Mandag 
5. oktober

Skriftlig modul 6

Hvordan fungerer egentlig magi? Må magisystemer ha regler eller ikke? Hvordan skal man skrive om magi? Må fantasy egentlig inneholde magi i det hele tatt? Dette og mer tar vi for oss i denne uken!

Tirsdag
6. oktober

Webinar kl. 20.00

v/Sigbjørn Mostue

UKE 7

Science – fiction og superhelter

 

Mandag 
12. oktober

Skriftlig modul 7

Denne uken tar vi for oss science – fiction og noen grunnleggende sider ved denne sjangeren. I tillegg tar vi en nærmere titt på en ofte oversett sjanger; superhelter!  

Tirsdag 
13. oktober

Webinar kl. 20.00

v/Tonje Tornes

Torsdag 15. oktober

Innlevering av valgfri tekst (inntil 1000 ord) 

Alle elevene får tilbud om å lese hverandres tekster og gi tilbakemelding i grupper på 3. Du får utlevert en mal for hvordan du kan gi konstruktiv tilbakemelding på en litterær tekst. Dette er svært lærerikt og viktig for din utvikling som forfatter. Tekstene blir også vurdert av en profesjonell redaktør. Tekstene lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

UKE 8

Troper og noveller

 

Mandag 
19.oktober

Skriftlig modul 8

Fantasy er kanskje en av de sjangrene som har flest troper når det kommer til plott og karakterer. Her skal vi gå gjennom de mest kjente, slik at du kan unngå klisjeene, men bruke troper på en riktig måte.

Vi skal også gå gjennom noveller. Noveller er en helt egen sjanger, og det har vi et helt eget kurs for, men her går vi gjennom noen tips og triks for å skrive noveller i en så omfattende sjanger som fantasy. 

Tirsdag 
20. oktober

Webinar kl. 20.00

v/Torbjørn Øverland Amundsen

UKE 9

Det fantastiske språket.

 

Mandag 
26. oktober

Skriftlig modul 9

Noen synes norsk er et fattig språk, så denne uka skal vi gå på handletur i den norske ordbutikken og handle noen fantastiske ord og virkemidler du kan bruke når du skal skrive fantasy. Og hva er egentlig et godt språk?

Tirsdag 27. oktober

Innlevering av dine tilbakemeldinger

Du skal nå levere gruppevurderingene dine, de to elevtekstene du har vurdert. Dokumentet lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

Tirsdag 27. oktober

Webinar klokken 20.00

v/Kristine Tofte

Torsdag 29. oktober

Utlevering av tilbakemeldinger

Du får tilbakemelding fra elevene i gruppen din og en profesjonell redaktør.

UKE 10

Oppsummering og veien videre.

 

Mandag 
2. november

Skriftlig modul 10

Nå har du forhåpentligvis fått en god dose ressurser og motivasjon for å fullføre fantasyhistorien din. Men hva skal du egentlig gjøre nå?

Tirsdag 
3. november

Webinar kl. 20.00

v/Tone Amhjell

Fredag 6. november

SLUTT PÅ GRUPPEDELEN AV KURSET

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

     

*Programmet er med forbehold om endringer.

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!