Skriv for film og tv - gruppekurs med oppstart 02.03.2020

Fra Kr 10.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

02

MAR

Foto: Njål Arne Lambrechts


Er du nysgjerrig på hvordan du skriver manus for film eller serie? Har du en fantastisk idé og lurer på hvordan du skal skrive det om til manus? Eller har du allerede begynt på et manus, men står fast?


Hva er en spennende karakter? En god idé? Hvordan bygger du opp en historie? Hva er en god arbeidsprosess? Kjersti vil ta for seg de grunnleggende elementene for hvordan du skriver et manus for dette spennende formatet. Kurset passer både for deg som aldri har skrivet et manus før, eller du som allerede har det.


Kjersti G. Steinsbø (født i 1976 i Bergen oppvokst på Stord) er en norsk filmregissør og manusforfatter. Hun har sin utdannelse innen litteratur, teatervitenskap og film- og fjernsynsproduksjon ved Universitetet i Bergen og filmutdannelse fra Praha.
Hun har laget kortfilmer, spillefilmer og TV-serier og jobber for tiden med utvikling av en rekke TV-serier og spillefilmer. Hun er ansatt som universitetslektor ved Universitetet i Bergen der hun underviser på masterstudiet i manusutvikling for TV-serier.Forfatterskolen og Steinsbø har gått sammen om å hjelpe deg med manusdrømmen. Vi vet at for å lykkes trenger du følgende kinderegg: Riktig verktøy, profesjonell veiledning og en entusiastisk heiagjeng. 


Hos oss får du det du trenger for å skrive og fullføre et manus for film/tv, i det tempoet du vil: • 10 moduler om manushåndverket, med skriftlig materiale, videoer og nyttige oppgaver 

 • 10 webinarer med Kjersti, der hun går gjennom stoffet, modul for modul, og du får mulighet til å stille spørsmål og snakke med henne, live og direkte

 • Tilbakemelding på kjernekonflikten i fortellingen din – har du egentlig en historie?

 • Profesjonell tilbakemelding på ideen og/eller manuset ditt

 • En heiagjeng med flere hundre andre elever, der mange av dem har lykkes med å bli utgitt eller er godt på vei (du får livslangt medlemskap i gruppen)

 • Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører i et helt år

 • Medlemskap i lukket gruppe under hele kursperioden, der du får tilgang på de andre kursdeltakerne – og oss, selvsagt


NB! Du har tilgang til kurset i et helt år, med mulighet for forlengelse, og du vil alltid få opptak av det du ikke kan delta på.


Skriveverktøyet du trenger


Vi går gjennom alt du trenger å vite for å bygge en solid fortelling med fascinerende karakterer og et tema som treffer leseren.


I ditt eget tempo
Selve gruppekurset varer i 10 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.


Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på! Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?


   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Fra Kr 10.900,00 kroner

Skriv for film og tv - gruppekurs- Kr 10.900,00

Forfatterskolens skriv for film og tv - gruppekurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Skriv for film og tv - gruppekurs standard- Kr 13.400,00

Forfatterskolens online Skriv for film og tv - gruppekurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- Manusutvikling 1 på 17500 ord (kan oppgraderes)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Skriv for film og tv - gruppekurs Pro Kurs- Kr 17.900,00

Forfatterskolens online skriv for film og tv - gruppekurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 1 stk manustvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)
- 1 time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
1 hr coaching session
Bestill

Skrive for film og tv – gruppekurs med oppstart 02.03.2019

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og våre beste tips med deg!

Målet med vårt store manuskurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive et manus for film og tv. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen? I disse "skjermtider" er behovet for gode manusskribenter større enn noen gang!

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket kursgruppe. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vi gir deg svar på alt du lurer på – og en dytt eller en oppmuntring om du trenger det.

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover.

Er idéen din god nok?
For å skrive et godt manus, må du vite hva historien din handler om. I løpet av de første ukene får du anledning til å sende inn en beskrivelse av hovedkonflikten og få tilbakemelding fra en profesjonell manusredaktør på hva som fungerer og hva som bør videreutvikles. Du får innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra starten. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner.  

Tilbakemelding på tekst – lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre manuset ditt, også hvordan du pitcher inn inn ideen din og søker støtte. I kursets siste uker har vi fokus på redigering og på å gi og motta kritikk. Du vil da få mulighet til å lese og vurdere andres tekst, og selv motta tilbakemelding på eget manus. Dere leser anonymt for hverandre i grupper på tre (det er frivillig å delta). En profesjonell redaktør vil også gi tilbakemelding på teksten. Du kan sende inn et utdrag av manus på inntil 1000 ord.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en manusredaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

* Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, cirka 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

* Propakke: Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, cirka 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
                  En time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør.

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny modul hver uke. I de skriftlige modulene går Kjersti gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også en videoleksjon i hver modul.

Kurswebinarene
Hver tirsdag klokken 20.30 i kursperioden holder Kjersti live webinar for elevene. På webinarene kan du spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta live, er det ingen krise. Du har tilgang til alle reprisene hele året, og spørsmål kan stilles i forkant eller etterpå i forumet.


