Velkommen til Forfatterskolen
Min Side

Det store krimkurset: gruppekurs med oppstart 03.09.18

Fra Kr 7.400,00 kroner

Bestill Kurset

Forfatterskolens store krimkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive en helstøpt krimroman som treffer leserne med et smell. Gjennom 10 inspirerende moduler med grundig og konkret gjennomgang av håndverket, praktiske maler, nyttige tips og øvelser, lærer du hvordan du lager sterke plott, bygger opp historien, holder spenningen oppe fra start til slutt, legger ut spor, og utvikler tydelige, interessante karakterer. Kort sagt: Alt et godt krimmanus trenger!

Kursmaterialet inkluderer skriftlige moduler, videoer, webinarer, tilbakemeldinger og oppfølging i Facebookgruppe.
"Dagens skryt til Kristine og Elin, dette er virkelig et utrolig godt kurs! Oversiktlig, forståelig og godt strukturert. Jeg lærer mye mer enn jeg forventet, og merker hvordan jeg etter hvert klarer å ta det i bruk når jeg skriver. Kjempegøy!"
       Les hva flere av elevene våre mener lenger nede!Selve gruppekurset varer i 10 uker, men du har et helt år på å fullføre kurset og gå gjennom alt materialet. Og du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å være en del av Forfatterskolens gode skrivemiljø resten av livet!


Uke 1: Bli kjent med sjangeren og planlegg historien
Uke 2: Skap et persongalleri og gi karakterene motiv
Uke 3: Lag et solid plott og strukturer historien din
Uke 4: Tid, forteller, synsvinkel og dialog
Uke 5: Scener, kapitler og sideplott 
Uke 6: Språk og litterære virkemidler 
Uke 7: Den gode starten: skap spenning og legg ut spor
Uke 8: Gjør research
Uke 9: Rediger manuset – fra gråstein til gull
Uke 10: Slik øker du sjansen hos forlagene!

For flere detaljer om kurset, klikk på fanen Kursplan under. 

Fra Kr 7.400,00 kroner

Bestill KursetKrimkurs basic - Kr 7.400,00

Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på idéen din
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang på kurset og webinarreprisene i ett år

Krimkurs Standard - Kr 9.900,00

Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på idéen din
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 1 stk manustvikling 1 (17 500 ord, ca. 50 sider)
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang på kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Krimkurs Pro - Kr 13.900,00

Forfatterskolens online krimkurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig tilbakemelding på idéen din
- Skriftlig tilbakemelding på valgfri tekst (1000 ord)
- 1 stk manustvikling 4 (70 000 ord, ca. 200 sider)
- 1 time online samtale med redaktør
- 10 egne kurswebinarer
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekursets forum på Facebook
- Tilgang på Forfatterskolens mandagswebinarer i ett år
- Tilgang på kurset og webinarreprisene i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Det store krimkurset med oppstart 03.09.18

Velkommen til Forfatterskolen!

Hos oss skal du få faglig input, svar på alt du lurer på i forbindelse med skrivingen din, inspirasjon og støtte, nye venner og et godt miljø som vil heie på deg og følge deg i årene fremover.

Målet med det store krimkurset er at du skal sitte igjen med alle verktøyene du trenger for å fullføre den krimboken du har drømt om å skrive. Er du klar for å gripe sjansen og gjøre alvor av drømmen?

Det gode miljøet
Alle deltakerne får være med i en lukket gruppe på Facebook. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem mot et ferdig manus, et bedre manus eller et manus langt på vei.

Når de 10 ukene med intensivt gruppekurs er ferdig, får du tilbud om å bli medlem (for livet!) i det store skriveforumet vårt på Facebook, med både erfarne og utgitte – og uerfarne og ikke-publiserte – elever. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø du alltid vil ha i ryggen. 

Er idéen din god nok?
I første modul lærer du hvordan du skal spisse idéen din og sjekke om den er sterk nok til å bære en hel roman. I løpet av de første ukene av kurset vil en profesjonell redaktør vurdere prosjektbeskrivelsen din, og gi deg innspill som sikrer at du er på rett vei helt fra start. Slik kan du spare måneder og år med frustrasjoner!

Lær å motta og gi konstruktiv kritikk
Kurset går gjennom alt du trenger for å fullføre romanen din, også hvordan du redigerer manus og gjør det klart for innsending til forlag. I kursets siste uker har vi fokus på redigering og på å gi og motta kritikk. Da får du mulighet til å lese og vurdere andres tekst og selv motta tilbakemelding på din tekst. Dere leser anonymt for hverandre i grupper på 3, og en profesjonell redaktør vil også gi tilbakemelding på tekstene. Du velger selv hva du ønsker å sende inn. Maks antall ord er 1000.

