Velkommen til Forfatterskolen
Min Side

Det store barnebokkurset med oppstart 5. mars 2018

Fra Kr 6.900,00 kronerDrømmer du om å skrive den barneboken som blir lest i filler og aldri glemt? Forfatterskolens nye barnebokkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fengende for barn og ungdom.

* 10 ukers gruppekurs, men du har et helt år på å fullføre! 
* 10 omfattende moduler – med skriftlig materiale og videoer med kjente forfattere – hvor du lærer å skape uforglemmelige karakterer og en historie som virkelig fenger. Vi går grundig gjennom skrivehåndverket, hvordan du skriver for ulike aldersgrupper, hvilke feller du bør unngå, hva redaktørene ser etter m.m. 
* Medlemskap i lukket Facebookgruppe med andre kursdeltakere
* Minst én tilbakemelding fra en profesjonell redaktør (se mer under kurspakker)
* 8 live webinarer, der vi går gjennom kursmaterialet og hvor du får mulighet til å stille spørsmål (Du kan sende inn spørsmål på forhånd og får alltid opptak i etterkant, hvis du ikke har mulighet til å delta.)
* Tilgang på skolens webinarer i ett år. Vi får blant annet besøk av den anerkjente forfatteren Gro Dahle, barnebokredaktør Johanne Hille-Walle, barnebokekspert og forfatter av boken 101 - de beste barne- og ungdomsbøkene 2005-2015, Guri Fjeldberg, og mange andre spennende gjester

Les mer om hva de forskjellige kurspakkene inneholder under, og detaljert beskrivelse av kurset under fanen Kursplan.

Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart – uten diskusjon – så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

Fra Kr 6.900,00 kroner
Det store Barnebokkurset - Basic - Kr 6.900,00

- Forfatterskolens online barnebokkurs (10 kursmoduler)
- Tilbakemelding på én gruppeoppgave (1000 ord)
- 8 egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

14 dagers angrefrist etter første kursdag

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Det store Barnebokkurset - Standard - Kr 9.400,00

- Forfatterskolens online barnebokkurs (10 kursmoduler)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord)
- 1 stk manutvikling 1 (17500 ord)
- 8 egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

14 dagers angrefrist etter første kursdag

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Det store Barnebokkurset - Pro - Kr 13.900,00

- Forfatterskolens online barnebokkurs (10 kursmoduler)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord)
- 1 stk manutvikling 3 (52500 ord)
- 1 stk valgfri workshop i Norge med Forfatterskolen
- 8 egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

14 dagers angrefrist etter første kursdag

Inkluderer
Manusutvikling 3
1 workshops
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

KURSPLAN

Det store barnebokkurset med oppstart 05.03.18
Under følger alt du trenger å vite om kurset du har kjøpt. Det er viktig at teksten leses i sin helhet før du setter i gang, for at du skal få fullt utbytte av kurset.

Målet med dette kurset, er at du skal sitte igjen med de første 20 sidene av manuset ditt, og være godt forberedt på å fullføre resten på egenhånd.

Den lukkede skrivegruppen:
Du blir invitert inn i en lukket skrivegruppe på Facebook med andre elever. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem mot et ferdig manus, et bedre manus eller et manus ”langt på vei”. Det er helt frivillig å være aktiv i forumet, men de fleste har stort utbytte av å ha et støttende miljø bak seg.  Skriving er en ensom aktivitet, og det kan være godt å lufte gleder og frustrasjoner til andre som forstår.

Etter at kurset er ferdig, får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt på Facebook – med mange andre elever – både erfarne og utgitte, og uerfarne og ikke-publiserte. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø.

Lesing/vurdering av tekst:
Du skal levere inn første skriveoppgave innen torsdag 15. mars kl. 23.59. Du skal skrive 1000 ord (maks!) på en valgfri tekst.

Elever med standard- eller propakke skal levere inn den store skriveoppgaven, som er maks 7500 ord med valgfri/personlig tekst, innen mandag 30. april kl. 23.59.