Felleswebinarene
Hver onsdag klokken 20.30 holder skolen sine populære webinarer. Som elev på manuskurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på felleswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og felleswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av cirka 4–6 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du for eksempel må reise bort i en periode, eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å følge kurswebinarene og delta aktivt i gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer. Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede gruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme. 

Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 19. mai. Men du har selvsagt tilgang til felleswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer klokken 20:30

 • 03.03.2020
 • 10.03.2020
 • 17.03.2020
 • 24.03.2020
 • 31.03.2020
 • 14.04.2020
 • 21.04.2020
 • 28.04.2020
 • 05.05.2020
 • 12.05.2020

 

 


Her er din kursplan! 

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1

Intro til kurset (kræsjkurs + viktige begrep)

 

 

Mandag 2. mars

Skriftlig modul 1

Å skrive manus for første gong. Kva er komponentene? Kva er lov og ikkje? Kva er ulikt mellom skjønnlitteratur og filmmanus? Korleis er eit manus satt opp? Kva skiljer eit godt frå eit dårlig manus? 

Tirsdag 
3. mars

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

UKE 2

Om karakterer

 

Mandag 9. mars

Skriftlig modul 2

"Plot is no more than footprints left in the snow after your characters have run by on their way to incredible destinations."

Kva er ein god karakter? Karakterens reise. Want, need, flaw. Eksempler på intro av karakter.  

 

Tirsdag 10. mars

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

UKE 3

OM Å KOMME I GANG

 

Mandag
16. 
mars

Skriftlig modul 3

Kor byrjer eg? Kva er ein god idé? (say something true!) 

Kva format er det? Er det ein kortfilm? Ein spelefilm, ein serie? 

Mandag
16. mars

Innlevering av pitch

Innlevering av den røde tråden, så du allerede nå kan se hva du bør tenke på videre. Oppgaven lastes opp under oppgaver på min side, innen klokken 23.59.

Tirsdag 17. mars

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

UKE 4

DRAMATURGI OG STRUKTUR_AKT 1

 

Mandag
23. 
mars

Skriftlig modul 4

Kva er ein god førsteakt og kva bør den innehalde? 

Snakke om: Set-up, eksposisjon. Inciting incident, katalysator, første vendepunkt. Tone, tema, univers, sjanger, kontrakt med publikum. 

 

Tirsdag 24. mars

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

UKE 5

DRAMATURGI OG STRUKTUR. OM AKT 2.

 

Mandag 
30. mars

Skriftlig modul 5

Kvifor er akt 2 den mest vanskelige og skrive? 

Snakke om: Oppbygging av konflikt, midtpunkt, karakterens reise. Hindringer. 

Mandag 
30. mars

Tilbakemelding på pitch

Du får tilbakemelding fra redaktør på den røde tråden, og innspill på det som fungerer og det du kanskje bør jobbe litt mer med. Du finner tilbakemeldingen under oppgaver på min side. 

Tirsdag
31. mars

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

UKE 6

DRAMATURGI OG STRUKTUR. OM AKT 3.

 

Mandag 
13. april

Skriftlig modul 6

Snakke om: resolusjon. Ein overraskande twist. Show-down. Siste klimaks. 

Tirsdag
14. april

Webinar kl. 20:30 

Kjersti Steinsbø

Fredag 17. april

Innlevering av valgfri tekst (inntil 1000 ord) 

Alle elevene får tilbud om å lese hverandres tekster og gi tilbakemelding i grupper på 3. Du får utlevert en mal for hvordan du kan gi konstruktiv tilbakemelding på en litterær tekst. Dette er svært lærerikt og viktig for din utvikling som forfatter. Tekstene blir også vurdert av en profesjonell redaktør. Tekstene lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

UKE 7

ARBEIDSPROSESSEN

 

Mandag 
20. april

Skriftlig modul 7

Dei ulike stega. Pitch, synopsis, treatment, manus. Stepoutline. Begrepsforvirring.

Opp på veggen! Rewrite. Arbeidsmetoder. 

Tirsdag
21. april

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

UKE 8

SKRIVE GOD DIALOG

 

Mandag 
27. april

Skriftlig modul 8

Dialoger – dos and donts

Tirsdag 28. april

Innlevering av dine tilbakemeldinger 

Du skal nå levere gruppevurderingene dine, de to elevtekstene du har vurdert. Dokumentet lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

Tirsdag
28. april

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

 

Tirsdag 28. april

Utlevering av tilbakemeldinger

Du får tilbakemelding fra elevene i gruppen din og en profesjonell redaktør.

UKE 9

SKAPE EN SCENE

 

Mandag 
4. mai

Skriftlig modul 9

Hvordan skape en scene?

Tirsdag
5. mai

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

UKE 10

EG HAR SKRIVE EIT MANUS, ELLER HAR EIN IDÈ KVA GJER EG NO? 

 

Mandag 
11. mai

Skriftlig modul 10

Søknadsprosess, produsenter, selskap. Kva sender eg og til kven? 

 

 

Tirsdag
12. mai

Webinar kl. 20:30

Kjersti Steinsbø

Oppsummering og avslutning. Benytt sjansen til å stille spørsmålene du brenner inne med!

Søndag 19. mai

SLUTT PÅ GRUPPEDELEN AV KURSET

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

     

*Programmet er med forbehold om endringer.

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!