Profesjonell manusutvikling
Hvis du har kjøpt Standard- eller Propakke, er flere redaktørtjenester inkludert i kursprisen. Dette gir deg en stor fordel i kampen om å bli antatt! Du kan benytte deg av tjenestene i pakken din når som helst i løpet av kursåret. Dette får du:
Standardpakke: 
- Manusutvikling 1 (maks 17 500 ord, ca. 50 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
Propakke: 
- Manusutvikling 4 (maks 70 000 ord, ca. 200 sider + synopsis). Du får både en skriftlig vurdering og kommentarer direkte i manus.
- 1 samtale med redaktør (online – muntlig eller skriftlig) på inntil 60 minutter. Du velger selv om du ønsker å diskutere manusutviklingen, diskutere idéer og muligheter, eller ta opp en konkret skriveutfordring du sliter med. 

Slik er kurset lagt opp
Selve gruppekurset gjennomføres i løpet av de 10 første ukene, hvor du får tilgang på en ny online modul hver uke. I de skriftlige modulene går vi gjennom stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte, med konkrete forklaringer, skjemaer, eksempler og tips. Forfatterskolen har valgt å tilby et mer omfattende skriftlig materiale enn det som er vanlig på andre kurs, slik at du får solid innsikt i skrivehåndverket. Hvis du foretrekker muntlig formidling, er det ingen fare. Vi går gjennom stoffet på de ukentlige webinarene, og hver modul inneholder også en video hvor rektor Kristine deler sine erfaringer og beste tips, og ikke minst prosessen med sin nyeste krimbok.  

I kursmodulene går vi gjennom sjangerkrav, hvordan du spisser idéen din og skriver synopsis, hvordan du strukturerer historien for å skape størst mulig spenning og fremdrift, hvordan du skaper tredimensjonale, fascinerende karakterer, og hvordan du bruker språket og litterære virkemidler for å formidle historien på best mulig måte. Du får lære om forteller og synsvinkel, frempek, spor og villspor, krimsjangerens rollegalleri, og mye mer.

Kurswebinarene
Hver tirsdag kl 21.00 i kursperioden holder rektor Kristine eller fagansvarlig Elin webinar for krimkursets elever. Vi går gjennom stoffet, og du vil også få mulighet til å spørre om alt du lurer på. 

Mandagswebinarene
Hver mandag kl 21.00 i semesteret holder skolen sine populære mandagswebinarer, hvor alle med Standard- eller Propakke har tilgang. Allerede første kursdag kommer den kjente krimforfatteren Ingar Johnsrud og deler sine beste tips om å skrive krim. Gjestene på mandagswebinarene er vanligvis kjente forfattere, redaktører og andre aktører i bokbransjen. Du får selvsagt mulighet til å stille spørsmål til våre gjester! Noen ganger holder rektor Kristine sine ettertraktede redigeringswebinarer, hvor hun redigerer elevenes tekster på direkten. Alle med tilgang til webinarpakken har også tilgang til arkivet, hvor det ligger ca. 70 timer med webinarrepriser. Her vil du finne opptak med Tom Egeland (bl.a. en firetimers skriveskole!), Gunnar Staalesen, Herbjørg Wassmo, Nina Lykke, Ingvar Ambjørnsen, Marit Reisersgård, Gro Dahle og mange flere. Et skattkammer av kunnskap!

Egeninnsats
Samtidig som du lærer håndverket, skal du skrive, skrive, skrive. Mengdetrening og innsikt i håndverket må til for å utvikle skriveferdighetene. Mange av elevene får sine første aha-opplevelser allerede første uken, og ser umiddelbar forbedring i tekstene sine. For å ha fullt utbytte av kurset, anbefaler vi at du setter av litt tid til å skrive hver dag – om det så bare er 10 minutter. Skal du gå gjennom alt stoffet i modulene og få med deg både kurswebinaret og mandagswebinaret, samt være litt aktiv i gruppeforumet, må du regne med å sette av ca. 4–6 timer hver uke. Det er ikke alltid lett å få til i en travel hverdag, derfor er kurset lagt opp slik at du har et helt år på å gå gjennom alt. Du går ikke glipp av noe selv om du f.eks. må reise bort i en periode. Størst læringsutbytte får du dersom du er aktiv og utnytter alle ressursene som følger med kurset. Vi anbefaler at du prioriterer å delta aktivt i Facebook-gruppen, det vil gi deg nye venner og støttespillere som hjelper deg frem i tunge perioder. Det er høyt under taket hos oss, og vi legger vekt på en hyggelig og positiv tone. 