Skriveoppgavene skal du laste opp på siden din på forfatterskolen.no: Min side - > Oppgaver - > Innlevering - > Last opp manus. Tekstene blir lest anonymt av en profesjonell redaktør. På den lille oppgaven får dere også tilbud om å lese (anonymt) for hverandre. Da får du tilsendt du tekster som du skal gi tilbakemelding på, og du får tre tilbakemeldinger tilbake (2 fra elever og 1 fra redaktør). Det er mye lærdom i å vurdere andres tekst! På kurset skal snakke om hvordan vi på best mulig måte kan gi konstruktiv kritikk. Gode testlesere er gull verd, og er du en generøs og god leser selv, får du vanligvis lett hjelp tilbake.

Gjennomføringen av kurset:
Vi skal følge kursstegene, som du ser detaljert under, så du lærer deg håndverket og det viktigste som skal inn i et helstøpt manus. Samtidig skal du skrive, skrive, skrive (skriving er håndverk + mengdetrening). Kurset er intensivt, men du har tilgang på alt materialet i et helt år.

Annet du måtte lure på:
Angående det tekniske eller innbetaling, send en mail til: support@forfatterskolen.no.

For praktiske opplysninger om kurset osv. – send en mail til vår dyktige veileder: hanne@forfatterskolen.no.

For mer personlige saker, skriv til: post@forfatterskolen.no.

*****

DIN KONKRETE KURSPLAN

*Mandag 5. mars: STEG 1. Introduksjon. Bli kjent med målgrupper og sjangre, og test idéen din. Planlegg historien din og tenk over hva du ønsker å formidle.

Tirsdag 6. mars kl. 21: WEBINAR. Vi går gjennom kursplanen og du får mulighet til å stille spørsmål. Vi snakker også om å gi og motta kritikk.

Torsdag 9. mars kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

*Mandag 12. mars: STEG 2. Skap uforglemmelige og troverdige karakterer. Vi gir deg en metode for å lage karakterer med dybde, som utvikler seg og driver fortellingen fremover. Gi karakterene en stemme, og skriv gode dialoger.

Tirsdag 13. mars kl. 21: WEBINAR. Om karakterer.

Onsdag 14. mars kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

Torsdag 15. mars kl. 23.59: Siste frist for innlevering av den lille skriveoppgaven (maks 1000 ord.)

*Mandag 19. mars: STEG 3. Hvordan sørge for at historien fenger fra start til slutt, at plottet henger sammen og at det ytre og indre plottet styrker hverandre. Vi går i dybden på plott og struktur, og gir deg en metode for å lage en velkomponert historie med gode spenningskurver. Vi forteller deg hva du må ha med i hver eneste scene for at boken skal gjøre inntrykk på leseren.

Tirsdag 20. mars kl. 21: WEBINAR. Om plott og struktur.

Onsdag 21. mars kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

Torsdag 22. mars kl. 23.59: Siste frist for innlevering av vurderingene av 2 elevtekster.

*Mandag 26. mars: STEG 4. Språklige virkemidler. Hva betyr «show, don’t tell» og hvordan bruker man det i praksis? Kan man tillate seg å bruke klisjeer? Vi går gjennom bruk av språklige bilder, undertekst, forteller og synsvinkel, stemme, rytme og hvordan du bruker språket til å kontrollere tempo og spenning.

*Påskeferie*

*Mandag 2. april: STEG 5. Bildebøker. Hva er viktig å tenke på når du skal skrive en bildebok? Hvor lang bør den være? Hvordan jobber man med en illustratør, og hvor finner man en? Vi går gjennom språklige virkemidler, målgrupper og alt du trenger å vite for å skape en god bildebok.

Tirsdag 3. april kl. 21: WEBINAR. Om bildebøker.

Onsdag 4. april kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

*Mandag 9. april: STEG 6. Målgruppe 6-9 år: Lettleste bøker og høytlesningsbøker. Å skrive gode historier for de yngste leserne er vanskeligere enn de fleste tror. Vi viser deg hvordan du kan unngå de vanligste fellene og skape historier som engasjerer, både innholdsmessig og språklig.

