Den gode historien – lær å skrive en roman gruppekurs 04.11.19

Fra Kr 10.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

04

NOV


For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen
 • Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fortelling?

 • Får du stadig nye ideer mens du skriver og lurer på om du skal forfølge dem?

 • Sliter du med å finne den røde tråden?

 • Blir du for kritisk mens du skriver og er hele tiden på nippet til å skrinlegge prosjektet?

 • Er du usikker på hvordan du begynner, bygger opp og avslutter fortellingen?


Vi kan hjelpe deg! Akkurat som vi har hjulpet mange av våre elever med å bli antatt av de store forlagene. For å lykkes trenger du kinderegget: Riktig verktøy, profesjonell veiledning og en entusiastisk heiagjeng. 


Hos oss får du det du trenger for å skrive og fullføre en roman, i det tempoet du vil: • 10 moduler om skrivehåndverket (tilsvarer en hel lærebok – utviklet av Forfatterskolen selv)

 • 10 webinarer med Forfatterskolen (og hemmelige gjester!), der vi går gjennom stoffet, modul for modul, og du får mulighet til å stille spørsmål og snakke med oss, live og direkte

 • Tilbakemelding på kjernekonflikten i fortellingen din – har du egentlig en historie?

 • Tilbakemelding på din personlige tekst, gitt av profesjonell og erfaren redaktør

 • En heiagjeng med flere hundre andre elever, der mange av dem har lykkes med å bli utgitt eller er godt på vei (du får livslangt medlemskap i gruppen)

 • Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører i et helt år

 • Medlemskap i lukket gruppe under hele kursperioden, der du får tilgang på de andre kursdeltakerne – og oss, selvsagt


NB! Du har tilgang til kurset i et helt år, med mulighet for forlengelse, og du vil alltid få opptak av det du ikke kan delta på.


Skriveverktøyet du trenger


Vi går gjennom alt du trenger å vite for å bygge en solid fortelling med fascinerende karakterer og et tema som treffer leseren.


I ditt eget tempo
Selve gruppekurset varer i 10 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.


Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på! Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?


   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Fra Kr 10.900,00 kroner

Romankurs gruppe- Kr 10.900,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Romankurs gruppe - standard- Kr 13.400,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- Manusutvikling 1 på 17500 ord (kan oppgraderes)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Romankurs gruppe – Pro Kurs- Kr 17.900,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 1 stk manustvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)
- 1 time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
1 hr coaching session
Bestill

Den gode historien – gruppekurs med oppstart 04.11.2019

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og beste tips med deg!

Målet med vårt store romankurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive en knallgod roman. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket kursgruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vår dyktige veileder Hanne gir deg svar på alt du lurer på – og et dytt eller en oppmuntring om du trenger det.

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt på Facebook, med både erfarne og utgitte, og uerfarne og ikke-publiserte elever. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover.

Er idéen din god nok?
For å skrive en god roman, må du vite hva historien din handler om. I løpet av de første ukene får du anledning til å sende inn en beskrivelse hovedkonflikten og få tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på hva som fungerer og hva som bør videreutvikles. Du får innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra start. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner!  

Tilbakemelding på tekst – lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre romanen din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klart for innsending til forlag. I kursets siste uker har vi fokus redigering og på å gi og motta kritikk, og da får du mulighet til å lese og vurdere andres tekst, og selv motta tilbakemelding på din tekst. Dere leser anonymt for hverandre i grupper på 3 (det er frivillig å delta!) En profesjonell redaktør vil også gi tilbakemelding på teksten. Du kan sende inn et utdrag av manus på inntil 1000 ord.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene! Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

* Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

* Propakke: Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, ca. 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
                  En time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny online modul hver uke. I de skriftlige modulene går vi gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også en videoleksjon i hver modul.

Kurswebinarene
Hver torsdag kl. 21.00 i kursperioden holder kursansvarlig Elin eller rektor Kristine live webinar for elevene. På webinarene kan du spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta live, er det ingen krise. Du vil ha tilgang på alle reprisene hele året og spørsmål kan stilles i forkant eller etterpå i forumet.

Ikke bli forbauset om det dukker opp en kjent forfatter eller to som gjest!

Mandagswebinarene
Hver mandag kl. 21.00 i semesteret holder skolen sine populære mandagswebinarer. Som elev på romankurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på mandagswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og mandagswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av ca. 4–6 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i en periode eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å følge kurswebinarene og delta aktivt i Facebook-gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer! Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede Facebook-gruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme!

Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 19. januar. Men du har selvsagt tilgang til mandagswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer kl. 21.00:

 • 07.11.2019
 • 14.11.2019
 • 21.11.2019
 • 28.11.2019
 • 05.12.2019
 • 12.12.2019
 • 19.12.2019
 • 02.01.2019
 • 09.01.2019
 • 16.01.2019

 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.


Her er din kursplan! 

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1

PLANLEGG HISTORIEN OG TEST IDÉEN DIN

 

Mandag 4. november

Skriftlig modul 1

Du lærer om ulike sjangre, hva en historie egentlig består av og hvordan du kan spisse idéen din slik at den kan bære en hel roman.

Torsdag
7. november

Webinar kl. 21.00

 

UKE 2

LAG ET SOLID PLOTT OG STRUKTURER HISTORIEN DIN

 

Mandag 11. november

Skriftlig modul 2

En god historie trenger et solid skjelett. Du lærer hvordan du kan bygge opp historien din slik at leseren ikke klarer å legge den fra seg.

Torsdag 14. november

Webinar kl. 21.00

 

UKE 3

SKAP UFORGLEMMELIGE KARAKTERER

 

Mandag
18. 
november

Skriftlig modul 3

Du lærer å skape fascinerende karakterer som driver historien fremover og som leseren ikke får nok av. Vi går gjennom hva du MÅ gi karakterene dine for at historien skal fenge.

Torsdag 21. november

Webinar kl. 21.00

 

UKE 4

TID, FORTELLER OG SYNSVINKEL

 

Mandag
25. 
november

Skriftlig modul 4

Hvem skal fortelle historien din, og hvordan? Valg av tid, forteller og synsvinkel påvirker leseopplevelsen. Lær hvordan du kan gjøre de beste valgene for din historie.

Torsdag 28. november

Webinar kl. 21.00

 

UKE 5

DEN GODE STARTEN OG SOLIDE SCENER

 

Mandag 
2. desember

Skriftlig modul 5

Du lærer hvordan du hekter leseren på første side og aldri slipper taket, hvordan du kan dele historien din inn i scener og kapitler, og hva hver eneste scene bør inneholde for å fungere. En roman er som et puslespill, brikkene må legges riktig for at helheten skal bli perfekt. 

Torsdag
5. desember

Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 6

SHOW DON'T TELL

 

Mandag 
9. desember

Skriftlig modul 6

Hva betyr egentlig show, don't tell, og hvordan bruker vi det i praksis? Å balansere hva du skal vise og hva du skal fortelle er en av de største utfordringene forfatterspirer har. Lær å beherske dette viktige grepet en gang for alle!

Torsdag
12. desember

Webinar kl. 21.00

 

UKE 7

SPRÅK OG LITTERÆRE VIRKEMIDLER 

 

Mandag 
16. desember

Skriftlig modul 7

Du lærer hvordan du kan bruke rytme, språk og litterære virkemidler bevisst for å gi leseren akkurat den opplevelsen du ønsker.

Torsdag
19. desember

Webinar kl. 21.00

 

UKE 8

DIALOG OG INDRE DIALOG

 

Mandag 
30. desember

Skriftlig modul 8

Du lærer hva en god dialog bør inneholde og hva du bør stryke. Vi går også gjennom hvordan du kan bruke indre dialog (tanker og refleksjoner) effektivt. I denne modulen får også eksempler på hvordan du kan formatere manuset ditt, ikke minst dialoger.

Torsdag
2. januar

Webinar kl. 21.00

 

UKE 9

REDIGER MANUSET

 

Mandag 
6. januar

Skriftlig modul 9

Ikke bli skuffet om førsteutkastet ditt er så langt fra den boken du ønsker å skrive som det går an å komme. Det er bare råmateriale! Vi går gjennom hvordan du legger opp redigeringsarbeidet steg for steg. Hva bør du ta tak i først? Du får skjema som hjelper deg videre og råd om hvordan du jobber med pilotlesere.

Torsdag
9. januar

Webinar kl. 21.00

 

UKE 10

SLIK ØKER DU SJANSEN HOS FORLAGENE!

 

Mandag 
13. januar

Skriftlig modul 10

Du lærer hvordan du skriver følgebrev og sender manuset til forlag. Hvordan takle refusjoner og motgang? Du får også innsikt i forlagsbransjen, forfatterøkonomi og selvpublisering.

Torsdag
16. januar

Webinar kl. 21.00

 

Søndag 19. januar

SLUTT PÅ GRUPPEDELEN AV KURSET

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

*Programmet er med forbehold om endringer.

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!