Personlig veiledning
Forfatterskolens team er tilgjengelige under hele kursperioden. Vi hjelper deg med dine skriveutfordringer i den lukkede Facebook-gruppen og på webinarene (og i Forfatterskolens skriveforum etter de 10 første ukene). Er du først en del av Forfatterskolen, vil du alltid ha et trygt og inspirerende fellesskap rundt skrivingen din!

Spørsmål?
- For tekniske spørsmål eller innbetaling, send en e-post til: support@forfatterskolen.no
- For spørsmål om kurset eller Facebook-gruppene, send en e-post til: hanne@forfatterskolen.no
- For mer personlige saker, send en e-post til: post@forfatterskolen.no

Alt som blir sendt på e-post blir mellom oss.

 

Her er din kursplan!

DATO

TEMA

BESKRIVELSE

UKE 1

Bli kjent med sjangeren og planlegg historien

 
Mandag 3. september Modul 1

Du lærer om sjangerkrav, hva en historie egentlig består av og hvordan du kan spisse idéen din slik at den kan bære en hel roman.

Tirsdag 4. september Webinar kl 21.00 Kristine deler av sin prosess med sin nyeste krim – hvordan en guffen bosituasjon kan skape grobunn for en uhyggelig krim.
UKE 2

Skap et persongalleri og gi karakterene motiv

 
Mandag 10. september Modul 2

Du lærer å skape fascinerende karakterer som driver historien fremover og som leseren ikke får nok av. Vi går gjennom hva karakterene MÅ ha for at historien skal fenge.

Tirsdag 11. september Webinar kl 21.00 Kristine forteller om hvordan karakterene i hennes nye krim ble til, der hun blander fakta med fiksjon.
Onsdag 12. september Innlevering  Send inn din prosjektbeskrivelse og få den vurdert av en profesjonell redaktør.
UKE 3

Lag et solid plott og strukturer historien din

 
Mandag 17. september Modul 3

En god historie trenger et solid skjelett. Du lærer hvordan du kan bygge opp historien din på en måte som skaper størst mulig fremdrift og spenning.

Tirsdag 18. september Webinar kl 21.00 Kristine deler hvilke valg hun tok da hun skrev sin nyeste krim – hvordan bygge opp historien så leseren hele tiden må lese videre?
Torsdag 20. september Utlevering  Du får tilbakemelding på prosjektbeskrivelsen din, så du kan justere eventuelle mangler allerede nå. Dette kan spare deg for måneder med frustrasjoner!
UKE 4

Tid, forteller, synsvinkel og dialog

 
Mandag 24. september Modul 4

Hvem skal fortelle historien din, og hvordan? Valg av tid, forteller og synsvinkel påvirker leseopplevelsen. Lær hvordan du kan gjøre de beste valgene for din historie, og skrive dialoger som virkelig svinger.

Tirsdag 25. september Webinar kl 21.00 Kristine gir tips, knyttet til sin nyeste krim: Hvordan fant hun hovedpersonen og hvilket dristig grep gjorde hun da hun valgte fortellerstemme?
UKE 5

Lag spennende scener

 
Mandag 1. oktober Modul 5 Du lærer hvordan du kan dele historien din inn i scener og kapitler, og hva hver eneste scene MÅ ha for å fungere. En roman er som et puslespill, brikkene må legges riktig for at helheten skal bli perfekt.
Tirsdag 2. oktober Webinar kl 21.00 Elin gir tips om hvordan du bygger opp gode scener, skaper ekstra spenning ved å stable scenene riktig og når du bør avslutte dem.
UKE 6

Språk og litterære virkemidler 

 
Mandag 8. oktober Modul 6

Du lærer hvordan du kan bruke språket og litterære virkemidler for å skape dirrende spenning. 

Tirsdag 9. oktober Webinar kl 21.00 Kristine deler hvilke litterære virkemidler som ble spesielt viktige i hennes nyeste krim, og hvordan hun brukte dem.
UKE 7

Den gode starten: skap spenning og legg ut spor

 
Mandag 15. oktober Modul 7

Lær å få leseren på kroken allerede fra første side, og aldri slippe taket. Hvordan kan du gjemme spor og villspor slik at leseren blir lurt trill rundt?

Tirsdag 16. oktober Webinar kl 21.00 Kristine tipser om ulike typer spor, og alle måter hun har brukt dem på i sin nyeste krim. 
UKE 8

Gjør research

 
Mandag 22. oktober Modul 8

Troverdighet er alfa og omega. Når skal du gjøre research, og hvordan? Hvem kan du kontakte?

