Velkommen til Forfatterskolen
Min Side

Den gode historien – lær å skrive en roman! Nytt gruppekurs 16.04.2018


Forfatterskolens nye skrivekurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive Den store romanen som treffer leserne med et smell. 

Hvorfor gå på skrivekurs? Forfatterskolens skrivekurs gir deg de verktøyene du trenger for å formidle det du har på hjertet på en måte som gjør inntrykk på leseren. Vi hjelper deg med å finne din stemme og din originale historie, slik at du kan skrive den boken leseren ikke klarer å legge fra seg.

Gjennom 5 inspirerende moduler med skriftlige leksjoner, eksempler, skjemaer, sjekklister, videoer og webinarer, lærer du hvordan du skaper uforglemmelige karakterer og strukturerer plottet slik at det gjør maksimalt inntrykk på leseren. Vi går grundig gjennom skrivehåndverket, og viser deg konkret hvordan du bruker litterære virkemidler, skriver levende dialoger, velger synsvinkel, skaper drivende scener og får frem budskapet ditt på den beste måten. Du får også en steg for steg metode for å redigere manuset ditt så det virkelig skinner.

Kort sagt: Alt et godt romanmanus trenger!

Dette er noe av det som venter deg på Forfatterskolens store romankurs:
* 10 ukers gruppekurs med 5 omfattende steg som gir deg en bunnsolid, konkret metode for å skrive en roman leseren vil elske + et bonussteg om bokbransjen og alt du trenger å vite om hvordan du sender inn til forlag og hva redaktørene ser etter
* Medlemskap i lukket gruppe med andre kursdeltakere
* 9 live webinarer, der vi går gjennom kursmaterialet og hvor du får mulighet til å stille spørsmål (Du kan sende inn spørsmål på forhånd og får alltid opptak i etterkant, hvis du ikke har mulighet til å delta)
* Ukentlige spørretimer der vi hjelper deg med dine skriveutfordringer
* Minst én tilbakemelding fra en profesjonell redaktør (se mer under kurspakker)
* Tilgang på skolens ettertraktede mandagswebinarer med kjente forfattere og redaktører i et helt år
* Mulighet til å bli skolens Drømmeforfatter og få gi ut boken din med samme betingelser som du får hos de største forlagene
* Tilgang på kursmaterialet og webinarene i et helt år!

Les mer om hva de forskjellige kurspakkene inneholder under, og detaljert beskrivelse av kurset under fanen Kursplan.

Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

I fire år har Forfatterskolen holdt utallige skrivekurs for fornøyde elever, og resultatet har ikke latt vente på seg. Våre elever har gitt ut romaner, barne- og ungdomsbøker, sakprosa, diktsamlinger, noveller og serieromaner på små og store forlag, og mange har bidratt i antologier, blant annet i Cappelen Damms debutantantologi Signaler.


Fra Kr 5.900,00 kroner
Basic Kurs - Kr 5.900,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)
- Tilbakemelding på én gruppeoppgave (1000 ord)
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Romankurs gruppe – Standard - Kr 8.400,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)915
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord hovedoppgave)
- 1 stk manutvikling 1 (17500 ord)
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Romankurs gruppe – Pro Kurs - Kr 12.900,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord hovedoppgave)
- 1 stk manutvikling 4 (70000 ord)
- 1 stk valgfri workshop i Norge med Forfatterskolen
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
1 workshops
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

DEN GODE HISTORIEN – GRUPPEKURS MED OPPSTART 16.APRIL

Forfatterskolens store romankurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive en fortelling som gir en uforglemmelig leseropplevelse. Vårt splitter nye, oppgraderte gruppekurs starter mandag 16. april.

Gjennom 5 steg med grundig gjennomgang av skrivehåndverket, viser vi deg hvordan du skaper troverdige og tredimensjonale karakterer, et plott som fenger fra start til slutt, unngår typiske feller og bruker litterære virkemidler. Du får nyttige tips, eksempler og øvelser. I bonussteget forklarer vi deg hvordan du skal sende inn til forlag, hvilke feller du bør unngå og hvordan bokbransjen i Norge fungerer. Du får insidertips om hva forlagsredaktørene ser etter og hva du absolutt ikke må gjøre.

Målet med dette kurset er at du skal komme godt i gang med manuset ditt, og sitte igjen med alle redskapene du trenger for å fullføre resten på egenhånd.

