Velkommen til Forfatterskolen
Min Side

Det store barnebokkurset med oppstart 5. mars 2018


Drømmer du om å skrive den barneboken som blir lest i filler og aldri glemt? Forfatterskolens nye barnebokkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fengende for barn og ungdom.

* 10 ukers intensivkurs
* 10 omfattende moduler med skriftlig materiale og videoer, hvor du lærer å skape uforglemmelige karakterer og en historie som virkelig fenger. Vi går grundig gjennom skrivehåndverket, hvordan du skriver for ulike aldersgrupper, hvilke feller du bør unngå, hva redaktørene ser etter m.m.
* Medlemskap i lukket gruppe med andre kursdeltakere
* Minst én tilbakemelding fra en profesjonell redaktør (se mer under kurspakker)
* 8 live webinarer, der vi går gjennom kursmaterialet og hvor du får mulighet til å stille spørsmål (Du kan sende inn spørsmål på forhånd og får alltid opptak i etterkant, hvis du ikke har mulighet til å delta.)
* Tilgang på skolens webinarer i ett år. Vi får blant annet besøk av den anerkjente forfatteren Gro Dahle, barnebokredaktør Johanne Hille-Walle, barnebokekspert og forfatter av boken 101 - de beste barne- og ungdomsbøkene 2005-2015 Guri Fjeldberg og mange andre spennende gjester

Les mer om hva de forskjellige kurspakkene inneholder under, og detaljert beskrivelse av kurset under fanen Kursplan.

Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart – uten diskusjon – så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

Fra Kr 6.900,00 kroner

Bestill KursetDet store Barnebokkurset - Basic - Kr 6.900,00

- Forfatterskolens online barnebokkurs (10 kursmoduler)
- Tilbakemelding på én gruppeoppgave (1000 ord)
- 8 egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

14 dagers angrefrist etter første kursdag

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Det store Barnebokkurset - Standard - Kr 9.400,00

- Forfatterskolens online barnebokkurs (10 kursmoduler)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord)
- 1 stk manutvikling 1 (17500 ord)
- 8 egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

14 dagers angrefrist etter første kursdag

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Det store Barnebokkurset - Pro - Kr 13.900,00

- Forfatterskolens online barnebokkurs (10 kursmoduler)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord)
- 1 stk manutvikling 3 (52500 ord)
- 1 stk valgfri workshop i Norge med Forfatterskolen
- 8 egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 3
1 workshop
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

14 dagers angrefrist etter første kursdag

Inkluderer
Manusutvikling 3
1 workshops
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
Det store barnebokkurset
Forfatterskolens store barnebokkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive for barn og gi dem en uforglemmelig leseropplevelse. Vårt splitter nye gruppekurs starter mandag 5. mars.

Barnelitteratur anno 2018 er ganske annerledes enn da vi selv var barn. Gjennom 10 moduler med grundig gjennomgang av skrivehåndverket, målgrupper og sjangere, viser vi deg hvordan du skaper karakterer som fenger barna, skriver så de henger med hele veien, unngår typiske barnebok-feller og henvender deg til det rette forlaget. Du får nyttige tips, eksempler og øvelser.

Kort sagt: Alt du trenger for å skrive Den store barneboken!

Målet med dette kurset, er at du skal komme godt i gang med manuset ditt, og sitte igjen med alle redskapene du trenger for å fullføre resten på egenhånd.

Den lukkede skrivegruppen:
Du blir invitert inn i en lukket skrivegruppe på Facebook med de andre elevene på kurset. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem mot et ferdig manus, et bedre manus eller et manus «langt på vei». Når du melder deg på, får du også mulighet å bli medlem av Forfatterskolens lukkede skriveforum, en svært aktiv gruppe med over 500 medlemmer, hvor det er høyt under taket og hvor ingen spørsmål er for små eller dumme. I denne heiagjengen vil du finne støtte, hjelp og oppmuntring, og kanskje en testleser eller samarbeidspartner. På Forfatterskolen driver vi hverandre fremover! Det store skriveforumet søker du opp her: Forfatterskolens skriveforum.

Alle kursdeltakerne får tilbud om å sende inn en oppgave på 1000 ord, og få tilbakemelding av en profesjonell redaktør. Elever med standard- eller propakke har i tillegg en tilsvarende innlevering på 7500 ord inkludert i kurset.

Har du valgt en pakke med manusutvikling inkludert (standard- eller propakke)? Da kan du sende inn manuset ditt når som helst i løpet av kursåret. Les mer om maks antall ord under skrivepakkene. Ønsker du utvidet frist og tilgang til webinarer i ett år til, kan du kjøpe et abonnement til rimelig pris når kursåret nærmer seg slutten.

Gjennomføringen av kurset:
Gruppekurset starter 5. mars, og følger kursstegene – som du ser detaljert under – over 10 uker, så du lærer deg håndverket og det viktigste som skal inn i et helstøpt manus. Samtidig skal du skrive, skrive, skrive. Skriving er håndverk + mengdetrening! På de ukentlige webinarene går vi gjennom stoffet og du får mulighet til å stille oss spørsmål om alt du lurer på. Vi får også besøk av kjente barnebokforfattere og -redaktører på Forfatterskolens webinarer, så du kan få svar på dine spørsmål direkte fra en ekspert.

