Velkommen til Forfatterskolen
Min Side

MANUSUTVIKLING

Har du utkastet til manuset ditt klart og ønsker profesjonell tilbakemelding?


Forfatterskolen tilbyr individuell veiledning på manus, uansett sjanger. Vi er selv forfattere og vet hvor sårbart det er å overlate et manus til andre. Hos oss kan du være sikker på at vi vil det beste for deg og ditt prosjekt. Dessuten behandles alle manus konfidensielt.

Når vi har mottatt ditt manus gir vi deg en skriftlig tilbakemelding om tekstens sterke og svake sider, samt råd og innspill på hvordan du kan jobbe videre. Manuset vil bli lest av en av våre profesjonelle konsulenter.


 

Heidi Torkildson Ryste har jobbet som journalist i Bergens Tidende i nesten ti år, hovedsakelig med krim og politikk. I 2016 ga hun ut sin første sakprosabok «Heia Heidi» på Kagge forlag. Heidi har jobbet som nyhetsredaktør i studentavisa Studvest og har lang erfaring med tekstutvikling og språkvask. Heidi har også jobbet i «verdas største nynorskavis», Firda, og som lærer i norsk på videregående skole. Heidi er lidenskapelig opptatt av språk, kommunikasjon og historiefortelling - og om hvordan språket kan løfte fortellingen. Hun jobber i dag som frilansskribent og foredragsholder og leser både sakprosa som skjønnlitteratur.

Kjetil Korslud er Cand.philol. i idéhistorie (med en oppgave om Mary Shelleys Frankenstein) og har mellomfag i allmenn litteraturvitenskap. Han han vært bokanmelder i Morgenbladet, Klassekampen og Vårt Land. Kjetil har også arbeidet i forlag, og som oversetter fra engelsk av forskjellige typer tekster, i tillegg til at han har undervist og sensurert ex.phil. og ex.fac.

Espen Selmer-Torgersen har vært redaktør og konsulent for flere sakprosabøker, ungdomsbøker, barnebøker, krim- og spenningslitteratur. Han har også lang fartstid fra uke- og fagpresse, både som redaksjonell leder og journalist. Espen er opptatt av den gode historien, og regner serieromaner som sitt spesialfelt.

 

Monika N. Yndestad er utdannet journalist og har videreutdanning i veiledning. Monika har 25 års bakgrunn fra pressen, blant annet som krimjournalist, nestleder av nyhetsavdelingen i BA og som utgavesjef i magasinet Vi over 60. I BA var Monika bokanmelder i fjorten år. Monika debuterte som forfatter med romanen Overdose I 2003. I 2013 vant hun Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod for krimdebuten Jentene fra balletten. Hun har utgitt seks bøker, samt en romanserie. Monikas spesialitet er krim og spenning.

Elin S Rotevatn har en Cand.mag-grad i allmenn litteraturvitenskap, og har i tillegg studert skriveteori gjennom en årrekke. Elin har jobbet som konsulent, blant annet for Riksantikvaren, og elsker å gå inn i andres tekst og finne forbedringspotensial - både på det strukturelle og det språklige plan. Elin brenner spesielt for barnelitteratur og holder seg oppdatert på barnebokfronten, både innenlands og utenlands.

Hilde Vesaas har hovedfag i nordisk språk og litteratur. Hun skriver skjønnlitteratur og sakprosa, og debuterte høsten 2017 med sakprosabok på Kagge forlag. Vesaas har lang erfaring som manuskonsulent. I årene 1992/93 til 2005 var hun fast konsulent for Cappelen Damm, på skjønnlitterære manus og senere på fagbøker. Hun har også hatt oppdrag for Det Norske Samlaget og behersker nynorsk godt.

 

Camilla S. Clausen har doktorgrad i fransk språkvitenskap i tillegg til kunstfaglig bakgrunn. Hun har undervisnings- og forskningskompetanse fra Universitetet i Bergen, og har jobbet som språkkonsulent og som oversetter i fransk og engelsk siden 2003. Her har hun erfaring fra diverse fagområder, særlig innen sakprosa. Camilla er også kursholder i fransk politikk, kultur og samfunn for BroAschehoug. Redaktørerfaring har hun bl.a. etter 14 år som medredaktør i et vitenskapelig tidsskrift ved Universitetet i Bergen. Camilla er opptatt av godt språk og god formidling, uavhengig sjanger, men særlig for barn. Hennes spesialfelt er manus til fagbøker, faktabøker og lærebøker.

Karl Henrik Flyum er magister i allmenn litteraturvitenskap, og har studert norsk, kunsthistorie og retorikk. Flyum har mange års skrivepedagogisk erfaring med undervisning og veiledning i faglig og vitenskapelig skriving i humanistiske, samfunnsvitenskapelige og naturvitenskapelige fag. Han har også arbeidet med vitenskapelig publisering. Den skjønnlitterære spesialiteten hans er lyrikk, og han har stor interesse for lyrisk prosa, barnelitteratur, science fiction og eventyrlitteratur.

Lurer du på hvilken manusutvikling du trenger? Last opp manuset ditt her, så finner ordtelleren riktig manusutvikling (dette er bare en ordteller, og gir ingen form for kjøp):Manusutvikling Start

5000
ORD

Skriftlig tilbakemelding minimum 1 sider på manus på cirka 15 sider. Maks antall ord 5000.

1500.00 KR


Bestill

Manusutvikling 1

17500
ORD

Skriftlig tilbakemelding minimum 2 sider på manus (ca 50 sider + synopsis) (maks 17500 ord + sypnopsis)

2900.00 KR


Bestill

Manusutvikling 2

35000
ORD

Skriftlig tilbakemelding minimum 3 sider på manus (ca 100 sider + synopsis) (maks 35000 ord + sypnopsis)

3500.00 KR


Bestill

Manusutvikling 3

52500
ORD

Skriftlig tilbakemelding minimum 3 sider på manus (ca 150 sider + synopsis) (maks 52500 ord + sypnopsis)

4350.00 KR


Bestill

Manusutvikling 4

70000
ORD

Skriftlig tilbakemelding minimum 3 sider på manus (ca 200 sider + synopsis) (maks 70000 ord + sypnopsis)

5000.00 KR


Bestill

Manusutvikling 5

105000
ORD

Skriftlig tilbakemelding minimum 3 sider på manus (ca 300 sider + synopsis) (maks 105000 ord + sypnopsis)

6000.00 KR


Bestill

Manusutvikling 6

140000
ORD

Skriftlig tilbakemelding minimum 3 sider på manus (ca 400 sider + synopsis) (maks 140000 ord + sypnopsis)

7000.00 KR


Bestill
Vil du ha profesjonell tilbakemelding på en smakebit av din personlige tekst, helt gratis? Send den inn ved å trykke på knappen under.
Ja, dette vil jeg ha!
Du får svar innen fem virkedager