Den lukkede skrivegruppen:
Du blir invitert inn i en lukket skrivegruppe på Facebook med de andre elevene på kurset. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem mot et ferdig manus, et bedre manus eller et manus «langt på vei». Når du melder deg på, får du også mulighet å bli medlem av Forfatterskolens lukkede skriveforum, en svært aktiv gruppe hvor det er høyt under taket og hvor ingen spørsmål er for små eller dumme. I denne heiagjengen vil du finne støtte, hjelp og oppmuntring i årene fremover, og kanskje en testleser eller samarbeidspartner. På Forfatterskolen hjelper vi hverandre opp og frem! 

Alle kursdeltakerne får tilbud om å sende inn en oppgave på 1000 ord, og få tilbakemelding av en profesjonell redaktør. Du får også lære hva du skal se etter i en tekst og hvordan du selv gir konstruktiv kritikk. Elever med standard- eller propakke har i tillegg en tilsvarende innlevering på 7500 ord inkludert i kurset.

Har du valgt en pakke med manusutvikling inkludert (standard- eller propakke)? Da kan du sende inn manuset ditt når som helst i løpet av kursåret. Ønsker du utvidet frist og tilgang til webinarene i ett år til, kan du kjøpe et abonnement til rimelig pris når kursåret nærmer seg slutten.

GJENNOMFØRINGEN AV KURSET:
Gruppekurset starter 16. april og følger kursstegene – som du ser detaljert under – over 10 uker, så du lærer deg håndverket og det viktigste som skal inn i et helstøpt manus. Samtidig skal du skrive, skrive, skrive. Skriving er håndverk + mengdetrening! På de ukentlige webinarene går vi gjennom stoffet og du får selvsagt mulighet til å stille oss spørsmål om alt du lurer på. Vi får også besøk av kjente forfattere og redaktører på Forfatterskolens mandagswebinarer, så du kan få svar på dine spørsmål direkte fra en ekspert! På våre ukentlige spørretimer kan du ta opp dine skriveutfordringer og få konkret og praktisk hjelp til manuset ditt.

Rekker du ikke alt i løpet av de 10 ukene, er det ingen fare. Du har et helt år på å fullføre! Vi legger ut reprise av alle webinarene i etterkant, og det er mulig å få tilbakemelding av redaktør på innsendingsoppgavene når som helst i løpet av året. Dette kurset kan du ta i ditt tempo og når det passer deg.

Som kursdeltaker hos Forfatterskolen, kan du delta på skolens ukentlige webinarer med kjente forfattere og redaktører i vår- og høstsemesteret. Du får også tilgang til vårt fantastiske webinararkiv, med over 60 timer opptak av Norges fremste forfattere, redaktører og forleggere, som gir deg sine beste tips. Dette er bare noen av forfatterne du finner i arkivet: Maja Lunde, Tom Egeland, Nina Lykke, Kjersti Wold, Ingvar Ambjørnsen, Marit Reiersgård, Gunnar Staalesen, Gro Dahle og Anne Øfsti. 

Du kan også glede deg til rektor Kristines redigeringswebinarer, hvor hun rediger elevenes tekster på direkten!

Har du spørsmål?
support@forfatterskolen.no (Support-avdelingen svarer på tekniske spørsmål, eller spørsmål angående betaling)
hanne@forfatterskolen.no (Vår dyktige assistent Hanne svarer på praktiske spørsmål om kurset)
post@forfatterskolen.no (For mer personlige spørsmål)

*****
KURSPLAN

*16. april 2018: STEG 1. Introduksjon. Kom i gang og planlegg arbeidet. Finn den beste skrivemetoden for deg, lær hvordan du kan komme opp med gode idéer, og hvilke spørsmål du må stille for å vite om idéen holder mål. Visste du at mange forfatterspirer skriver hele boken sin uten å vite at det ikke er en historie i det hele tatt? Med vår velprøvde metode kan du sørge for at historien din er solid helt fra start. 

Onsdag 18. april 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Kom i gang med skrivingen! Vi går gjennom kursplanen og gir deg de beste tipsene til hvordan du kan lykkes med skrivingen din. Du får vite hvilke ingredienser du trenger for å skape den virkelig gode fortellingen (Nei, alle historier blir ikke like selv om vi bruker samme metode!) Du kan selvsagt stille spørsmål på alle webinarene.

Onsdag 25. april 2018 klokken 21.00: WEBINAR. Om å gi og motta kritikk. Hvordan lese en tekst med redaktørens blikk og gi konstruktive tilbakemeldinger. Å dele tekst kan være sårbart, det er viktig å vite forskjellen på konstruktiv og destruktiv kritikk. Vi skal også plassere den indre kritikeren der den hører hjemme!

