Novellekurs med Rolf Enger - Gruppekurs med oppstart 26.08.19

Fra Kr 10.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

26

AUG

Foto: Arne Halvorsen

Velkommen til Forfatterskolens store novellekurs med Rolf Enger!


Flere av dere har etterspurt et novellekurs, og det har vi foreløpig ikke kunnet tilby. Men nå har vi fått med oss selveste Rolf Enger på laget (!)


Forfatter og skrivelærer Rolf Enger er en tungvekter, samtidig som han er pedagogisk, konkret og inspirerende. Han har gitt ut fire kritikerroste novellesamlinger og tre romaner. Han er for tiden undervisningsleder ved Skrivekunstakademiet i Bergen, hvor han har undervist i novelleskriving i til sammen 12 år. Rolf jobbet i en årrekke som journalist og kritiker, og er nå leder for innkjøpsordningens prosautvalg, som bestemmer hvilke nye norske bøker som skal kjøpes inn til bibliotekene. Norsk litteratur trenger gode noveller fordi novellen gir den dype opplevelsen på kort tid. Et litterært knock out-slag.
      Rolf EngerDet er også flere andre fordeler ved å skrive noveller – lære seg håndverket og trene på dette. Det koster mindre å skrive en novelle, det er enklere å forkaste en novelle enn en hel roman. Du kan også ta med deg læringen videre når du skal skrive en roman – flere anerkjente forfattere har startet med å skrive noveller. I tillegg vil kurset hjelpe deg med å finne en renskåret og konsis stemme.


 


Dette får du:


* 10 ukers gruppekurs – og et helt år på å fullføre! 


* 10 inspirerende moduler som virkelig går i dybden på novellesjangeren – med skriftlig materiale, øvelser og videoer utarbeidet av Rolf Enger


* Medlemskap i lukket Facebook-gruppe med andre kursdeltakere og lærer Rolf Enger


* Tilbakemelding fra en profesjonell redaktør på en novelle på inntil 5 sider


* 10 live webinarer med Rolf Enger, rektor Kristine Henningsen og kurs- og fagansvarlig Elin S. Rotevatn


Ekstra bonus! Som elev på novellekurset får du også tilgang til Forfatterskolens populære mandagswebinarer, som gir deg ukentlige møter med kjente forfattere og redaktører – i et helt år! Romanen vinner på poeng, den bygger seg opp over lang tid, mens novellen gir en skikkelig litterær vitamininnsprøytning på én time. De største leseopplevelsene jeg har hatt er like gjerne i novelleformatet som romanformen.
      Rolf EngerLes mer om kurset under fanen Kursplan.


Husk! Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart – uten diskusjon – så du løper ingen risiko ved å melde deg på!


 


 


 

Fra Kr 10.900,00 kroner

Novellekurs Basic- Kr 10.900,00

Forfatterskolens online novellekurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på en novelle (inntil 2000 ord)
- 10 egne kurswebinarer med Rolf Enger og Forfatterskolen
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Novellekurs Standard- Kr 13.400,00

Forfatterskolens online novellekurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på en novelle (inntil 2000 ord)
- 10 egne kurswebinarer med Rolf Enger og Forfatterskolen
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
- 1 stk manusutvikling 1 (17 500 ord, ca. 50 sider)

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Bestill

Novellekurs Pro- Kr 17.900,00

Forfatterskolens online novellekurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på en novelle (2000 ord)
- 10 egne kurswebinarer med Rolf Enger og Forfatterskolen
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
- 1 stk manusutvikling 4 (70000 ord, ca. 200 sider)
- 1 time coaching

Inkluderer
Manusutvikling 4
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
1 hr coaching session
Bestill

Novellekurs med Rolf Enger - høsten 2019

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie! 

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og dele vår kunnskap og beste tips med deg!

Målet med vårt store novellekurs er at du skal sitte igjen med verktøyene du trenger for å skrive gode noveller. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket gruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem.

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt på Facebook, med både erfarne og utgitte, og uerfarne og ikke-publiserte elever. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du alltid vil ha i ryggen.

