Den gode historien – lær å skrive en roman gruppekurs 04.11.19

Fra Kr 10.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

04

NOV


For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen
 • Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fortelling?

 • Får du stadig nye ideer mens du skriver og lurer på om du skal forfølge dem?

 • Sliter du med å finne den røde tråden?

 • Blir du for kritisk mens du skriver og er hele tiden på nippet til å skrinlegge prosjektet?

 • Er du usikker på hvordan du begynner, bygger opp og avslutter fortellingen?


Vi kan hjelpe deg! Akkurat som vi har hjulpet mange av våre elever med å bli antatt av de store forlagene. For å lykkes trenger du kinderegget: Riktig verktøy, profesjonell veiledning og en entusiastisk heiagjeng. 


Hos oss får du det du trenger for å skrive og fullføre en roman, i det tempoet du vil: • 10 moduler om skrivehåndverket (tilsvarer en hel lærebok – utviklet av Forfatterskolen selv)

 • 10 webinarer med Forfatterskolen (og hemmelige gjester!), der vi går gjennom stoffet, modul for modul, og du får mulighet til å stille spørsmål og snakke med oss, live og direkte

 • Tilbakemelding på kjernekonflikten i fortellingen din – har du egentlig en historie?

 • Tilbakemelding på din personlige tekst, gitt av profesjonell og erfaren redaktør

 • En heiagjeng med flere hundre andre elever, der mange av dem har lykkes med å bli utgitt eller er godt på vei (du får livslangt medlemskap i gruppen)

 • Inspirerende og lærerike webinarer med landets fremste forfattere og redaktører i et helt år

 • Medlemskap i lukket gruppe under hele kursperioden, der du får tilgang på de andre kursdeltakerne – og oss, selvsagt


NB! Du har tilgang til kurset i et helt år, med mulighet for forlengelse, og du vil alltid få opptak av det du ikke kan delta på.


Skriveverktøyet du trenger


Vi går gjennom alt du trenger å vite for å bygge en solid fortelling med fascinerende karakterer og et tema som treffer leseren.


I ditt eget tempo
Selve gruppekurset varer i 10 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.


Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på! Vi har også fleksible avbetalingsordninger. Penger skal ikke være noen hindring for drømmen, vel?


   – > Klikk deg inn på fanene øverst for mer informasjon om de forskjellige kurspakkene, detaljert kursplan og uttalelser fra tidligere elever.


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere forfatterdrømmen!

Fra Kr 10.900,00 kroner

Romankurs gruppe- Kr 10.900,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Romankurs gruppe - standard- Kr 13.400,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- Manusutvikling 1 på 17500 ord (kan oppgraderes)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Romankurs gruppe – Pro Kurs- Kr 17.900,00

Forfatterskolens online romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på synopsis
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 1 stk manustvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)
- 1 time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
1 hr coaching session
Bestill

Den gode historien – gruppekurs med oppstart 04.11.2019

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og våre beste tips med deg!

Målet med vårt store romankurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive en knallgod roman. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket kursgruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem. Vi gir deg svar på alt du lurer på – og en dytt eller en oppmuntring om du trenger det.

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt på Facebook. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du vil ha i ryggen i årene fremover.

Er idéen din god nok?
For å skrive en god roman, må du vite hva historien din handler om. I løpet av de første ukene får du anledning til å sende inn en beskrivelse av hovedkonflikten og få tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på hva som fungerer og hva som bør videreutvikles. Du får innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra starten. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner.  

Tilbakemelding på tekst – lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre romanen din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klart for innsending til forlag. I kursets siste uker har vi fokus på redigering og på å gi og motta kritikk. Du vil da få mulighet til å lese og vurdere andres tekst, og selv motta tilbakemelding på egen tekst. Dere leser anonymt for hverandre i grupper på tre (det er frivillig å delta). En profesjonell redaktør vil også gi tilbakemelding på teksten. Du kan sende inn et utdrag av manus på inntil 1000 ord.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene. Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

* Standardpakke: Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, cirka 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

* Propakke: Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, cirka 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
                  En time muntlig eller skriftlig samtale med redaktør.

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny modul hver uke. I de skriftlige modulene går vi gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også en videoleksjon i hver modul.

Kurswebinarene
Hver torsdag klokken 21.00 i kursperioden holder Kristine S. Henningsen eller Sofus Greni live webinar for elevene. På webinarene kan du spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta live, er det ingen krise. Du har tilgang til alle reprisene hele året, og spørsmål kan stilles i forkant eller etterpå i forumet.


Mandagswebinarene
Hver mandag klokken 21.00, holder skolen sine populære mandagswebinarer. Som elev på romankurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på mandagswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (blant annet en firetimers skriveskole), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og mandagswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av cirka 4–6 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du for eksempel må reise bort i en periode, eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å følge kurswebinarene og delta aktivt i Facebook-gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer. Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede Facebook-gruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme. 

Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 19. januar. Men du har selvsagt tilgang til mandagswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer klokken 21.00:

 • 07.11.2019
 • 14.11.2019
 • 21.11.2019
 • 28.11.2019
 • 05.12.2019
 • 12.12.2019
 • 19.12.2019
 • 02.01.2019
 • 09.01.2019
 • 16.01.2019

 

 


Her er din kursplan! 

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1

PLANLEGG HISTORIEN OG TEST IDÉEN DIN

 

Mandag 4. november

Skriftlig modul 1

Du lærer om ulike sjangre, hva en historie egentlig består av og hvordan du kan spisse idéen din slik at den kan bære en hel roman.

Torsdag
7. november

Webinar kl. 21.00

Kristine S. Henningsen

Vi går gjennom kursplanen og diskuterer hva en fortelling egentlig består av. (Nei, alle historier blir ikke like selv om vi bruker de samme teoriene!) Vi snakker om hvordan du kan spisse idéen din og hva du kan levere inn til redaktør. Du kan selvsagt stille spørsmål på alle webinarene.

UKE 2

LAG ET SOLID PLOTT OG STRUKTURER HISTORIEN DIN

 

Mandag 11. november

Skriftlig modul 2

En god historie trenger et solid skjelett. Du lærer hvordan du kan bygge opp historien din slik at leseren ikke klarer å legge den fra seg.

Torsdag 14. november

Webinar kl. 21.00

Kristine S. Henningsen

Vi går gjennom plotting, dramaturgi og spenningskurver og forteller deg hvordan du kan strukturere historien din slik at leseren bare MÅ lese videre.

Torsdag 
14. november

Innlevering av den røde tråden

Innlevering av den røde tråden, så du allerede nå kan se hva du bør tenke på videre. Oppgaven lastes på under oppgaver på min side, innen klokken 23.59.

UKE 3

SKAP UFORGLEMMELIGE KARAKTERER

 

Mandag
18. 
november

Skriftlig modul 3

Du lærer å skape fascinerende karakterer som driver historien fremover og som leseren ikke får nok av. Vi går gjennom hva du MÅ gi karakterene dine for at historien skal fenge.

Torsdag 21. november

Webinar kl. 21.00

Kristine S. Henningsen

Vi dykker ned i det spennende temaet karakterer. Hvordan utvikle et fascinerende persongalleri, en troverdig hovedperson, og skape karakterutvikling.

UKE 4

TID, FORTELLER OG SYNSVINKEL

 

Mandag
25. 
november

Skriftlig modul 4

Hvem skal fortelle historien din, og hvordan? Valg av tid, forteller og synsvinkel påvirker leseopplevelsen. Lær hvordan du kan gjøre de beste valgene for din historie.

Torsdag 28. november

Webinar kl. 21.00

Sofus Greni

Vi går gjennom stoffet i modulen og diskuterer hva du bør tenke på når du skal velge forteller, tid og synsvinkel.

Torsdag
28. november

Tilbakemelding på den røde tråden.

Du får tilbakemelding fra redaktør på den røde tråden, og innspill på det som fungerer og det du kanskje bør jobbe litt mer med. Du finner tilbakemeldingen under oppgaver på min side. 

UKE 5

DEN GODE STARTEN OG SOLIDE SCENER

 

Mandag 
2. desember

Skriftlig modul 5

Du lærer hvordan du hekter leseren på første side og aldri slipper taket, hvordan du kan dele historien din inn i scener og kapitler, og hva hver eneste scene bør inneholde for å fungere. En roman er som et puslespill, brikkene må legges riktig for at helheten skal bli perfekt. 

Torsdag
5. desember

Webinar kl. 21.00

Sofus Greni

Vi diskuterer hva som gjør de første sidene av boken fengende og hvordan du finner den beste rekkefølgen på scenene dine.

UKE 6

SHOW DON'T TELL

 

Mandag 
9. desember

Skriftlig modul 6

Hva betyr egentlig show, don't tell, og hvordan bruker vi det i praksis? Å balansere hva du skal vise og hva du skal fortelle er en av de største utfordringene forfatterspirer har. Lær å beherske dette viktige grepet en gang for alle!

Torsdag
12. desember

Webinar kl. 21.00

Sofus Greni

Vi går i dybden på begrepet "show, don't tell" slik at du lærer å kjenne igjen forskjellen på å vise og å fortelle, og diskuterer når vi bør bruke det ene og når det er bedre å velge det andre.

UKE 7

SPRÅK OG LITTERÆRE VIRKEMIDLER 

 

Mandag 
16. desember

Skriftlig modul 7

Du lærer hvordan du kan bruke rytme, språk og litterære virkemidler bevisst for å gi leseren akkurat den opplevelsen du ønsker.