*30. april 2018: STEG 2. Uforglemmelige og troverdige karakterer. Vi gir deg en metode for å lage originale karakterer med dybde, som utvikler seg og driver fortellingen fremover. Hvilken funksjon har de ulike karakterene i en fortelling? Du får vite hva de viktigste karakterene MÅ ha for at historien skal fungere. Feiler du her, faller historien sammen! Vi skal også fortelle deg hvordan du gir karakterene en unik stemme, og vi gir deg de beste tipsene til hvordan du får dialogene til å svinge.

Forfatterskolen har skrivereise til Andalucia med Tom Egeland fra 1-6 mai og denne uken blir det ikke webinar.

Onsdag 9. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Om å skape karakterer som kryper under huden på leseren og skrive dialoger som virkelig fenger.

*14. mai 2018: STEG 3. Fortellingens skjelett. Du lærer hva du må gjøre for at historien skal fenge fra start til slutt, for at plottet skal henge sammen og at det ytre og indre plottet forsterker hverandre. Vi går i dybden på plott og struktur, og gir deg en bunnsolid og konkret metode for å lage en velkomponert historie med gode spenningskurver, karakterutvikling og et klimaks som tar pusten fra leseren. Vi forteller deg hva du må ha med i hver eneste scene for at boken skal gjøre inntrykk på leseren. 

Onsdag 16. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Den viktige dramaturgien som får historien og karakterene dine til å skinne.

Onsdag 23. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Hold skrivedampen oppe! Vi snakker om typiske skriveutfordringer og hva du kan gjøre for å holde motet og entusiasmen oppe, og jobbe deg forbi de vanskelige periodene (de kommer alltid!) 

*28. mai 2018: STEG 4. Litterære virkemidler. Hva betyr «show, don’t tell» og hvordan bruker man det i praksis? Kan man tillate seg å bruke klisjeer? Vi går gjennom bruk av språklige bilder, undertekst, forteller og synsvinkel, stemme, rytme og godt språk. Alt du trenger for å løfte historien din så den blir en fryd å lese!

Onsdag 30. mai 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Finn den beste måten å formidle historien din på. Ta kontroll over teksten og leserens reaksjoner ved å bruke litterære virkemidler bevisst.

Tirsdag 5. juni 2018 kl. 21.00: WEBINAR. Å redigere seg selv.

*11. juni 2018: STEG 5: Det viktige etterarbeidet. Det sies at å skrive et førsteutkast er som å fylle en kasse med sand, du skaper råmaterialet. Nå skal du bruke sanden til å bygge et slott! Manuset må redigeres til det sitter som et skudd. Vi gir deg en steg for steg metode for å redigere deg selv effektivt og målrettet, slik at gråstein blir til gull.

Onsdag 13. juni  2018 kl. 21.00: REDIGERINGSWEBINAR. Elevenes tekster blir redigert live på webinar. 

*18. juni 2018: BONUSSTEG: Hvordan sende inn til forlag. Hva ser redaktørene etter, hvordan skriver du følgebrev, og hvordan skal manuset formateres? Du får også informasjon om bokbransjen, royalty og selvpublisering.

Onsdag 20. juni 2018 kl. 21.00: WEBINAR: Oppsummering og avslutning og eventuelt redigering av tekster som ikke er tatt.

*25. Juni 2018: KURSSLUTT. Gruppens medlemmer flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manus. Du har tilgang til kursstegene, webinarreprisene og nye mandagswebinarer i et helt år fra kursstart.

*Program med forbehold om endringer

Linda. C. Farsund


"Tusen takk for et fantastisk kurs. Du er en fantastisk inspirerende pådriver! Du gir mennesker rundt deg energi, tro på eget prosjekt og ikke minst kunnskapen som skal til for å fullføre det. Jeg har lært mye mer enn jeg på forhånd hadde trodd var mulig. I løpet av kursperioden er alle gordiske knuter løst. Alle «stange hodet i veggen»-problemer er forsvunnet og hver eneste «dette er ikke mulig å dra i land»-deler av manuset fikset. Dette går veien!"

Wenche Fuglseth Spjelkavik (debuterte Pax Forlag)


"Å samtidig være medlem i Forfatterskolen og denne fantastiske gruppen har vært avgjørende for å greie å stå løpet ut. Har diskutert prosjektet med Kristine tidligere og hun er velvilligheten selv. Bøyer meg i støvet og har stor respekt for henne og jobben hun gjør. Jeg vil være elev for alltid Wenche, utgitt fagbokforfatter med: Å miste et barn."