Profesjonell tilbakemelding på en novelle
Kurset går gjennom alt du trenger for å skrive gode noveller, også hvordan du redigerer manus og gjør det klar for innsending til forlag. I løpet av gruppekursets siste uker kan du sende inn en novelle på inntil 2000 ord og få den vurdert av en profesjonell redaktør.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standardpakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Da går en redaktør grundig gjennom manuset ditt og ser på hva som fungerer og hva som bør endres. Du får konkrete tips til hvordan du kan jobbe videre med å forbedre manus. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene! Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:

* Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny online modul hver uke. I de skriftlige modulene går Rolf Enger gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, eksempler og øvelser. Du får også en videoleksjon med Rolf i hver modul.

Forberedelse til kurset
Vi anbefaler å bruke ventetiden frem til kursstart til å lese noveller. Rolf bruker novellene Vanka av Anton Tsjekov og Fjell som hvite elefanter av Ernest Hemingway som eksempler i kursmodulene, så det vil være en fordel å ha lest dem. Alle som er bosatt i Norge, kan lese dem gratis på Nasjonalbibliotekets nettsider:

Vanka

Fjell som hvite elefanter

Kurswebinarene
Hver onsdag kl. 21.00 i kursperioden holder Rolf Enger, rektor Kristine S. Henningsen eller kurs- og fagansvarlig Elin S. Rotevatn live webinar for novellekursets elever. På webinarene kan du spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta live, er det ingen krise. Du vil ha tilgang på alle reprisene hele året og spørsmål kan stilles i forkant eller etterpå i forumet.

Mandagswebinarene
Hver mandag kl. 21.00 i semesteret holder skolen sine populære mandagswebinarer. Som elev på novellekurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på mandagswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger over 100 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Ingvar Ambjørnsen, Gunnhild Øyehaug, Tove Nilsen, Marit Reiersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og mandagswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av ca. 3–5 timer hver uke i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i en periode eller har lite tid til rådighet. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å følge kurswebinarene og delta aktivt i Facebook-gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer! Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede Facebook-gruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme! Rolf Enger vil også komme innom Facebook-gruppen hver uke og svare på spørsmål.

Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller Forfatterskolen, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.
- For spørsmål om innleveringer, send en e-post til: camilla@forfatterskolen.no

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 3. november. Men du har selvsagt tilgang til mandagswebinarene, alt materialet og reprisene på kurswebinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.

 

Her er din kursplan! (Mer info kommer)

*Kursplan med forbehold om endringer

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

 

UKE 1 Komme i gang og prosess

 

 

Mandag 26. august

Skriftlig modul 1

 

 

Onsdag 28. august

Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 2

Hva er en novelle?

 

 

Mandag 2. september

Skriftlig modul 2

 

 

Onsdag 4. september

Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 3

Novellens muligheter

 

 

Mandag 9. september Skriftlig modul 3

 

 

Onsdag 11. september Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 4 Et møte mellom mennesker

 

 

Mandag 16. september Skriftlig modul 4

 

 

Onsdag 18. september Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 5 Personskildring og det subjektive

 

 

Mandag 23. september Skriftlig modul 5

 

 

Onsdag 25. september Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 6 Underteksten og det uhørte

 

 

Mandag 30. september Skriftlig modul 6

 

 

Onsdag 2. oktober Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 7 Kollisjon mellom verdener

 

 

Mandag 7. oktober Skriftlig modul 7

 

 

Onsdag 9. oktober Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 8 Epifani

 

 

Mandag 14. oktober Skriftlig modul 8

 

 

Onsdag 16. oktober Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 9 Spør teksten («lakmus-test»)

 

 

Mandag 21. oktober Skriftlig modul 9

 

 

Onsdag 23. oktober Webinar kl. 21.00

 

 

UKE 10 Teori og klassiske læremestre

 

 

Mandag 28. oktober Skriftlig modul 10

 

 

Onsdag 30. oktober Webinar kl. 21.00

 

 

Søndag 3. november

Gruppekursets siste dag

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien! Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!