Den gode historien – lær å skrive en roman! Nytt gruppekurs 16.04.2018

Fra Kr 5.900,00 kroner
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din!

Forfatterskolens nye skrivekurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive Den store romanen som treffer leserne med et smell. 

Hvorfor gå på skrivekurs? Forfatterskolens skrivekurs gir deg de verktøyene du trenger for å formidle det du har på hjertet på en måte som gjør inntrykk på leseren. Vi hjelper deg med å finne din stemme og din originale historie, slik at du kan skrive den boken leseren ikke klarer å legge fra seg.

Gjennom 5 inspirerende moduler med skriftlige leksjoner, eksempler, skjemaer, sjekklister, videoer og webinarer, lærer du hvordan du skaper uforglemmelige karakterer og strukturerer plottet slik at det gjør maksimalt inntrykk på leseren. Vi går grundig gjennom skrivehåndverket, og viser deg konkret hvordan du bruker litterære virkemidler, skriver levende dialoger, velger synsvinkel, skaper drivende scener og får frem budskapet ditt på den beste måten. Du får også en steg for steg metode for å redigere manuset ditt så det virkelig skinner.

Kort sagt: Alt et godt romanmanus trenger!

Dette er noe av det som venter deg på Forfatterskolens store romankurs:
* 10 ukers gruppekurs med 5 omfattende steg som gir deg en bunnsolid, konkret metode for å skrive en roman leseren vil elske + et bonussteg om bokbransjen og alt du trenger å vite om hvordan du sender inn til forlag og hva redaktørene ser etter
* Medlemskap i lukket gruppe med andre kursdeltakere
* 9 live webinarer, der vi går gjennom kursmaterialet og hvor du får mulighet til å stille spørsmål (Du kan sende inn spørsmål på forhånd og får alltid opptak i etterkant, hvis du ikke har mulighet til å delta)
* Ukentlige spørretimer der vi hjelper deg med dine skriveutfordringer
* Minst én tilbakemelding fra en profesjonell redaktør (se mer under kurspakker)
* Tilgang på skolens ettertraktede mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
* Mulighet til å bli skolens Drømmeforfatter og få gi ut boken din med samme betingelser som du får hos de største forlagene
* Tilgang på kursmaterialet og webinarene i et helt år!

Les mer om hva de forskjellige kurspakkene inneholder under, og detaljert beskrivelse av kurset under fanen Kursplan.

Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

I fire år har Forfatterskolen holdt utallige skrivekurs for fornøyde elever, og resultatet har ikke latt vente på seg. Våre elever har gitt ut romaner, barne- og ungdomsbøker, sakprosa, diktsamlinger, noveller og serieromaner på små og store forlag, og mange har bidratt i antologier, blant annet i Cappelen Damms debutantantologi Signaler.


Fra Kr 5.900,00 kroner

Basic Kurs- Kr 5.900,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)
- Tilbakemelding på én gruppeoppgave (1000 ord)
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Romankurs gruppe – Standard- Kr 8.400,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)915
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord hovedoppgave)
- 1 stk manutvikling 1 (17500 ord)
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Romankurs gruppe – Pro Kurs- Kr 12.900,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord hovedoppgave)
- 1 stk manutvikling 4 (70000 ord)
- 1 stk valgfri workshop i Norge med Forfatterskolen
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
1 workshops
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

KURSPLAN

Forfatterskolens romankurs med oppstart 16.04.2018

Under følger alt du trenger å vite om kurset du har kjøpt. Det er viktig at teksten leses i sin helhet før du setter i gang, for at du skal få fullt utbytte av kurset.

Målet med dette kurset, er at du skal sitte igjen med de første 20 sidene av manuset ditt, og være godt forberedt på å fullføre resten på egenhånd.

Den lukkede skrivegruppen:

Du er med i en lukket skrivegruppe med andre elever. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem mot et ferdig manus, et bedre manus eller et manus ”langt på vei”.

Etter at kurset er ferdig får du mulighet til å delta i det store skriveforumet vårt på Facebook med mange andre elever – både erfarne og utgitte, og uerfarne og ikke-publiserte. Her kan du lære masse, og det er et inspirerende og støttende miljø.