Petter Fergestad (Forfatterskolens egen krimdebutant, som havnet på bestselgerlistene)


"Det har vært en utrolig stor glede å bli kjent med rektor Kristine Henningsen og resten av Forfatterskolen. Jeg har lært å skrive med hjertet uten å miste hodet, og lært å se forskjellen. Samarbeidet har resultert i at min debutroman, Armageddon-algoritmen, kom ut i 2017. Kristine har enestående evner til å inspirere og oppmuntre, og kan trekke på et imponerende nettverk av ressurspersoner. Hjertelig anbefalt."

Linda Skomakerstuen (debuterte på Gyldendal)


"Boken min, ”Uten vesentlige feil eller mangler” kom ut på Gyldendal våren 2017. Og med hånden på hjertet: Jeg vet ikke om jeg hadde klart det uten Forfatterskolen, og den støtten det ligger i å være en del av et skrivefellesskap. Jeg vil fortsette å la meg inspirere av Rektor Kristine og hennes medarbeidere på Forfatterskolen. Og ikke minst: elevene."

Elin Viktoria Unstad (debuterte på Cappelen Damm)


"Forfatterskolen er flott for de som vil komme i gang med å skrive. Jeg vil spesielt trekke frem miljøet på forumet. Det er inspirerende å «møte» andre med samme interesse for skriving."

Svanhild Fosback Larsen


"Tusen takk for et fantastisk kursopplegg du har tryllet frem for oss, Elin. For en kreativ dame med masse fantastisk kunnskap som du øser utover oss elever. Dette kurset er over all forventning. Så glad for å ha meldt meg på. Jeg suger til meg all læring jeg kan få. Tror vi alle har vokst og utviklet oss når dette kurset er over. Jeg har lært supermye av deg også, Kristine. Takk også for nok et fantastisk bra webinar"

Lisbeth Bergersen


"Jeg har nettopp sett webinaret og jeg svever. Rett og slett. Jeg er så glad for at jeg meldte meg på dette kurset. Modulene er omfattende, men forklart på en lettfattelig måte uten å ta motet fra skriveren. Jeg gleder meg allerede til ny modul på mandag. Likevel synes jeg at webinarene er høydepunktene, og elsker det faktum at det er så mange – samtidig som vi har tilgang til enda flere. Flott at vi kan stille spørsmål underveis, og at vi kan fortsette ute i forumet. Det å ha mange å støtte seg på er en stor ressurs, og jeg håper at det vil bli enda flere eksistensielle diskusjoner i tiden fremover."

Kristin Myrmel


"Dagens skryt til Kristine og Elin, dette er virkelig et utrolig godt kurs! Oversiktlig, forståelig og godt strukturert. Jeg lærer mye mer enn jeg forventet, og merker hvordan jeg etter hvert klarer å ta det i bruk når jeg skriver. Kjempegøy!"

Ann Magritt Tørum


"Kurset var mitt første skritt på veien til å ta skrivetrangen alvorlig. Forfatterskolen var utrolig imøtekommende og jeg fikk alltid svar på det jeg lurte på. Ingen spørsmål var for dumme å stille, og jeg følte meg ivaretatt. Webinarene var også topp!"

Inger Selven Watts (debuterte på Pax Forlag)


"Jeg er glad for at jeg meldte meg på Forfatterskolen. For en forfatterspire er skolen en fordel på flere måter. Du får gode råd om hvordan du skal skrive manus, kontakte forlag og markedsføre boken din. En annen viktig faktor er det sosiale. Det å skrive bok er en temmelig ensom jobb, og det var godt å komme i kontakt med andre som har samme mål som deg selv."

Tonje Brantenberg


"Det var fantastisk godt valg jeg tok 2015 da jeg ble elev ved Forfatterskolen. Elev for livet! Rektor Kristine og hennes magiske team skaffer de beste forfatterne til skolens webinarer. Kursmodulene er lette å følge, og er basert både på lang erfaring og innspill fra redaktører og forfattere. Alt for å utvikle oss til utgitte forfattere. Jeg har fått trygghet til å utforske egen skrivestil, kreativitet og sjangere, og mot til å sende inn manus til forlag og konkurranser. Min skrivereise har så langt resultert i bidrag i to antologier. Elevenes forum er den nydeligste familien du kan velge deg!"

Se tilsvarende kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!
Du får svar innen fem virkedager