Diktkurs med Gro Dahle – Gruppekurs med oppstart 11.11.19

Fra Kr 6.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

11

NOV

Lær å skrive dikt med Gro Dahle!


Hvordan jobber Gro Dahle når hun skriver dikt? Nå har du muligheten til å få en unik innsikt i hennes arbeidsmetoder. På dette kurset deler hun generøst av sin kunnskap og erfaring.


Gro Dahle trenger knapt nok noen introduksjon. Den allsidige forfatteren har gitt ut bøker i mange ulike sjangre og har mottatt en rekke litterære priser for sitt forfatterskap. Hennes bøker og kurs i kreativ skriving har inspirert mang en forfatterspire, og nå har du også sjansen til å lære av Gro – hjemme i din egen stue!


På dette gruppekurset hjelper Gro deg til å finne nye veier inn i diktskrivingen. Gjennom 33 inspirerende videoleksjoner og fem live webinarer viser hun ulike måter å nærme seg diktet og bruke språket på. Du får en øvelse til hvert tema, slik at du lærer en rekke metoder for å jobbe med dikt.– Herlig med så mye kreative teknikker. Tusen takk.
– Dette er veldig nyttig og inspirerende. Nå klør jeg i fingrene etter å skrive. Tusen takk!

– Fantastisk webinar. Gode og morsomme tips. Kan nesten ikke vente med å sette meg til PC en. Blir nok lite søvn i natt. Takk, Gro.
– Takk for inspirerende webinar! Fikk nye tanker/ideer her! :-)
– Tusen takk! Supert og frigjørende! :-)

                  Tilbakemeldinger fra elever etter Gros forrige diktkurs hos ForfatterskolenSom elev på diktkurset får du også tilgang til Forfatterskolens ettertraktede mandagswebinarer i et helt år. Her får du mulighet til å delta på nettmøter med kjente forfattere og redaktører og skrive inn dine spørsmål på direkten.


For mer detaljert informasjon om kurset, se under fanen Kursplan.


-->  Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

Fra Kr 6.900,00 kroner

Diktkurs med Gro Dahle- Kr 6.900,00

* 5 moduler med til sammen 33 videoer og øvelser
* 5 live webinarer med Gro Dahle
* Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på et dikt
* 1 års tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer med kjente forfattere og andre bransjefolk

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Målet med diktkurset er at du skal sitte igjen med gode verktøy, mye inspirasjon og skriveglede, og nye, spennende arbeidsmetoder.

Slik er kurset lagt opp

Selve kurset gjennomføres i perioden 11. november – 12. januar.  Du får tilgang til en ny online modul hver uke de første fem ukene. I hver modul ligger et knippe videoer med Gro, hvor hun tar for seg ulike tema. Se kursplanen for detaljer. Til hver video hører en inspirerende skriveøvelse, som setter skrivegleden i gang. Gro holder også til sammen fem webinarer for elevene. 

Det gode miljøet

Alle deltakerne får tilbud om å bli med i et lukket forum for kursets elever, i tillegg til Forfatterskolens store skriveforum på Facebook, med både erfarne og utgitte, og uerfarne og ikke-publiserte elever. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du alltid vil ha i ryggen.

Kurswebinarene

I løpet av kursperioden holder Gro fem live webinar eksklusivt for diktkursets elever. Du vil få mulighet til å spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta, er det ingen krise. Du vil ha tilgang på reprisene hele året og spørsmål kan sendes inn i forkant på mail til elin@forfatterskolen.no.

Innlevering

I løpet av kursperioden får du mulighet til å levere inn et dikt på inntil 300 ord og få en grundig tilbakemelding fra en profesjonell redaktør.

Egeninnsats

Kurset er lagt opp slik at du hele veien skal skrive. Øvelsene gjør du for din egen del: for å utvikle deg, finne skriveglede og prøve nye teknikker. Det er ikke meningen å rekke å gjøre alt i løpet av de fem ukene gruppekurset varer, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom stoffet. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i deler av kursperioden. Alt stoffet vil være tilgjengelig frem til 11. november 2020.

Mandagswebinarene

Hver mandag kl. 21.00 i semesteret holder skolen sine populære mandagswebinarer. Som elev på diktkurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på mandagswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Spørsmål?

- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller andre spørsmål, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer kl. 21.00:

Onsdag 13. november
Onsdag 20. november
Onsdag 27. november
Onsdag 4. desember
Onsdag 8. januar

Du har selvsagt tilgang til alt materialet og reprisene på webinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

Her er din kursplan!