Lesing/vurdering av tekst:

Du skal levere inn første skriveoppgave innen 24. april kl. 23.59. Du skal skrive 1000 ord (maks!) på en valgfri tekst.

Elever med standard- eller propakke skal levere inn den store skriveoppgaven – som er maks 7500 ord med valgfri/personlig tekst – innen 12. juni kl. 23.59.

Skriveoppgavene skal du laste opp på siden din på forfatterskolen.no. Tekstene blir lest anonymt av en profesjonell redaktør. På den lille oppgaven skal dere også lese (anonymt) for hverandre i grupper på tre. Da gir dere tilbakemelding på 2 tekster, og får tre tilbakemeldinger tilbake (2 fra elever og 1 fra redaktør). Det er mye lærdom i å vurdere andres tekst! På kurset skal vi snakke om hvordan vi på best mulig måte kan gi konstruktiv kritikk. Gode testlesere er gull verd, og er du en generøs og god leser selv, får du vanligvis lett hjelp tilbake.

Gjennomføringen av kurset:

Vi skal følge kursstegene, som du ser detaljert under, så du lærer deg håndverket og det viktigste som skal inn i et helstøpt manus. Samtidig skal du skrive, skrive, skrive (skriving er håndverk + mengdetrening).

Annet du måtte lure på:

Angående det tekniske eller innbetaling, send en mail til: support@forfatterskolen.no.

For praktiske opplysninger om kurset osv. – send en mail til vår dyktige assistent: hanne@forfatterskolen.no.

For mer personlige saker, skriv til: post@forfatterskolen.no.

DIN KALENDER:

16. april 2018: STEG 1. Introduksjon. Kom i gang og planlegg arbeidet. Finn den beste skrivemetoden for deg, lær hvordan du kan komme opp med gode idéer, og hvilke spørsmål du må stille for å vite om idéen holder mål. Visste du at mange forfatterspirer skriver hele boken sin uten å vite at det ikke er en historie i det hele tatt? Med vår metode sørger du for at historien din er solid helt fra start.

Onsdag 18. april 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Kom i gang med skrivingen! Vi går gjennom kursplanen og gir deg de beste tipsene til hvordan du kan lykkes med skrivingen din. Du får vite hvilke ingredienser du trenger for å skape den virkelig gode fortellingen (Nei, alle historier blir ikke like selv om vi bruker samme metode!) Du kan selvsagt stille spørsmål på alle webinarene.

Tirsdag 24. april 2018 kl. 23.59: Siste frist for innlevering av den lille skriveoppgaven (maks 1000 ord). Teksten lastes opp på kurssiden på Forfatterskolen.no

Onsdag 25. april 2018 klokken 21.00: WEBINAR. Om å gi og motta kritikk. Hvordan lese en tekst med redaktørens blikk og gi konstruktive tilbakemeldinger. Å dele tekst kan være sårbart, det er viktig å vite forskjellen på konstruktiv og destruktiv kritikk. Vi skal også plassere den indre kritikeren der den hører hjemme!

*30. april 2018: STEG 2. Uforglemmelige og troverdige karakterer. Vi viser deg hvordan du lager originale karakterer med dybde, som utvikler seg og driver fortellingen fremover. Hvilken funksjon har de ulike karakterene i en fortelling? Du får vite hva de viktigste karakterene MÅ ha for at historien skal fungere. Feiler du her, faller historien sammen! 

Forfatterskolen har skrivereise fra 1-6 mai og denne uken blir det ikke webinar.

Tirsdag 1. mai 2018:  Innlevering av tilbakemeldingene lastes opp på nettsiden innen kl. 23.59.

Torsdag 3. mai 2018: Du mottar tilbakemeldingene dine (3 stk) på den lille oppgaven.

Onsdag 9. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Om å skape karakterer som kryper under huden på leseren og skrive dialoger som virkelig fenger.

*14. mai 2018: STEG 3. Fortellingens skjelett: Hvordan sørge for at historien fenger fra start til slutt, at plottet henger sammen og at det ytre og indre plottet forsterker hverandre. Vi går i dybden på plott og struktur, og gir deg en solid og konkret metode for å lage en velkomponert historie med gode spenningskurver, karakterutvikling og et klimaks som tar pusten fra leseren.

