Velkommen til Forfatterskolen
Min Side

Skjønnlitterært gruppekurs med oppstart 16.04.2018


Forfatterskolens nye skjønnlitterære skrivekurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive Den store romanen, som treffer leserne med et smell.

Gjennom 5 omfattende moduler med skriftlige leksjoner, eksempler, videoer og webinarer, lærer du hvordan du skaper uforglemmelige karakterer og strukturerer det ytre og indre plottet slik at det gjør maksimalt inntrykk på leseren. Vi går grundig gjennom skrivehåndverket, og viser deg konkret hvordan du bruker litterære virkemidler, skriver levende dialoger, velger synsvinkel, skaper drivende scener og redigerer manuset ditt.

Kort sagt: Alt et godt romanmanus trenger!

* 10 ukers intensivkurs med 5 moduler + en bonusmodul
* Medlemskap i lukket gruppe med andre kursdeltakere
* 9 live webinarer, der vi går gjennom kursmaterialet og hvor du får mulighet til å stille spørsmål (Du kan sende inn spørsmål på forhånd og får alltid opptak i etterkant, hvis du ikke har mulighet til å delta.)
* Minst én tilbakemelding fra en profesjonell redaktør (se mer under kurspakker)
* Tilgang på skolens webinarer i ett år

Les mer om hva de forskjellige kurspakkene inneholder under, og detaljert beskrivelse av kurset under fanen Kursplan.

Det er 14 dagers angrefrist etter kursstart, uten diskusjon, så du løper ingen risiko ved å melde deg på!

Fra Kr 5.900,00 kroner

Bestill KursetBasic Kurs - Kr 5.900,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)
- Tilbakemelding på én gruppeoppgave (1000 ord)
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Skjønnlitterært gruppekurs – Standard - Kr 8.400,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord hovedoppgave)
- 1 stk manutvikling 1 (17500 ord)
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 1
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)

Skjønnlitterært gruppekurs – Pro Kurs - Kr 12.900,00

- Forfatterskolens online skrivekurs (5 kursmoduler + bonusmodul)
- Tilbakemelding på to gruppeoppgaver (1000 ord + 7500 ord hovedoppgave)
- 1 stk manutvikling 4 (70000 ord)
- 1 stk valgfri workshop i Norge med Forfatterskolen
- Egne kurswebinarer
- Tilgang på skolens webinarer i ett år
- Tilgang på Forfatterskolens lukkede skriveforum + gruppekurset
- Tilgang på kurset i ett år

Inkluderer
Manusutvikling 4
1 workshops
Webinar-pakke (Abonnement 1 år)
SKJØNNLITTERÆRT GRUPPEKURS MED OPPSTART 09.APRIL

Forfatterskolens store skjønnlitterære gruppekurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive en roman som gir en uforglemmelig leseropplevelse. Vårt nye, oppgraderte gruppekurs starter mandag 9 april.

Gjennom 5 moduler med grundig gjennomgang av skrivehåndverket, viser vi deg hvordan du skaper troverdige og tredimensjonale karakterer, et plott som fenger fra start til slutt, unngår typiske feller og bruker litterære virkemidler. Du får nyttige tips, eksempler og øvelser.

Målet med dette kurset, er at du skal komme godt i gang med manuset ditt, og sitte igjen med alle redskapene du trenger for å fullføre resten på egenhånd.

Den lukkede skrivegruppen:
Du blir invitert inn i en lukket skrivegruppe på Facebook med de andre elevene på kurset. I denne gruppen skal vi støtte, tipse og hjelpe hverandre frem mot et ferdig manus, et bedre manus eller et manus «langt på vei». Når du melder deg på, får du også mulighet å bli medlem av Forfatterskolens lukkede skriveforum, en svært aktiv gruppe, hvor det er høyt under taket og hvor ingen spørsmål er for små eller dumme. I denne heiagjengen vil du finne støtte, hjelp og oppmuntring i årene fremover, og kanskje en testleser eller samarbeidspartner. På Forfatterskolen hjelper vi hverandre frem. Det store skriveforumet søker du opp her: Forfatterskolens skriveforum.

Alle kursdeltakerne får tilbud om å sende inn en oppgave på 1000 ord, og få tilbakemelding av en profesjonell redaktør. Elever med standard- eller propakke har i tillegg en tilsvarende innlevering på 7500 ord inkludert i kurset.