Torsdag
19. desember

Webinar kl. 21.00

Sofus Greni

Vi stiller det store spørsmålet: Hva er litterær kvalitet? Hva er det lille ekstra som skiller et godt manus fra et annet i redaktørens bunker? Kan en bok være god uten å ha litterær kvalitet?

UKE 8

DIALOG OG INDRE DIALOG

 

Mandag 
30. desember

Skriftlig modul 8

Du lærer hva en god dialog bør inneholde og hva du bør stryke. Vi går også gjennom hvordan du kan bruke indre dialog (tanker og refleksjoner) effektivt. I denne modulen får også eksempler på hvordan du kan formatere manuset ditt, ikke minst dialoger.

Torsdag
2. januar

Webinar kl. 21.00

Kristine S. Henningsen

Vi snakker om hvordan du kan jobbe frem din egen stemme og viser eksempler på god dialog og sterke karakterstemmer.

Torsdag 2. januar

Innlevering av valgfri tekst (inntil 1000 ord) 

Alle elevene får tilbud om å lese hverandres tekster og gi tilbakemelding i grupper på 3. Du får utlevert en mal for hvordan du kan gi konstruktiv tilbakemelding på en litterær tekst. Dette er svært lærerikt og viktig for din utvikling som forfatter. Tekstene blir også vurdert av en profesjonell redaktør. Tekstene lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

UKE 9

REDIGER MANUSET

 

Mandag 
6. januar

Skriftlig modul 9

Ikke bli skuffet om førsteutkastet ditt er så langt fra den boken du ønsker å skrive som det går an å komme. Det er bare råmateriale! Vi går gjennom hvordan du legger opp redigeringsarbeidet steg for steg. Hva bør du ta tak i først? Du får skjema som hjelper deg videre og råd om hvordan du jobber med pilotlesere.

Torsdag
9. januar

Webinar kl. 21.00

Sofus Greni - Om å redigere

UKE 10

SLIK ØKER DU SJANSEN HOS FORLAGENE!

 

Mandag 
13. januar

Skriftlig modul 10

Du lærer hvordan du skriver følgebrev og sender manuset til forlag. Hvordan takle refusjoner og motgang? Du får også innsikt i forlagsbransjen, forfatterøkonomi og selvpublisering.

Torsdag
16. januar

Webinar kl. 21.00

Kristine S. Henningsen

Oppsummering og avslutning. Benytt sjansen til å stille spørsmålene du brenner inne med!

Torsdag
16. januar

Innlevering av dine tilbakemeldinger 

Du skal nå levere gruppevurderingene dine, de to elevtekstene du har vurdert. Dokumentet lastes opp under oppgaver på min side innen klokken 23.59

Søndag 19. januar

SLUTT PÅ GRUPPEDELEN AV KURSET

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

Mandag
20. januar

Utlevering av tilbakemeldinger

Du får tilbakemelding fra elevene i gruppen din og en profesjonell redaktør.
     

*Programmet er med forbehold om endringer.

"Tusen takk for et fantastisk kurs. Du er en fantastisk inspirerende pådriver, Elin! Du gir mennesker rundt deg energi, tro på eget prosjekt og ikke minst kunnskapen som skal til for å fullføre det. Jeg har lært mye mer enn jeg på forhånd hadde trodd var mulig. I løpet av kursperioden er alle gordiske knuter løst. Alle «stange hodet i veggen»-problemer er forsvunnet og hver eneste «dette er ikke mulig å dra i land»-deler av manuset fikset. Dette går veien!"

Miljøet her ved Forfatterskolen er svært inspirerende å være en del av - det gjelder både elever og dere ansatte. Er veldig glad for at jeg meldte meg på kurs hos dere. Det har gitt meg en del verktøy som er svært viktige i skriveprosessen.

"Det var fantastisk godt valg jeg tok 2015 da jeg ble elev ved Forfatterskolen. Elev for livet! Rektor Kristine og hennes magiske team skaffer de beste forfatterne til skolens webinarer. Kursmodulene er lette å følge, og er basert både på lang erfaring og innspill fra redaktører og forfattere. Alt for å utvikle oss til utgitte forfattere. Jeg har fått trygghet til å utforske egen skrivestil, kreativitet og sjangere, og mot til å sende inn manus til forlag og konkurranser. Min skrivereise har så langt resultert i bidrag i to antologier. Elevenes forum er den nydeligste familien du kan velge deg!"

"Boken min, ”Uten vesentlige feil eller mangler”, kom ut på Gyldendal våren 2017. Og med hånden på hjertet: Jeg vet ikke om jeg hadde klart det uten Forfatterskolen og den støtten det ligger i å være en del av et skrivefellesskap. Jeg vil fortsette å la meg inspirere av Rektor Kristine og hennes medarbeidere på Forfatterskolen. Og ikke minst: elevene."

"Forfatterskolen er flott for de som vil komme i gang med å skrive. Jeg vil spesielt trekke frem miljøet på forumet. Det er inspirerende å «møte» andre med samme interesse for skriving."

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!