Det store krimkurset: gruppekurs med Tom Egeland – oppstart 25.02.2019

Fra Kr 7.900,00 kroner
Bestill Kurset Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

SLIK SKRIVER EN BESTSELGERFORFATTER SINE BØKER


Hvordan skriver Tom Egeland sine bestselgende spenningsromaner?


Gjennom ti trinn tar forfatteren oss med gjennom sin skriveprosess og deler sine tanker om det å skrive. Kurset har et særlig fokus på krim-og spenningslitteratur, men er like relevant for elever som ønsker å skrive handlingsdrevet skjønnlitteratur.


Tema Egeland kommer inn på: • Skal man planlegge handlingen eller skrive på intuisjon?

 • Veien fra idé til plott til tekst

 • Hvordan finner forfatteren frem til sin egen stemme og et godt språk?

 • Hvordan skape troverdige litterære karakterer?

 • Research: Hvordan finner man ut ting?

 • Dialog: Hvordan snakker egentlig folk i bøker?

 • Hva skiller krim fra annen skjønnlitteratur?

 • Manusformater og det første møtet med norske forlag


Tom Egeland vil også dele sine tanker om forfatterrollen og hvordan man kan gå fra å drømme om å bli forfatter til faktisk å bli forfatter.


Egeland har skrevet tjue bøker som er solgt i millionopplag i 25 land. Han har vunnet en rekke litterære priser – som Rivertonprisen og Riksmålsprisen  – og holdt en lang rekke skrivekurs for Forfatterskolen, Aschehoug forlag, Capitana forlag og InspiraTour. Egeland er bokanmelder i VG og har vært president i Rivertonklubben siden 2015. Han satt åtte år i styret i Den norske Forfatterforening.


For Forfatterskolen har Egeland holdt en rekke webinarer og han har også undervist skolens elever på et eget kurs i Spania.


På Forfatterskolens store krimkurs får du alle verktøy du trenger for å fullføre den krimromanen du drømmer om å skrive. Kurset passer både for nybegynnere og erfarne skribenter. Du kan begynne på et nytt manus ved kursstart eller jobbe videre på et manus du er i gang med.

I tillegg til live undervisning gjennom webinarer med Tom Egeland, består kurset av skriftlige leksjoner (til sammen en hel lærebok!), praktiske maler, nyttige tips og øvelser, videoer, profesjonelle tilbakemeldinger og oppfølging og veiledning i Facebookgruppe. 
"Dette er virkelig et utrolig godt kurs! Oversiktlig, forståelig og godt strukturert. Jeg lærer mye mer enn jeg forventet, og merker hvordan jeg etter hvert klarer å ta det i bruk når jeg skriver. Kjempegøy!"
       Tidligere elevSelve gruppekurset varer i 10 uker, men du har et helt år på å fullføre og gå gjennom alt materialet. Og du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø for resten av livet! Vi er din litterære familie, din heiagjeng og din støtte.
For flere detaljer om kurset, klikk på fanen Kursplan over. 


Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart – uten diskusjon – så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

Fra Kr 7.900,00 kroner

Krimkurs Basic - Kr 7.900,00

Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på idéen din
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer med Tom Egeland
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Krimkurs Standard - Kr 10.400,00

Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på idéen din
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer med Tom Egeland
- Tilgang til Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang til kurset og webinarreprisene i ett år
- Tilgang til Forfatterskolens mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
- 1 stk manusutvikling 1 (17 500 ord, ca. 50 sider)

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Det store krimkurset med Tom Egeland – oppstart 25.02.2019

Velkommen til Forfatterskolen – din litterære familie!

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover. Vi gleder oss til å blir kjent med deg og dele vår kunnskap og beste tips med deg!

Målet med det store krimkurset er at du skal sitte igjen med alle verktøy du trenger for å fullføre den krimboken du har drømt om å skrive. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket gruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem mot et ferdig manus, et bedre manus eller et manus «langt på vei».

Etter at den intensive delen av gruppekurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt på Facebook, med både erfarne og utgitte, og uerfarne og ikke-publiserte elever. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø som du alltid vil ha i ryggen.