Gruppekurset er intensivt og krever en del egeninnsats, men rekker du ikke alt i løpet av de 10 ukene, er det ingen fare. Du har et helt år på å fullføre! Vi legger ut reprise på alle webinarene i etterkant, og det er mulig å få tilbakemelding av redaktør på innsendingsoppgavene når som helst i løpet av året.

Som kursdeltaker hos Forfatterskolen, kan du delta på skolens ukentlige webinarer med kjente forfattere og redaktører i vår- og høstsemesteret. Du får også tilgang til vårt fantastiske webinararkiv, hvor noen av Norges fremste forfattere gir deg sine beste tips. Dette er bare noen av forfatterne som har holdt webinar for oss: Maja Lunde, Tom Egeland, Ingvar Ambjørnsen, Marit Reiersgård, Mari Kjetun, Gunnar Staalesen og Anne Øfsti. Rektor Kristine holder jevnlig redigeringswebinarer, hvor hun rediger elevenes tekster på direkten. Vi kan love et spennende program for våren 2018.

Har du spørsmål?
support@forfatterskolen.no (Supportavdelingen svarer på tekniske spørsmål, eller spørsmål angående betaling)
hanne@forfatterskolen.no (Vår dyktige assistent Hanne svarer på praktiske spørsmål om kurset)
post@forfatterskolen.no (For mer personlige spørsmål)

*****
KURSPLAN VÅREN 2018

*5. mars 2018: STEG 1. Introduksjon. Bli kjent med alderstrinn og sjangere, og definer historien din. Planlegg arbeidet og finn den beste metoden for deg.

*12. mars 2018: STEG 2. Skap uforglemmelige og troverdige karakterer. Vi gir deg en metode for å lage karakterer med dybde, som utvikler seg og driver fortellingen fremover. Gi karakterene en stemme, og skriv gode dialoger.

*19. mars 2018: STEG 3. Hvordan sørge for at historien fenger fra start til slutt, at plottet henger sammen og at det ytre og indre plottet styrker hverandre. Vi går i dybden på plott og struktur, og gir deg en metode for å lage en velkomponert historie med gode spenningskurver. Vi forteller deg hva du må ha med i hver eneste scene for at boken skal gjøre inntrykk på leseren.

*26. mars 2018: STEG 4. Språklige virkemidler. Hva betyr «show, don’t tell» og hvordan bruker man det i praksis? Kan man tillate seg å bruke klisjeer? Vi går gjennom bruk av språklige bilder, undertekst, forteller og synsvinkel, stemme, rytme og hvordan du bruker språket til å kontrollere tempo og spenning.

*2. april 2018: STEG 5. Bildebøker. Hva er viktig å tenke på når du skal skrive en bildebok? Hvor lang bør den være? Hvordan jobber man med en illustratør, og hvor finner man en? Vi går gjennom språklige virkemidler, målgrupper og alt du trenger å vite for å skape en god bildebok.

*9. april 2018: STEG 6. Målgruppe 6-9 år: Lettleste bøker og høytlesningsbøker. Å skrive gode historier for de yngste leserne er vanskeligere enn de fleste tror. Vi viser deg hvordan du kan unngå de vanligste fellene og skape historier som engasjerer, både innholdsmessig og språklig.

*16. april 2018: STEG 7. Målgruppe 9-12 år. Slukealderen! For denne aldergruppen kan vi skrive mer komplekse bøker. Hvordan finne en stemme som treffer barna og komponere en historie som blir slukt under dynen lenge etter leggetid? Finnes det tabu i barnelitteraturen? Vi snakker om humor og spenning, sjangre, tema og serier.

*23. april 2018: STEG 8. Målgruppe 12+. Hva er forskjellen på en ungdomsbok, en voksenbok og en bok for mellomtrinnet? Hvilke sjangre er mest ettertraktet? Hva må du tenke på når du skaper karakterer og plott til ungdomsboken din? Vi viser deg hvordan du bruker skrivehåndverket til å skape en solid roman.

*30. april 2018: STEG 9. Det viktige etterarbeidet. Det sies at å skrive et førsteutkast er som å fylle en kasse med sand, det er råmateriale. Nå skal du bruke sanden til å bygge et slott! Manuset må redigeres til det sitter som et skudd. Vi gir deg en metode for å redigere effektivt og målrettet, slik at gråstein blir til gull!

*7. mai 2018: STEG 10. Hvordan sende manus inn til forlag? Hva ser redaktørene etter? Informasjon om bokbransjen, royalty og selvpublisering.

*14. mai 2018: KURSSLUTT. Gruppens medlemmer flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manus. Du har tilgang til kursmodulene, webinar-reprisene og nye webinarer i et helt år fra kursstart.

*programmet er med forbehold om endringer

Se tilsvarende kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!
Du får svar innen fem virkedager