Onsdag 16. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Den viktige dramaturgien som får historien og karakterene dine til å skinne.

*21. Mai 2018: STEG 4. Språk og litterære virkemidler. Hva er godt språk? Og kan man tillate seg å bruke klisjeer? Vi går gjennom bruk av språklige bilder, undertekst og rytme. 

Onsdag 23. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Hold skrivedampen oppe! Vi snakker om typiske skriveutfordringer og hva du kan gjøre for å holde motet og entusiasmen oppe, og jobbe deg forbi de vanskelige periodene (de kommer alltid!)

*28. Mai 2018: STEG 5. Hva du må ha med i hver eneste scene for å hekte leseren? Hvorfor er det viktig å dramatisere de viktigste øyeblikkene i historien? Og hvordan skriver vi en knallsterk åpning?

Onsdag 30. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Finn den beste måten å formidle historien din på. Ta kontroll over teksten og leserens reaksjoner ved å bruke litterære virkemidler bevisst.

*4. juni 2018: STEG 6. Hvordan skrive dialoger som virkelig svinger? Vi går også gjennom tid, stemme, forteller og synsvinkel. 

Tirsdag 5.juni : Uformelt Forfatterskolentreff i Oslo (gratis)

Torsdag 7. juni 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Å redigere seg selv. Hva du bør tenke på og hvilke feller du bør unngå.  Ny dato!!

*11. juni 2018: STEG 7: Det viktige etterarbeidet. Det sies at å skrive et førsteutkast er som å fylle en kasse med sand, du skaper råmaterialet. Nå skal du bruke sanden til å bygge et slott! Manuset må redigeres til det sitter som et skudd. Vi gir deg en steg for steg metode for å redigere deg selv effektivt og målrettet, slik at gråstein blir til gull.

Tirsdag 12. juni 2018 kl. 23.59: Siste frist for innlevering av den store skriveoppgaven (maks 7500 ord). Kun for elever med standard- eller propakke.

Onsdag 13. juni  2018 kl. 21.00: REDIGERINGSWEBINAR. Elevenes tekster blir redigert live på webinar. Send inn maks 250 ord innen kl. 20.00. Tekstene lastes opp på kurssiden på Forfatterskolens portal.

*18. juni 2018: STEG 8: Hvordan sende inn til forlag? Hva ser redaktørene etter, hvordan skriver du følgebrev, og hvordan skal manuset formateres? Du får også informasjon om bokbransjen, royalty og selvpublisering.

Onsdag 20. juni 2018 kl. 21.00: WEBINAR: Oppsummering og avslutning og eventuelt redigering av tekster som ikke er tatt.

*25. Juni 2018: KURSSLUTT. Gruppens medlemmer flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manus. Du har tilgang til kursstegene, webinarreprisene og nye mandagswebinarer i et helt år fra kursstart.

OBS! I semesteret har Forfatterskolen webinar hver mandag kl. 21, med forfattere, redaktører og andre eksperter som gjester. Enkelte mandager vil rektor holde sitt populære redigeringswebinar, hvor hun redigerer elevtekster på direkten.

*programmet er med forbehold om endringer

NB! Husk innlevering av den store skriveoppgaven (7500 ord) innen 12. juni kl. 23.59 (Tekstene lastes opp på kurssiden på Forfatterskolens portal).

Vi minner om: Onsdag 18. april kl. 21 har vi det første webinaret vårt sammen. Da kan du stille spørsmål om alt du lurer på angående kurset, hva som skal skje videre og hva som helst annet. Ikke gå glipp av en flying skrivestart!

Vi gleder oss til å jobbe med deg!

Alt godt,

Rektor Kristine

Se Tilsvarende Kurs

Kursholder

Elin S. Rotevatn

Detaljer

Den gode historien – lær å skrive en roman. Gruppekurs 08.10.2018

Er du klar for å ta skrivedrømmen på alvor? Drømmer du om å skrive en roman som treffer leserne med et smell? Lurer du på h...

Les mer
Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!