Er idéen din god nok?
I første modul lærer du hvordan du skal spisse idéen din og sjekke om den er sterk nok til å bære en hel roman. I løpet av de første ukene av kurset vil en profesjonell redaktør vurdere prosjektbeskrivelsen (planen/idéen) din, og gi deg innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra start. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner!

Lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre krimboken din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klar for innsending til forlag. I kursets siste uker har vi fokus redigering og på å gi og motta kritikk, og da får du muligheten til å lese og vurdere andres tekst, og selv motta tilbakemelding på din tekst. Dere leser anonymt for hverandre i grupper på 3, og en profesjonell redaktør vil også gi tilbakemelding på tekstene. Du velger selv hva du ønsker å sende inn. Maks antall ord er 1000.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standardpakke, er en manusvurdering inkludert i kursprisen. Dette gir deg en stor fordel i kampen for å komme gjennom nåløyet hos forlagene! Du kan benytte deg av manusvurderingen når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:
Standardpakke:
- Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.

Slik er gruppekurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang til en ny online modul hver uke. I de skriftlige modulene går vi gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, skjemaer, eksempler og tips. Forfatterskolen har valgt å tilby et mer omfattende skriftlig materiale enn det som er vanlig på andre kurs, slik at du får solid innsikt i skrivehåndverket. 

I kursmodulene går vi gjennom sjangerkrav, hvordan du spisser idéen din og skriver synopsis, hvordan du strukturerer historien for å skape størst mulig spenning og fremdrift, hvordan du skaper tredimensjonale, fascinerende karakterer, og hvordan du bruker språket og litterære virkemidler for å formidle historien på best mulig måte. Du får lære om forteller og synsvinkel, frempek, spor og villspor, krimsjangerens rollegalleri og mye mer.

Kurswebinarene
Hver tirsdag kl 21.00 i kursperioden holder Tom Egeland live webinar for krimkursets elever. Du vil få mulighet til å spørre om alt du lurer på. Hvis du ikke har anledning til å delta, er det ingen krise. Du vil ha tilgang på alle repriser hele året og spørsmål kan stilles i forkant eller etterpå i forumet.

Mandagswebinarene
Hver mandag kl 21.00 i semesteret holder skolen sine populære mandagswebinarer. Som elev på krimkurset har du tilgang til disse webinarene i et helt år. Gjestene på mandagswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun stuntredigerer elevenes tekster på direkten. Du får også tilgang til arkivet, hvor det ligger ca. 70 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Nina Lykke, Ingvar Ambjørnsen, Marit Reisersgård, Gro Dahle, Simon Stranger, Maja Lunde og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og mandagswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av ca. 4–6 timer hver uke, i tillegg til egen skriving. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i en periode. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å delta aktivt i Facebookgruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Kanskje finner du en god pilotleser som du kan samarbeide med i årene som kommer. Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede Facebookgruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Ingen spørsmål er dumme, det er alltid andre som lurer på det samme!

Spørsmål?
- Angående tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no.
- For opplysninger om kurset eller andre spørsmål, send en e-post til: post@forfatterskolen.no.

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

Kurswebinarene er planlagt følgende datoer kl. 21.00:

 • 26.02.2019
 • 05.03.2019
 • 12.03.2019
 • 19.03.2019
 • 02.04.2019
 • 09.04.2019
 • 23.04.2019
 • 30.04.2019
 • 07.05.2019
 • 14.05.2019

Den intensive delen av gruppekurset – når vi går gjennom alt stoffet – avsluttes 19. mai. Men du har selvsagt tilgang til alt materialet og alle reprisene på webinarene i et helt år, slik at du kan jobbe i ditt eget tempo. Og du vil få oppmuntring, støtte og svar på alle spørsmål i Forfatterskolens skriveforum så lenge du ønsker det. 

Velkommen til din litterære familie! Vi ser frem til å hjelpe deg med å nå drømmen din.


Her er din kursplan!

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1

Bli kjent med sjangeren og planlegg historien

 

Mandag 25.

februar

Modul 1

Du lærer om sjangerkrav, hva en historie egentlig består av og hvordan du kan spisse idéen din slik at den kan bære en hel roman.