UKE 1

LEKSJON 1

FØRSTE KURSMODUL MED VIDEOER OG OPPGAVER

Mandag 11. november

HVA ER DIKT?

Del 1: Hva er dikt?

Del 2: Dadaismen

Del 3: Surrealismen

Del 4: Å bruke fagspråk poetisk

Onsdag 13. november

Webinar med Gro kl. 21.00

 

UKE 2

LEKSJON 2

ANDRE KURSMODUL MED VIDEOER OG OPPGAVER

Mandag 18. november

DIKTETS VIRKEMIDLER

Del 5: Sammenligning

Del 6: Å konkretisere det abstrakte

Del 7: Metaforer

Del 8: Hva er en følelse?

Del 9: Symboler

Del 10: Besjeling

Del 11: Personifisering

Del 12: Allusjon

Del 13: Rammeallusjon

Onsdag 20. november

Webinar med Gro kl. 21.00

 

UKE 3

LEKSJON 3

TREDJE KURSMODUL MED VIDEOER OG OPPGAVER

Mandag 25. november

DIKTETS MUSIKALITET OG RYTME

Del 14: Projeksjon – Å finne de små ordene

Del 15: Å leke seg frem til diktet

Del 16: Lyd, rytme og musikalitet

Del 17: Rim

Del 18: Konsonantrim og vokalrim

Del 19: Rytme og gjentakelser

Del 20: Parallelle strukturer

Del 21: Lydtekster og vidåpne rom

Onsdag 27. november

Webinar med Gro kl. 21.00

 

UKE 4

LEKSJON 4

FJERDE KURSMODUL MED VIDEOER OG OPPGAVER

Mandag 2. desember 

DIKTETS FYSISKE FORM

Del 22: Diktets layout

Del 23: La språket få flomme

Del 24: Å finne sin stemme

Del 25: Å bruke systemer som inngangsport

Onsdag 4. desember

Webinar med Gro kl. 21.00

 

UKE 5

LEKSJON 5

FEMTE KURSMODUL MED VIDEOER OG OPPGAVER

Mandag 9. desember

DIKTETS DIMENSJONER

Del 26: Diktet som et hus

Del 27: Ulike dimensjoner

Del 28: Samfunn og politikk

Del 29: Den filosofiske dimensjonen

Del 30: Den historiske dimensjonen

Del 31: Den etiske dimensjonen

Del 32: Metadimensjonen

Del 33: Metadiktet

Onsdag 8. januar

Webinar med Gro kl. 21.00

 

Søndag 12. januar

Gruppekursets siste dag

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med diktene dine. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

*Program med forbehold om endringer

 

"Forfatterskolen er flott for de som vil komme i gang med å skrive. Jeg vil spesielt trekke frem miljøet på forumet. Det er inspirerende å «møte» andre med samme interesse for skriving."

"Kurset var mitt første skritt på veien til å ta skrivetrangen alvorlig. Forfatterskolen var utrolig imøtekommende og jeg fikk alltid svar på det jeg lurte på. Ingen spørsmål var for dumme å stille, og jeg følte meg ivaretatt. Webinarene var også topp!"

"Det var fantastisk godt valg jeg tok 2015 da jeg ble elev ved Forfatterskolen. Elev for livet! Rektor Kristine og hennes magiske team skaffer de beste forfatterne til skolens webinarer. Kursmodulene er lette å følge, og er basert både på lang erfaring og innspill fra redaktører og forfattere. Alt for å utvikle oss til utgitte forfattere. Jeg har fått trygghet til å utforske egen skrivestil, kreativitet og sjangere, og mot til å sende inn manus til forlag og konkurranser. Min skrivereise har så langt resultert i bidrag i to antologier. Elevenes forum er den nydeligste familien du kan velge deg!"

"Etter dette kurset har jeg rett og slett blitt lykkeligere. Skriving var moro fra før, men enda gøyere når jeg har lært meg mer om skriveverktøyene, og jeg har fått masse informasjon å velte meg i. Fra før var jeg helt utsultet på skrivetekniske tips. Nå kjeder jeg meg ikke et sekund, og både gamle og nye tekster blir utrolig mye bedre. Dette er veldig moro, tusen takk!"

"Føler jeg har åpnet en ny dør til resten av mitt liv. Takk til Forfatterskolen!"

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!