Tirsdag 10. april kl. 21: WEBINAR. Om bøker for aldersgruppen 6-9 år.

Onsdag 11. april kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

*Mandag 16. april: STEG 7. Målgruppe 9-12 år. Slukealderen! For denne aldergruppen kan vi skrive mer komplekse bøker. Hvordan finne en stemme som treffer barna og komponere en historie som blir slukt under dynen lenge etter leggetid? Finnes det tabu i barnelitteraturen? Vi snakker om humor og spenning, sjangre, tema og serier.

Tirsdag 17. april kl. 21: WEBINAR. Om bøker for mellomtrinnet.

Onsdag 18. april kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

*Mandag 23. april: STEG 8. Målgruppe 12+. Hva er forskjellen på en ungdomsbok, en voksenbok og en bok for mellomtrinnet? Hvilke sjangre er mest ettertraktet? Hva må du tenke på når du skaper karakterer og plott til ungdomsboken din? Vi viser deg hvordan du bruker skrivehåndverket til å skape en solid roman.

Tirsdag 24. april kl. 21: WEBINAR. Om ungdomsbøker.

Onsdag 25. april kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

*Mandag 30. april: STEG 9. Det viktige etterarbeidet. Det sies at å skrive et førsteutkast er som å fylle en kasse med sand, det er råmateriale. Nå skal du bruke sanden til å bygge et slott! Manuset må redigeres til det sitter som et skudd. Vi gir deg en metode for å redigere effektivt og målrettet, slik at gråstein blir til gull!

Mandag 30. april kl. 23.59: Siste frist for innlevering av den store skriveoppgaven (maks 7500 ord). Kun for elever med standard- eller propakke.

*Mandag 7. mai: STEG 10. Hvordan sende manus inn til forlag? Hva ser redaktørene etter? Informasjon om bokbransjen, royalty og selvpublisering.

Tirsdag: 8. mai kl. 21: WEBINAR. Å redigere manus + avslutning og oppsummering

Onsdag 9. mai kl. 21: SPØRRETIME live i forumet på Facebook.

*Mandag 14. mai: KURSSLUTT. Gruppens medlemmer flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manus. Du har tilgang til kursmodulene, webinar-reprisene og nye webinarer i et helt år fra kursstart.

Mandag 14. mai: Elever som har levert inn den store skriveoppgaven mottar manusvurderingene

*programmet er med forbehold om endringer.

OBS! I semesteret har Forfatterskolen webinar de fleste mandager kl. 21, med forfattere, redaktører og andre eksperter som gjester. Enkelte mandager vil rektor holde sitt populære redigeringswebinar, hvor hun redigerer elevtekster på direkten. Programmet finner du under Webinar-pakke i Mine kurs på siden din. Vi minner spesielt om webinar med barnebokredaktør Johanne Hille-Walle 19. mars, forfatter Gro Dahle 9. april og barnebokkritiker og -ekspert Guri Fjeldberg 23. april.

NB! Husk innlevering av den lille skriveoppgaven (maks 1000 ord) innen 15. mars kl. 23.59, og den store skriveoppgaven (maks 7500 ord, og kun for elver med standard- eller propakke) innen 30. april kl. 23.59. Tekstene lastes opp på kurssiden på Forfatterskolens portal (eller sendes til manus@forfatterskolen.no).

Tirsdag 06. mars kl. 21 har vi vårt første webinar sammen. Da kan du stille spørsmål om alt du lurer på angående kurset, hva som skal skje videre og hva som helst annet. Ikke gå glipp av en flying skrivestart!

Vi gleder oss til å jobbe med deg!

Alt godt,

rektor Kristine og kursansvarlig Elin

Linda. C. Farsund


"Tusen takk for et fantastisk kurs. Du er en fantastisk inspirerende pådriver! Du gir mennesker rundt deg energi, tro på eget prosjekt og ikke minst kunnskapen som skal til for å fullføre det. Jeg har lært mye mer enn jeg på forhånd hadde trodd var mulig. I løpet av kursperioden er alle gordiske knuter løst. Alle «stange hodet i veggen»-problemer er forsvunnet og hver eneste «dette er ikke mulig å dra i land»-deler av manuset fikset. Dette går veien!"