Tirsdag 26. februar

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

UKE 2

Skap et persongalleri og gi karakterene motiv

 

Mandag 4. mars

Modul 2

Du lærer å skape fascinerende karakterer som driver historien fremover og som leseren ikke får nok av. Vi går gjennom hva karakterene MÅ ha for at historien skal fenge.

Tirsdag 5. mars

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

Torsdag 7. mars

Innlevering 

Send inn din prosjektbeskrivelse (idé, plan eller synopsis) og få den vurdert av en profesjonell redaktør.

UKE 3

Lag et solid plott og strukturer historien din

 

Mandag 11. mars

Modul 3

En god historie trenger et solid skjelett. Du lærer hvordan du kan bygge opp historien din på en måte som skaper størst mulig fremdrift og spenning.

Tirsdag 12.mars

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

UKE 4

Tid, forteller, synsvinkel og dialog

 

Mandag 18. mars

Modul 4

Hvem skal fortelle historien din, og hvordan? Valg av tid, forteller og synsvinkel påvirker leseopplevelsen. Lær hvordan du kan gjøre de beste valgene for din historie, og skrive dialoger som virkelig svinger.

Tirsdag 19. mars

Tilbakemelding på synopsis 

Du får tilbakemelding på prosjektbeskrivelsen din, så du kan justere eventuelle mangler allerede nå. Dette kan spare deg for måneder med frustrasjoner!

Tirsdag 19. mars

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

UKE 5

Lag spennende scener og en fengende start

 

Mandag 1.april

Modul 5

Du lærer hvordan du kan dele historien din inn i scener og kapitler, og hva hver eneste scene MÅ ha for å fungere. En roman er som et puslespill, brikkene må legges riktig for at helheten skal bli perfekt. En god krim trenger også sideplott, og en knallstart som virkelig hekter leseren.

Tirsdag 2.april

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

UKE 6

Språk og litterære virkemidler 

 

Mandag 8 april

Modul 6

Du lærer hvordan du kan bruke språket og litterære virkemidler for å skape innlevelse og engasjement hos leseren. 

Tirsdag 9. april

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

UKE 7

Skap spenning og legg ut spor

 

Mandag 22. april

Modul 7

Du lærer å bruke språket bevisst for å skape spenning. Hvordan kan du gjemme spor og villspor slik at leseren blir lurt trill rundt?

Tirsdag 23. april

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

UKE 8

Gjør research og lær enkel formatering

 

Mandag 29. april

Modul 8

Troverdighet er alfa og omega. Når skal du gjøre research, og hvordan? Hvem kan du kontakte? Vi ser også på hvordan du kan formatere f.eks. dialog i manuset ditt.

Tirsdag 30. april

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

Tirsdag 30. april

Innlevering av valgfri tekst  innen kl 23.59

Alle elevene får tilbud om å lese hverandres tekster og gi tilbakemelding i grupper på 3. Du får utlevert en mal for hvordan du kan gi konstruktiv tilbakemelding på en litterær tekst. Dette er svært lærerikt og viktig for din utvikling som forfatter. Tekstene blir også vurdert av en profesjonell redaktør.

UKE 9

Rediger manuset – fra gråstein til gull

 

Mandag 6. mai

Modul 9

Ikke bli skuffet om førsteutkastet ditt er så langt fra den boken du ønsker å skrive som det går an å komme. Det er bare råmateriale! Nå skal du lære hvordan du former materialet slik at det blir bestselgermateriale!

Tirsdag 7. mai

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

UKE 10

Slik øker du sjansen hos forlagene!

 

Mandag 13

mai

Modul 10

Du lærer hvordan du skriver følgebrev og sender manuset til forlag. Hvordan takle refusjoner og motgang? Du får også innsikt i forlagsbransjen, forfatterøkonomi og selvpublisering.

Tirsdag 14. mai

Webinar kl 21.00

Med Tom Egeland

Tirsdag 14. mai

Innlevering av dine tilbakemeldinger på 2 elevtekster innen kl 23.59

 

Torsdag 16. mai

Utlevering av tilbakemeldingene

Du får tilbakemelding fra elevene i gruppen din og en profesjonell redaktør.

Søndag 19. mai

Kursslutt

Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

*Programmet er med forbehold om endringer.

Se Tilsvarende Kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!