Tirsdag 23. oktober Webinar kl 21.00 Kristine forteller om hvilken kilde som ble spesielt viktig i hennes nyeste krim – og hvordan hun samarbeidet med vedkommende.
Onsdag 24. oktober Innlevering av valgfri tekst  innen kl 23.59 Alle elevene får tilbud om å lese hverandres tekster og gi tilbakemelding i grupper på 3. Du får utlevert en mal for hvordan du kan gi konstruktiv tilbakemelding på en litterær tekst. Dette er svært lærerikt og viktig for din utvikling som forfatter. Tekstene blir også vurdert av en profesjonell redaktør.
UKE 9

Rediger manuset – fra gråstein til gull

 
Mandag 29. oktober Modul 9

Ikke bli skuffet om førsteutkastet ditt er så langt fra den boken du ønsker å skrive som det går an å komme. Det er bare råmateriale! Nå skal du lære hvordan du former materialet slik at det blir bestselgermateriale!

Tirsdag 30. oktober Webinar kl 21.00 Kristine redigerer elevenes tekster på direkten.
UKE 10

Slik øker du sjansen hos forlagene!

 
Mandag 5. november Modul 10

Du lærer hvordan du skriver følgebrev og sender manuset til forlag. Hvordan takle refusjoner og motgang? Du får også innsikt i forlagsbransjen, forfatterøkonomi og selvpublisering.

Tirsdag 6. november Webinar kl 21.00 Avslutning og oppsummering med Elin og Kristine. Kristine redigerer flere tekster.
Onsdag 7. november Innlevering av dine tilbakemeldinger på 2 elevtekster innen kl 23.59  
Torsdag 8. november Utlevering av tilbakemeldingene Du får tilbakemelding fra elevene i gruppen din og en profesjonell redaktør.
Søndag 11. november Kursslutt Du flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manuset. Vi skal hjelpe og støtte deg hele veien. Kursmaterialet er selvsagt tilgjengelig hele året, så du kan gå tilbake og lese modulene og se reprisene når som helst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Programmet er med forbehold om endringer.

Linda. C. Farsund


"Tusen takk for et fantastisk kurs. Du er en fantastisk inspirerende pådriver! Du gir mennesker rundt deg energi, tro på eget prosjekt og ikke minst kunnskapen som skal til for å fullføre det. Jeg har lært mye mer enn jeg på forhånd hadde trodd var mulig. I løpet av kursperioden er alle gordiske knuter løst. Alle «stange hodet i veggen»-problemer er forsvunnet og hver eneste «dette er ikke mulig å dra i land»-deler av manuset fikset. Dette går veien!"

Lisbeth Bergersen


"Jeg har nettopp sett webinaret og jeg svever. Rett og slett. Jeg er så glad for at jeg meldte meg på dette kurset. Modulene er omfattende, men forklart på en lettfattelig måte uten å ta motet fra skriveren. Jeg gleder meg allerede til ny modul på mandag. Likevel synes jeg at webinarene er høydepunktene, og elsker det faktum at det er så mange – samtidig som vi har tilgang til enda flere. Flott at vi kan stille spørsmål underveis, og at vi kan fortsette ute i forumet. Det å ha mange å støtte seg på er en stor ressurs, og jeg håper at det vil bli enda flere eksistensielle diskusjoner i tiden fremover."

Kristin Myrmel


"Dagens skryt til Kristine og Elin, dette er virkelig et utrolig godt kurs! Oversiktlig, forståelig og godt strukturert. Jeg lærer mye mer enn jeg forventet, og merker hvordan jeg etter hvert klarer å ta det i bruk når jeg skriver. Kjempegøy!"

Ann Magritt Tørum


"Kurset var mitt første skritt på veien til å ta skrivetrangen alvorlig. Forfatterskolen var utrolig imøtekommende og jeg fikk alltid svar på det jeg lurte på. Ingen spørsmål var for dumme å stille, og jeg følte meg ivaretatt. Webinarene var også topp!"

Tonje Brantenberg


"Det var fantastisk godt valg jeg tok 2015 da jeg ble elev ved Forfatterskolen. Elev for livet! Rektor Kristine og hennes magiske team skaffer de beste forfatterne til skolens webinarer. Kursmodulene er lette å følge, og er basert både på lang erfaring og innspill fra redaktører og forfattere. Alt for å utvikle oss til utgitte forfattere. Jeg har fått trygghet til å utforske egen skrivestil, kreativitet og sjangere, og mot til å sende inn manus til forlag og konkurranser. Min skrivereise har så langt resultert i bidrag i to antologier. Elevenes forum er den nydeligste familien du kan velge deg!"