Lisbeth Bergersen


"Jeg har nettopp sett webinaret og jeg svever. Rett og slett. Jeg er så glad for at jeg meldte meg på dette kurset. Modulene er omfattende, men forklart på en lettfattelig måte uten å ta motet fra skriveren. Jeg gleder meg allerede til ny modul på mandag. Likevel synes jeg at webinarene er høydepunktene, og elsker det faktum at det er så mange – samtidig som vi har tilgang til enda flere. Flott at vi kan stille spørsmål underveis, og at vi kan fortsette ute i forumet. Det å ha mange å støtte seg på er en stor ressurs, og jeg håper at det vil bli enda flere eksistensielle diskusjoner i tiden fremover."

Kristin Myrmel


"Dagens skryt til Kristine og Elin, dette er virkelig et utrolig godt kurs! Oversiktlig, forståelig og godt strukturert. Jeg lærer mye mer enn jeg forventet, og merker hvordan jeg etter hvert klarer å ta det i bruk når jeg skriver. Kjempegøy!"

Svanhild Fosback Larsen


"Tusen takk for et fantastisk kursopplegg du har tryllet frem for oss, Elin. For en kreativ dame med masse fantastisk kunnskap som du øser utover oss elever. Dette kurset er over all forventning. Så glad for å ha meldt meg på. Jeg suger til meg all læring jeg kan få. Tror vi alle har vokst og utviklet oss når dette kurset er over. Jeg har lært supermye av deg også, Kristine. Takk også for nok et fantastisk bra webinar."

Ann Magritt Tørum


"Jeg vil anbefale kurset til alle som har en drøm om å skrive barnebok. Her blir man godt ivaretatt - og møtt med smil og heiarop hele veien – noe man trenger for å holde fokus og fortsette å skrive".

Mary-Ann Foldnes Fiske


"Barnebokkurset til Forfatterskolen ga meg det jeg trengte for å gjøre ideer om til virkelighet".

Vigdis Wang


Barnebokkurset til Forfatterskolen gir deg vinklingen på hvordan du skal bygge et manuskript som fanger lesergruppen. Støtten du trenger for å få en idé til å bli manuskript. Finpussen du trenger for å bli lagt merke til. Det å skrive for barn er noe av det vanskeligste, og mest morsomme man kan gjøre. I tillegg til de vanlig skriveverktøyene trenger man noen for å stemme helt andre toner.  Alt dette får man i kurset, i tillegg til uvurderlig støtte og heiarop. Anbefales alle som vil skrive for barn.

Svanhild Fosback Larsen


"Tusen takk for et fantastisk kursopplegg du har tryllet frem for oss, Elin. For en kreativ dame med masse fantastisk kunnskap som du øser utover oss elever. Dette kurset er over all forventning. Så glad for å ha meldt meg på. Jeg suger til meg all læring jeg kan få. Tror vi alle har vokst og utviklet oss når dette kurset er over. Jeg har lært supermye av deg også, Kristine. Takk også for nok et fantastisk bra webinar."

Bente Helene Gran


Jeg har skrevet på en egen historie i flere år. Selv om jeg har gått kurs og lært mye, manglet jeg inspirasjon til å skrive. Det fikk jeg på Forfatterskolens barnebokkurs. Det ble gøy å skrive igjen! Elin er veldig engasjert lærer og har enorm kunnskap om skrivekunsten. Hun ga gode eksempler og forelesningene hennes inspirerte meg til å skrive. Ikke minst følte jeg at hun støttet elevene sine på webinarene og ga oss verktøy til å mestre utfordringene vi fikk underveis. Når jeg nå står fast, tenker jeg på henne og det hun lærte oss. En liten Tingeling på skulderen som heier frem teksten. Jeg kan på det varmeste anbefale barnebokkurset.

Se tilsvarende kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!