Har du valgt en pakke med manusutvikling inkludert (standard- eller propakke)? Da kan du sende inn manuset ditt når som helst i løpet av kursåret. Les mer om maks antall ord under skrivepakkene. Ønsker du utvidet frist og tilgang til webinarer i ett år til, kan du kjøpe et abonnement til rimelig pris når kursåret nærmer seg slutten.

Gjennomføringen av kurset:
Gruppekurset starter 16. april og følger kursstegene – som du ser detaljert under – over 10 uker, så du lærer deg håndverket og det viktigste som skal inn i et helstøpt manus. Samtidig skal du skrive, skrive, skrive. Skriving er håndverk + mengdetrening! På de ukentlige webinarene går vi gjennom stoffet og du får mulighet til å stille oss spørsmål om alt du lurer på. Vi får også besøk av kjente forfattere og redaktører på Forfatterskolens webinarer, så du kan få svar på dine spørsmål direkte fra en ekspert.

Gruppekurset er intensivt og krever en del egeninnsats, men rekker du ikke alt i løpet av de 10 ukene, er det ingen fare. Du har et helt år på å fullføre! Vi legger ut reprise på alle webinarene i etterkant, og det er mulig å få tilbakemelding av redaktør på innsendingsoppgavene når som helst i løpet av året.

Som kursdeltaker hos Forfatterskolen, kan du delta på skolens ukentlige webinarer med kjente forfattere og redaktører i vår- og høstsemesteret. Du får også tilgang til vårt fantastiske webinararkiv, hvor noen av Norges fremste forfattere gir deg sine beste tips. Dette er bare noen av forfatterne du finner i arkivet: Maja Lunde, Tom Egeland, Ingvar Ambjørnsen, Marit Reiersgård, Gunnar Staalesen og Anne Øfsti. Rektor Kristine holder jevnlige redigeringswebinarer, hvor hun rediger elevenes tekster på direkten. Vi kan love et spennende program for våren 2018!

Har du spørsmål?
support@forfatterskolen.no (Support-avdelingen svarer på tekniske spørsmål, eller spørsmål angående betaling)
hanne@forfatterskolen.no (Vår dyktige assistent Hanne svarer på praktiske spørsmål om kurset)
post@forfatterskolen.no (For mer personlige spørsmål)

*****
KURSPLAN

*16. april 2018: STEG 1. Introduksjon. Kom i gang og definer historien din. Planlegg arbeidet og finn den beste skrivemetoden for deg.

*30. april 2018: STEG 2. Skap uforglemmelige og troverdige karakterer. Vi gir deg en metode for å lage karakterer med dybde, som utvikler seg og driver fortellingen fremover. Gi karakterene en stemme, og skriv gode dialoger.

*14. mai 2018: STEG 3. Hvordan sørge for at historien fenger fra start til slutt, at plottet henger sammen og at det ytre og indre plottet forsterker hverandre. Vi går i dybden på plott og struktur, og gir deg en solid metode for å lage en velkomponert historie med gode spenningskurver og karakterutvikling. Vi forteller deg hva du må ha med i hver eneste scene for at boken skal gjøre inntrykk på leseren.

*21. Mai 2018: STEG 4. Språklige virkemidler. Hva betyr «show, don’t tell» og hvordan bruker man det i praksis? Kan man tillate seg å bruke klisjeer? Vi går gjennom bruk av språklige bilder, undertekst, forteller og synsvinkel, stemme, rytme og hvordan du bruker språket til å kontrollere tempo og spenning.

*4. juni 2018: STEG 5. Det viktige etterarbeidet. Det sies at å skrive et førsteutkast er som å fylle en kasse med sand, du skaper råmaterialet. Nå skal du bruke sanden til å bygge et slott! Manuset må redigeres til det sitter som et skudd. Vi gir deg en metode for å redigere effektivt og målrettet, slik at gråstein blir til gull.

*18. juni 2018: BONUSSTEG. Hvordan sende inn til forlag. Hva ser redaktørene etter, hvordan skriver du følgebrev, og hvordan skal manuset formateres? Du får også informasjon om bokbransjen, royalty og selvpublisering.

*25. juni 2018: AVSLUTNING. Gruppens medlemmer flytter inn i Forfatterskolens skriveforum, og jobber videre med manus. Du har tilgang til kursmodulene, webinar-reprisene og nye webinarer i et helt år fra kursstart.

*programmet er med forbehold om endringer.

Se tilsvarende kurs

Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!
Du får svar innen fem virkedager