Svanhild Fosback Larsen


"Tusen takk for et fantastisk kursopplegg du har tryllet frem for oss, Elin. For en kreativ dame med masse fantastisk kunnskap som du øser utover oss elever. Dette kurset er over all forventning. Så glad for å ha meldt meg på. Jeg suger til meg all læring jeg kan få. Tror vi alle har vokst og utviklet oss når dette kurset er over. Jeg har lært supermye av deg også, Kristine. Takk også for nok et fantastisk bra webinar"

Linda Skomakerstuen (debuterte på Gyldendal)


"Boken min, ”Uten vesentlige feil eller mangler”, kom ut på Gyldendal våren 2017. Og med hånden på hjertet: Jeg vet ikke om jeg hadde klart det uten Forfatterskolen og den støtten det ligger i å være en del av et skrivefellesskap. Jeg vil fortsette å la meg inspirere av Rektor Kristine og hennes medarbeidere på Forfatterskolen. Og ikke minst: elevene."

Petter Fergestad (Forfatterskolens egen krimdebutant, som havnet på bestselgerlistene)


"Det har vært en utrolig stor glede å bli kjent med rektor Kristine Henningsen og resten av Forfatterskolen. Jeg har lært å skrive med hjertet uten å miste hodet, og lært å se forskjellen. Samarbeidet har resultert i at min debutroman, Armageddon-algoritmen, kom ut i 2017. Kristine har enestående evner til å inspirere og oppmuntre, og kan trekke på et imponerende nettverk av ressurspersoner. Hjertelig anbefalt."

Inger Selven Watts (debuterte på Pax Forlag)


"Jeg er glad for at jeg meldte meg på Forfatterskolen. For en forfatterspire er skolen en fordel på flere måter. Du får gode råd om hvordan du skal skrive manus, kontakte forlag og markedsføre boken din. En annen viktig faktor er det sosiale. Det å skrive bok er en temmelig ensom jobb, og det var godt å komme i kontakt med andre som har samme mål som deg selv."

Lill-Anita Olsen Svendsen


"Dette er de best anvendte pengene jeg noen gang har brukt, vanvittig bra! Webinarene er gull verdt. Som jeg kommer til å savne disse kursmånedene! De tidlige morgentimene benytter jeg til skriving og til å kose meg med reprisene. Tusen takk til Elin og Hanne for en glimrende tilstedeværelse. Dere er gull!! Respekten dere viser oss drømmende forfatterspirer rundt om i landet gir en enorm trygghet i arbeidet videre."

Elisabeth Seland


"Etter dette kurset har jeg rett og slett blitt lykkeligere. Skriving var moro fra før, men enda gøyere når jeg har lært meg mer om skriveverktøyene, og jeg har fått masse informasjon å velte meg i. Fra før var jeg helt utsultet på skrivetekniske tips. Nå kjeder jeg meg ikke et sekund, og både gamle og nye tekster blir utrolig mye bedre. Dette er veldig moro, tusen takk!"

Mona S. Solbakken


"Føler jeg har åpnet en ny dør til resten av mitt liv. Takk til Forfatterskolen!"

Heidi Mandal


"TUSEN takk for et fantastisk kurs. Det har vært utrolig lærerikt. Har lært mye mer enn forventet. Og du er HELT SUPER!"

Elin Viktoria Unstad (debuterte på Cappelen Damm)


"Forfatterskolen er flott for de som vil komme i gang med å skrive. Jeg vil spesielt trekke frem miljøet på forumet. Det er inspirerende å «møte» andre med samme interesse for skriving."

Wenche Fuglseth Spjelkavik (debuterte på Pax Forlag)


"Å samtidig være medlem i Forfatterskolen og denne fantastiske gruppen har vært avgjørende for å greie å stå løpet ut. Har diskutert prosjektet med Kristine tidligere og hun er velvilligheten selv. Bøyer meg i støvet og har stor respekt for henne og jobben hun gjør. Jeg vil være elev for alltid Wenche, utgitt fagbokforfatter med: Å miste et barn."

Elin Hansen


"Jeg satt fast lenge før jeg klarte å skrive noe som helst. Jeg lette etter hjelp på nettet, og kom over siden til Forfatterskolen. Først da jeg kom inn i forfatterskolefamilien løsnet det, sammen med alle tipsene, de fysiske treffene og heiagjengen i forumet. Jeg har lært masse, og nå har jeg skrevet et helt manus som venter på dommen hos et forlag. Anbefaler Forfatterskolen på det varmeste."

Se tilsvarende kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!
Du får svar innen fem virkedager